Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι νέος χρήστης η.τ. και κάτοχος του ovale elips. Έκανα μια μικρή αυτοπαρουσίαση εδώ (
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,1888.390.html ) αλλά υποσχέθηκα να περιγράψω με πιο λεπτομέρεια τις εντυπώσεις μου απο το elips στο topic εδω που το αφορά αποκλειστικά.
σήμερα συμπληρώνω 1 εβδομάδα χρήσης και μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος 150%
περίμενα πολύ λιγότερα να πω την αλήθεια μιας και νέος χρήστης η.τ. και σύμφωνα με αυτά που διάβαζα είχα φοβηθεί οτι δεν είναι και τόσο αξιόπιστες οι συσκευές η.τ γενικά. (διαρροές, προβλήματα στους ατμοποιητές, μπαταρίες, μεγάλες ώρες φόρτισης, μπουκώματα, λίγος καπνός, αίσθηση καμένου κλπ...)
Δεν έχω εμπειρία γενικά με άλλα η.τ. αλλά θα περιγράψω τις δικές μου εντυπώσεις απο το elips.
πάνω κάτω ατμίζω κοντά 2.3-2.5 ml την ημέρα. Το πρωί που φεύγω για δουλειά έχω φρέσκιες και φορτισμένες τις μπαταρίες μου και έχω γεμίσει και τις δυο δεξαμενές 1.5ml των elips με υγρό. Στο ένα έχω το OLD Tobacco με 9mg/ml νικοτίνη και στο άλλο το ίδιο υγρό χωρίς νικοτίνη. Αυτό το έχω κάνει για να μπορώ να αποδεσμεύω τον οργανισμό μου σιγά σιγά απο τη νικοτίνη που είναι και ο στόχος μου αφού το ξεκίνησα για να κόψω το κ.τ. (δεν έχω κάνει κανένα κ.τ. απο τότε που ξεκίνησα το η.τ.)
Έτσι λοιπόν ατμίζω που και πού απο αυτό που έχει νικοτίνη και πολύ περισσότερο απο το άλλο. Στο τέλος της ημέρας όταν γυρνάω σπίτι το βράδυ έχω σχεδόν τελειώσει τη δεξαμενή του χωρίς νικοτίνη και περίπου το μισό απο το άλλο.
1εβδομάδα τώρα δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα. 2 μέρες μόνο παρατήρησα οτι στη συσκευή χωρίς νικοτίνη στο τέλος της ημέρας μου αναβόσβηνε το LED. κατάλαβα ότι μάλλον τελείωσε η μπαταρία αλλα όταν άνοιξε η συσκευή είχε τελειώσει τελείως και το υγρό.
Υπάρχουν δυο τινά. Ή το έχουν φτιάξει με τρόπο ώστε η μπαταρία να κρατά περίπου όσο η δεξαμενή ή επειδή είχε τελειώσει το υγρό, τράβηξε περισσότερο ρεύμα η αντίσταση (επειδή δεν είχε κάτι να θερμάνει) άρα και περισσότερο ρεύμα και καθότι η μπαταρία θα ήταν χαμηλή μου αναβόσβησε. Πιστεύω στο δεύτερο γιατι έβαλα εκείνη τη στιγμή την τελειωμένη μπαταρία στο άλλο και δούλεψε μια χαρά για μερικές τζούρες άλλα δεν τη δοκίμασα παραπάνω γιατί ήταν ώρα να κοιμηθώ και τις έβαλα στη φόρτιση.
Όπως και να έχει με κρατούν άψογα οι μπαταρίες και το υγρό απλά τα έχω και τα δύο μαζί μου αντί να έχω μόνο ένα, οπότε λάβετε και αυτό υπόψη. Η διάρκεια φόρτισης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 ώρες για τελείως αφόρτιστη μπαταρία (εκτίμησή μου) Το βράδυ που ξυπνάω να πιο κανένα νερό βάζω την άλλη να φορτίζει.
Ακόμα και αν δεν ξυπίσω το βράδυ το πρωί στο αυτοκίνητό μου που έχει USB κασετόφωνο βάζω τον φορτιστή και φορτίζω μια χαρά μέχρι να πάω δουλειά.
όσον αφορά τους atomizer δεν έχω καταλάβει την παραμικρή αλλαγή ακόμα. Συμπεριφέρονται όπως την πρώτη φορά, θέλω να δω πόσο θα κρατήσουν γιατί έχω φοβηθεί με αυτά που διαβάζω γενικά (είναι ένα αξιόλογο έξοδο).
Με ενθάρρυνε όμως το εξής. Βρήκα στο αμερικάνικό ovale shop ότι δίνουν 2 ειδών elips atomizer.
Τον elips normal atomizer
http://www.ovaleus.com/shop/index.php?route=product/product&product_id=75 και τον elips tawa atomizer
http://www.ovaleus.com/shop/index.php?route=product/product&path=62&product_id=76.
Υπάρχει μια διαφορά τιμής αλλά στον πρώτο δίνουν 60 ημέρες warranty !!!! στον δεύτερο δίνουν 24ώρες waranty χαχα !
η
Εύχομαι λοιπόν να μπορεί να διαρκέσει τόσο ... αλλιώς δεν θα δίναν τόση εγγύηση ...
Περιμένω να έρθουν και ανταλλακτικά όπως άκουσα (αυτή τη βδομάδα) και θα προμηθευτώ για κάθε περίπτωση να δούμε και τι τιμές θα έχουν.
Γενικά κανένα πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής αν και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι νωρίς (μόλις 1 βδομάδα) θα κάνω όμως post για ότι νεότερο.
Πέτρος