Μα γιατί το λες αυτό; Δε στράβωσε κανείς. Μάλιστα συμφωνούμε. Δεν έχεις άδικο γενικά σε αυτά που γράφεις, αλλά τι να κάνω; Τα βραχυπρόθεσμα μας θέματα είναι πολύ σημαντικότερα από τα μακροπρόθεσμα. Εδώ οι μισοί πολεμούν να ζήσουν αύριο. Εγώ προσωπικά γι αυτά κατεβαίνω στο δρόμο. Και δεν είμαι καναπεδάτος. Βάζω μια ιεραρχία. Μπορεί να είναι λανθασμένη αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα
Ρε φίλε, μέσα σε 2 ώρες δυο από τους ελάχιστους που διαβάζουν αυτό το νήμα δηλώνετε πως... αποχωρείτε από ένα νήμα που απλά πληροφορεί, και έναν ανύπαρκτο "αγώνα" που δεν έχει αρχίσει καν!
Φαντάσου και να στράβωνατε τι θα γινόταν!
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι κάνει ο καθένας, και ακόμα λιγότερο να κρίνω την ιεράρχηση που κάνει στο πού θα βάλει την ενέργειά του. Οπότε δεν μπαίνω σε αυτή την κουβέντα επί προσωπικού. Αλλά η συνολική εικόνα είναι αυτή: δεν κουνιέται φύλλο. Έχουμε κάτσει και τον τρώμε κανονικά. Και μόνιμη δικαιολογία είναι τα σοβαρότερα προβλήματα... Ε, δεν βλέπω τα σοβαρότερα προβλήματα να εμποδίζουν τους συμφορουμίτες που πολεμούν να ζήσουν αύριο να τρώνε άπειρες ώρες στο φόρουμ μιλώντας για ατμοποιητές, μοντάκια και να ψάχνουν καλύτερες τιμές. Και τον χρόνο και την ενέργεια έχουν. Και αμέσως επαναστατούν αν τους θίξεις την υπερήφανη ιδιότητητα του αδούλωτου καταναλωτή ή δεν επαινέσεις το αγαπημένο τους μοντ. Ξενυχτούν για να σου αναλύσουν πόσο προσβλητικός είσαι!
Μόλις γίνει η παραμικρή νύξη για το "παιδιά, τι κάνουμε; μας την πέφτουν από παντού", θυμόμαστε πως δεν προλαβαίνουμε γιατί έχουμε πήξει... στον πολύ αγώνα;
Λίγες σελίδες έχει προχωρήσει το νήμα αυτό και περισσότεροι είναι αυτοί που δηλώνουν πως θα σταματήσουν να ασχολούνται από αυτούς που αποφάσισαν να ψάχνουν λίγο μήπως μας πουν καμιά πληροφορία. Τόση ανησυχία μήπως κανείς μας ζητήσει να... κάνουμε κάτι; Εγώ πάντως στρατό δεν μαζεύω, τα προβλήματά μας προβάλλω. Θα συνεχίσω να το κάνω -όσο έχω χρόνο- για τον ένα ή δύο που δεν φοβάται να διαβάζει.
------------------------------------------
@lipo:
Για το πρώτο ποστ στο νήμα έφαγα μήνες στον καναπέ με το λάπτοπ να μαζεύω στοιχεία -όχι κι άσχημα για καθισιό. Αν πιστεύεις πως δεν γίνεται τίποτα τότε τίποτα δεν θα γίνει. Αν σε ενοχλεί ο καναπές σήκω πρώτος από τον καναπέ. Αν δεν σε ενοχλεί τότε κάτσε, δεν μου πέφτει λόγος. Αλλά τα διάφορα "Οι Έλληνες είμαστε ετούτο", "οι Έλληνες είμαστε εκείνο" είναι σαν να κάθεσαι στον καναπέ και κριτικάρεις τους υπόλοιπους καθισμένους.
Θεωρητικά, ναι, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για το ΗΤ άσχετα από τα μνημόνια. Γιατί είναι πολύ πιο εύκολος στόχος. Θεωρητικά. Στην πραγματικότητα δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα γιατί τρέμουμε στην ιδέα πως θα μπορούσαμε να έχουμε μια μικρή ευθύνη να κάνουμε κάτι.
Το τι λαός είμαστε δεν παίζει κανέναν ρόλο στις προσωπικές αποφάσεις. Μιλάμε για άτμισμα που μας σώζει από το κάπνισμα. Τον καρκίνο, το έμφραγμα δεν το παθαίνουν "οι Έλληνες" ούτε "ο λαός". Το παθαίνει ο καθένας μας, μόνος του, μέσα στο διαμέρισμά του ή στον δρόμο και του γαμάει την ζωή. Κάποιοι (παγκοσμίως) θέλουν να συνεχίσουμε να το παθαίνουμε. Εσύ και ο καθένας μας ας κρίνει τι σημαίνει αυτό και ποιό είναι το ρίσκο. Ας κάνουμε κάτι ή ας μην κάνουμε, πραγματικά δεν κρίνω και δεν ωθώ κανέναν σε τίποτα.
Αλλά μην μπαίνετε εδώ ρε παιδιά να μας πείτε πως δεν γίνεται ποτέ τίποτα. Αυτό λέει μόνο πως εσείς δεν έχετε σκοπό να κάνετε τίποτα και θέλετε παρέα για να μην νιώθετε τύψεις.