Λοιπον Μια και ξεκινησα αυητο το topic και περασε λιγος καιρος να σας πω και εγω που εχω κατασταλαξει σημερα.
Οτι και αν αναφερω θα ειναι για το ατομαιζερ του evo και του 401 που ειναι ουσιαστικα το ιδιο τσιγαρο.
Τα ατομαιζερ ειναι αναλωσιμα πραγματι ..ΑΛΛΑ εχουν μια ικανοποιητικη διαρκεια ζωης σε σχεση με την τιμη τους.
οι μεθοδοι με το νερο και το οινοπνευμα οπως και με το Ψησιμο ειναι ολοι σωστοι.ΑΛΛΑ ...αν δεν εχεις ενημερωθει και τους κανεις πρωτη φορα δεν θα δουλεψουν.
Το βασικοτερο δεν ειναι τοσο αυτο καθ αυτο το πλυσιμο αλλα το Στεγνωμα Και το να Εμποτισεςις με υγρο την γεφυρα μετα .
και αφου το κανεις εχω ξαναπει θελει φυσιμα ΑΡΚΕΤΕΣ φορες μεχρι να παρει μπροστα...
με το ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ κανω το εξης κολπο.
Εχω ενα μικρο βαζακι γιαλινο με κουμπωμα ασφαλειας μισης στροφης [οπως τα βαζακια παιδικων τροφων αλλα μικροτερο.
Εκει αφου βαλω το ατομαιζερ και το αφησω για περιπου 4 ωρες[μετα τις τεσσερις περιπου φευγει το λευκο χρωμα] ,μετα κουναω το βαζακι για κανα λεπτο για και το κανω ουσιαστικα ...καδο πλυντηριου οπου το ατομαιζετ γυριζει και καθαριζει.Την ιδεα την πηρα απ το πλυντηριο ρολογιων του πατερα μου.ετσι [περιπου ] πλενονται οι μηχανες των ρολογιων.
λοιπον μετα το...πλυσιμο το υγρο στο βαζακι[οινοπνευμα καθαρο 95+ ΜΟΝΟ] γινεται ΚΙΤΡΙΝΟΚΑΦΕ..
Εαν θελεται μπορειτε να αλλαξετε υγρο και να κανεται και δευτερο ...χερι..
Αφου το πληνουμε το φυσαμε δυνατα ..μετα με μια λαβιδα σε ενα σεσουαρ για στεγνωμα και ειναι ετοιμα[οχι δεν θα παρει φωτια το οινοπνευμα απ την ζεστη]
Με το νερο εχω δουλεψει δυο τροπους.
Ο πρωτος ο οικολογικος, ειναι να βαλουμε σε ενα μπρικι λιγο νερο και οταν βρασει πεταμε μεσα το ατομαισερ για ενα λεπτο ανακατευοντας συνεχως.
Αυτος ο τροπος μου εχει δωσει και την πιο ...καθαρη αισθηση σαν καινουριου μετα.
Ο αλλος και ο πιο απλος ειναι να το βαζεις κατω απο τρεχουμενο ζεστο νερο και να το γυρνας πλευρα για κανα διλεπτο.
Το στεγνωμα με ενα πιστολακι μαλλιων ειναι πανευκολο σε ολες τις περιπτωσεις ενω χρησιμο εργαλειο ειναι μια μικρη λαβιδα για να μην καιγομασται.Θα γινω ισως κουραστικος αλλα επειδη εγω την παταγα συνεχεια θα επιμεινω στο οτι πρεπει να σταξουμε δυο σταγονες ΠΑΝΩ στην γεφυρα και να φυσηξουμε ΜΕΧΡΙ να βγαζει καπνο.
Την πρωτη φορα αν δεν βγαλει και με το φυσημα φυγουν οι σταγονες ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ..δεν εχει χρειαστει ποτε πανω απο 3 φορες γεμισμα.
Τελος για το ΠΟΤΕ το καθαριζουμε...μερικες απλες περιπτωσεις ειναι
1 Δεν βγαζει πλεον πολυ ατμο με καλες μπαταριες
2 μας μυριζουν ασχημα τα υπολοιματα υγρων που εχουν κατακαθισει
3 δεν τραβαει ελευθερα αλλα δινει μια σφιχτη αισθηση στο τραβηγμα.
ΥΓ Ενας Αλλος επισης ευκολος τροπος καθαρισμου με Ψησιμο ειναι να Φυσαμε δυνατα στις Τρυπες ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ του ατομαιζερ..ακομα και χωρις σταλα υγρο καιει απιστευτα και βγαζει πολυ ακαπνο απο υπολειμματα.
Οι μεθοδοιθπου περιφραφω παραπανω δουλευουν δυο μηνες σχεδον μετα,με αριστα αποτελεσματα
κανενα ατομαιζερ που εχω καθαρισει ετσι δεν εχει χαλασει ακομα