Θα ρισκάρω να τοποθετηθώ κι ας παρεξηγηθώ...
Πρώτα απ' όλα, μια γενική παρατήρηση/τοποθέτηση...
Είμαστε και πάλι, στο ίδιο έργο θεατές... και ο μόνος κερδισμένος είναι ο τυπάκος στην είσοδο των κινηματογράφων που φτιάχνει ποπ-κορν τίγκα στο διακετύλιο... αντί ο μόνος κερδισμένος να είναι η ατμιστική κοινότητα...
Από την μία οι υπέρμαχοι του όποιου προϊόντος κι από την άλλη οι πολέμιοι του... οι μεν εγκάθετοι για τους δε, οι δε παπαγαλάκια για τους μεν... και τούμπαλιν...
οι μεν να θεωρούν ότι ο Χ κατασκευαστής/εφαρμογέας πληρώνει τους δε από ένα ο-ringάκι για κάθε τους καλή λέξη, οι δε να τρέφουν αυταπάτες ότι ο ανταγωνιστής θα εκτιμήσει την πόρωση τους με το προϊόν του και θα τους δώσει ένα πουγκί με κόκκινα ο-ringάκια...
Προσωπικά, έχω βρεθεί με αρκετούς ατμοποιητές, ορίτζιναλ ή κλώνους εδώ και 4-5 χρόνια... Έχω σκαλώσει με 2-3 από αυτούς... Ο ένας είναι ο κλωνIATTY, όπου ακόμη και σήμερα τον απολαμβάνω, ο άλλος είναι ο KFL+ καθώς και ένας δύο drippers...
Θα μου πεις γιατί κλώνος κι όχι ορίτζιναλ... ειδικά στο συγκεκριμένο, προτιμούσα να δώσω τα ίδια χρήματα για 2 κλώνους παρά για έναν αυθεντικό... ίσως αν τότε έβρισκα σε καλή τιμή μεταχειρισμένο, να το έπαιρνα... τέλος του off-topic...
Εδώ και μια εβδομάδα, έχω τον Cloud...
Πολλά τα χρήματα να τον αγοράσει κανείς? Ναι, ειδικά στις μέρες μας...
Είναι λογική η τιμή του? Όχι, αλλά τόσο τον κοστολογεί ο κατασκευαστής/εφαρμογέας του, και είναι στον μέσο όρο της αγοράς... όσο παράλογοι είναι οι άλλοι, άλλο τόσο και αυτός... οπότε ο παραλογισμός έχει να κάνει με την τιμολόγηση, εν γένει, στην Ελλάδα...
Για αυτά που σου προσφέρει αξίζει τα λευτά του? Ανεπιφύλακτα ναι... *
Θα έπαιρνες κι ένα δεύτερο? Ναι, για να τον κρατήσω και όχι να βγάλω χαρτζιλίκι πουλώντας τον...
* Όταν λέω "ανεπιφύλακτα ναι" εννοώ, ότι αυτό που ήθελα να έχει ένας ατμοποιητής είναι να έχει εύκολο στήσιμο σαν του KFL+, καλή απόδοση γεύσης, μεγάλη χωρητικότητα, γέμισμα από πάνω χωρίς να νιώθω ότι παίζω πιάνο ή φλογέρα ή να ανοιγοκλείνω καμπάνες, καλύπτοντας τρύπες γεμίσματος με τα δάκτυλα, εύκολη αλλαγή φυτιλοαντίστασης χωρίς να ξηλώνω και να μεταγγίζω, και σε ανθρώπινη τιμή... πάνω κάτω αυτά... Επιπρόσθετα θα ήθελα να έχει καλή διαχείρηση υγρού (να μην πίνει σαν τρελό), να μην εχει διαρροές, να βγάζει αρκετά γεμάτο ατμό, να μην με πιάνει η καρδιά μου όταν βλέπω την φυτιλοαντίσταση μετά από 1-2 τανκάκια, και να μην μου έρχεται καμμένο στο ξεκούδουνο...
Μετά από λυώσιμο μιας εβδομάδας, το μόνο που θα ήθελα να βελτιωθεί, θα ήταν να έχει κάπως μεγαλύτερη χωρητικότητα... Όλα τα άλλα τα έχω βρει σε αυτό τον ατμοποιητή!!!
Τι με έκανε περισσότερο εντύπωση? ότι για να φας καμμένο (χωρίς το TC) θα πρέπει να τα θέλει ο οργανισμός σου... σε προειδοποιεί άμεσα και έγκαιρα...
Το δεύτερο, είναι οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Alex74... μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας υγρού, η φυτιλοαντίσταση του είναι σαν χθεσινή (κάτι που ήταν το μεγάλο μου θέμα με το Φαινόμενο, όπου στο 2ο τανκάκι με έπιανε η ψυχή μου)...
Τώρα γιατί δεν με βόλεψαν οι άλλοι ατμοποιητές (ακόμη και το Φαινόμενο), το πιο πιθανό είναι να φταίω εγώ και το στήσιμο μου και να μην τα βρήκαμε...