α) Με δεδομένο ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με μόντες , αξίζει πραγματικά τον κόπο να μπω στη διαδικασία με τα νικελοτιτάνια και τις ρυθμίσεις; Θέλω να πω, θα δω ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα του ατμίσματος ή να χαμε να λέγαμε και σε δουλειά να βρισκόμαστε; Να σημειώσω ότι με τη λέξη ποιότητα αναφέρομαι σε παραμέτρους οπως χτυπημα λαιμού, βάθος εισπνοής και γεύση.
β) Καπνιζα 1,5 περίπου πακέτο ημερησίως, βαριά τσιγάρα. Σύμφωνα με τους προχειρους υπολογισμους μίας ημέρας, θα χρειαστεί να καταναλώνω περίπου 5 ml υγρου ημερησίως και 400-450 εισπνοές 2 δευτερολέπτων. Προς το παρόν έχω την εργοστασιακή μαύρη κεφαλή του 1 ωμ. Γνωρίζουμε πόση κατα μέσο ορο διάρκεια ζωής της να αναμένω; Μήπως οι Νικελίου , Τιτανίου κλπ έχουν διαφορετική αντοχή;
γ) Οταν η αποδοση του ατμίσματος πέφτει, δε μπορώ να προσδιορίσω το αίτιο και αυτο με ενοχλεί ιδιαίτερα. Θελω να πω, δεδομένου οτι υπεισέρχονται διάφοροι πιθανοι λόγοι (αδύναμη μπαταρία, φθαρμένη μπαταρία, "τελειωμένη" κεφαλή, μείωση περιεκτικότητας νικοτίνης κα), υπάρχει κάποιος μπούσουλας για να ξέρω τι απ όλα φταίει κάθε φορά για να μπορω να το διορθώσω; Πχ , οταν ο ατμός μειώνεται αισθητά φταίει το Χ, όταν η τζούρα δεν έχει βάθος το Ψ κοκ ; Αντιλαμβάνομαι ότι εάν η αντίσταση είναι καινούρια ή η μπαταρία φρεσκοφορτισμένη μπορω να αποκλείσω καθε φορά ένα παράγοντα, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν τα εξαρτήματα έχουν ηδη λειτουργήσει για Χ χρονικό διάστημα
δ) ισχύει η συμβουλή που έλαβα ότι αν η αντίσταση αρχίσει να πέφτει σε απόδοση, μπορούμε να ανεβάσουμε τα βατ για να επιμηκύνουμε την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της;
ε) ισχύει οτι οι αντιστάσεις 0,5 ωμ δίνουν πιο βαθιά-έντονη τζούρα απο τις 1 ωμ;
Να με συμπαθάτε για το μακροσκελές ποστ και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση-βοήθεια.
Γειά σου φίλε μου και καλώς ξαναήρθες στην παρέα μας.
α. Είναι νωρίς για να ασχοληθείς με νικελοτιτανιοατσαλοσύρματα.
Άρχισε με απλά πράγματα για να ευχαριστηθείς το άτμισμα και να αντικαταστήσεις το τσιγάρο τελείως.
Μετά άφού διαβάσεις τα νήματα για πιο εξειδικευμένα θέματα, όπως στησίματα επισκευάσιμων ατμοποιητών προχωράς σε άλλες καταστάσεις.
β. Η διάρκεια ζωής μιας κεφαλής παίζει ανάλογα τα υγρά (σκούρα - ανοιχτόχρωμα κλπ) που χρησιμοποιείς, τα Watt κλπ.
Οι νικελίου και τιτανίου δουλεύουν σε έλεγχο θερμοκρασίας και έχουν σχεδόν την ίδια αντοχή με αυτές που χρησιμοποιείς σε power mode (τις απλές CL).
Θα σου συνιστούσα στην αρχή να μην ασχοληθείς με έλεγχο θερμοκρασίας γιατί μπορεί να απογοητευτείς αν δεν ξέρεις να ρυθμίσεις σωστά το μοντάκι σου (VTC mini).
Το TC (έλεγχος θερμοκρασίας) είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο και πολλοί από μας που ασχολούμαστε καιρό με μερικά σύρματα παιδευόμαστε και άκρη δεν βρήκαμε.
Άρχισε για αρχή από τα απλά και σιγά σιγά προχωράς.
γ. Η μειωμένη απόδοση του ατμίσματος σε καμμία περίπτωση με το συγκεκριμένο μοντάκι δεν οφείλεται σε πεσμένη μπαταρία.
Το μοντάκι σου θα αποδίδει το ίδιο μέχρι να χρειαστεί φόρτιση και αυτό θα σε ειδοποιήσει.
Οι εργοστασιακές κεφαλές που χρησιμοποιείς (CL) είναι πολύ κατώτερης ατμιστικής ποιότητας θα έλεγα από τις ημιεπισκευάσιμες CLR του 1 Ohm, οι οποίες κοστίζουν το ίδιο.
Το ότι ατονεί η τζούρα και δεν την ευχαριστιέσαι είναι δείγμα ότι η κεφαλή σου CL "τελειώνει" και θέλει αντικατάσταση.
Το Χ χρονικό διάστημα όπως έγραψα παραπάνω παίζει ανάλογα υγρού, ml που κατανάλωσες, Watt που δούλεψες κλπ.
δ. ΟΧΙ
ε. ΟΧΙ. Οι 0,5 Ohm χρειάζονται περισσότερα Watt για να δουλέψουν σωστά.
Έχω πετάξει όλες τις κεφαλές και δουλεύω μόνο CLR από τότε που βγήκαν.
Σ' αυτόν τον ατμοποιητή οι κεφαλές CLR του 1 Οhm είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις για να έχεις το καλύτερο δυνατό άτμισμα.
Επιπλέον οι κεφαλές CLR είναι επισκευάσιμες γι αυτό δεν τις πετάς αλλά τις κρατάς καβάτζα για να τις επισκευάσεις αργότερα με σύρμα και βαμβάκι, αφού μάθεις κάποια απλά πραγματάκια . Είναι πανεύκολο και γλιτώνεις πολλά ευρώ.
Τις δουλεύεις στα 12 με 14 Watt και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από αυτές που χρησιμοποιείς.
Επίσης για αρχή μπορείς να αγοράσεις ένα κομματάκι (παντ) βαμβάκι ( ή να σου δώσει κάποιος φίλος σου λίγο) και να αλλάζεις μόνο το βαμβάκι για αρχή, οπότε οι CLR θα σου πηγαίνουν τριπλάσιο ίσως και παραπάνω χρόνο.
Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε όσο και όπου μπορούμε.