vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

503 επισκέπτες, 8 χρήστες
Tem, Milarepa, gfilip, stauros53, manoslykos, Doubt, camber, apollwnas21

Σύρμα SS (stainless steel)

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Φύλο: Άντρας
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Απ: Σύρμα SS (stainless steel)
« Απάντηση #420 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 23:38 »
Γιώργο,
είδες λοιπόν που έρχεσαι στα λόγια μου? Κι εσύ ως τελικό κριτήριο καταλήγεις στο πόσο σε ικανοποιεί το ατμιστικό αποτέλεσμα και όχι αν αυτό αποδίδεται σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές "σωστής" ή "ασφαλούς" λειτουργίας, ας πούμε.
Σε λίγες μέρες πάντως, που θα το έχω κι εγώ στην κατοχή μου, θα διαπιστώσω κι ο ίδιος πως παίζει. Αυτό που μ' ενδιαφέρει περισσότερο όμως στο vtc και γι' αυτό το παρήγγειλα κυρίως, δεν είναι το ss αλλά το NiFe. Αν παίζει καλά εκεί, όλα καλά γιατί διαφορετικά το μηχανικό μοντ θα παραμένει πάντα η πρώτη μου επιλογή.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "στραβή", αλλά δεν φοβάμαι κάποια στραβή. :dontknow:

Αποσυνδεδεμένος nikos523

• 1249
« Απάντηση #421 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 23:51 »
Off topic-Spoiler alert
Το nife παίζει άψογα

Αποσυνδεδεμένος robbinsrules

• 571
  • Carpe Noctem
« Απάντηση #422 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 00:00 »
Αν εχω καταλαβει σωστα με το ss αποφευγουμε πυρωματα κ.τ.λ καθως οι ανοχες του στην θερμοκρασια ειναι μικροτερες απ'οτι του kanthal. Ετσι με σωστη τροφοδοσια και χαμηλα watt δεν βλεπω το γιατι να μην θεωρειται ασφαλες για power mode!Δεν φανταζομαι οτι αναπτυσσονται θερμοκρασιες ωστε να διαλυθει στα εκ των συνετεθη(κοντα στους 900 βαθμους κελσιου!)!

Αποσυνδεδεμένος GiorgosDS

• *
  • 67
« Απάντηση #423 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 00:24 »
Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι ασφαλές σε  power mode, απλά ότι δουλεύει εξίσου καλά και σε TC mode με όποια ασφάλεια σου παρέχει αυτό.

Αποσυνδεδεμένος ntonto

• **
  • 339
« Απάντηση #424 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 00:29 »
Αλλάζοντας το tcr προς τα κάτω ή προς τα πάνω από την τιμή 92 του ss ας πούμε, παρατηρούνται τα εξής 2 φαινόμενα.

1. Το μοντακι κόβει γρήγορα θερμοκρασία
2. Το μοντακι κόβει αργά την θερμοκρασία η δεν φτάνει να κόψει.

Οπότε ένα κριτήριο σωστής ρύθμισης του tcr είναι η συμπεριφορά του μοντ στο πόσο αργά η πόσο γρήγορα ανεβάζει την θερμοκρασία.

Από εκεί και πέρα ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" έρχεται να συμπληρώσει το που θα βάλουμε το tcr σε σύρματα που δεν μας δίνεται το tcr.

Αποσυνδεδεμένος takkat

• **
  • 218
« Απάντηση #425 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 00:35 »
Καλησπέρα σε όλους!

Σίγουρα η αίσθηση ατμίσματος, είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση και ο καθείς από μας, διαμορφώνει μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας, αλλά στο τέλος μάλλον βιωματικά, τις προτιμήσεις του.

Θεωρητικά το kanthal υπερέχει των άλλων υλικών για χρήση ΧΩΡΙΣ έλεγχο θερμοκρασίας, λόγω της ιδιότητάς του, να μην μεταβάλλει την αντίστασή του με την αύξηση της θερμοκρασίας και επομένως δεν συμμετέχει στο φαύλο κύκλο, αύξηση θερ/σίας - αύξηση αντίστασης και αντίστροφα. Όπερ σημαίνει ατμίζω με σταθερή ισχύ και διατηρώ σταθερά Ωμ και σταθερή θερμοκρασία. Δηλαδή ομοιόμορφο άτμισμα.

Τα υπόλοιπα υλικά που δεν έχουν αυτή την ιδιότητα, για να διατηρήσουν παρόμοια ομοιομορφία, χρησιμοποιούν την τεχνολογία TC.

...καταλήγοντας και στο ανοξείδωτο ατσάλι...πιθανά λόγω ιδιαιτέρως μικρού συντελεστή θερμοκρασίας - αντίστασης (TCR=880 - 1020 x 10^-6), να είναι ανεκτή η χρήση του ΧΩΡΙΣ TC, αλλά ας σκεφτούμε ότι Kanthal TCR= 2 x 10^-6).

Νομίζω, θεωρητικά πάντα, ότι:
- ΧΩΡΙΣ TC καταλληλότερο υλικό είναι το Kanthal!
- Ότι υλικό έχει TCR ταιριάζει σε TC

...τώρα περί ορέξεως, όλα ΑΠΟΔΕΚΤΑ... :)

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
« Απάντηση #426 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 00:57 »
Περί ορέξεως όλα αποδεκτά, αλλά περί ασφαλούς χρήσης και πιθανούς κινδύνους υπάρχει κάτι συγκεκριμένο?
Αυτό είναι ένα ζητούμενο για μένα και το αν "η διατήρηση παρόμοιας ομοιομορφίας με τη χρήση ss + tc" κρίνεται απαραίτητη για ενα ασφαλέστερο άτμισμα και όχι για το τι είναι πιο απολαυστικό. Η απόλαυση είναι υποκειμενικό θέμα, η ασφάλεια χρήσης όμως πρέπει να έχει αντικειμενικό προσδιορισμό. :dontknow:

Αποσυνδεδεμένος takkat

• **
  • 218
« Απάντηση #427 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 01:23 »
Νομίζω, ότι όλοι, έχουμε την συναντίληψη ότι τα ασφαλή όρια των υλικών που χρησιμοποιούμε δεν έχουν προσδιοριστεί επ' ακριβώς.

...Γι' αυτό και η συντηρητική χρήση τους, είναι ότι φρονιμότερο.

Την μεγαλύτερη προστασία απ' τα άνω όρια θερμοκρασίας, μας την προσφέρει,  όπως σίγουρα γνωρίζεις Γιώργο, η παρουσία  του ατμιστικού μας υγρού,και η συνεχής επαφή του με την αντίσταση.

Πιστεύω επίσης ότι ατμίζουμε με σχετική ασφάλεια, όσον αφορά στα συνήθη όρια θερμοκρασίας που χρησιμοποιούμε, για την εξάτμιση του υγρού μας και δεν πρόκειται να προκύψει μελέτη που θα προσδιορίζει επ' ακριβώς (π.χ. 225,5 C) το απόλυτο ασφαλές όριο.

...Μέχρι νεωτέρας φυσικά, ας μην εξωθούμε στα όρια τους, τον εξοπλισμό μας, τα υλικά και τα υγρά που χρησιμοποιούμε.

...Υπάρχει πολύύύ απόλαυση και με τον φρόνιμο τρόπο...σίγουρα ο καθένας μας ξέρει πότε υπερβάλει. :)

Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

• 1374
« Απάντηση #428 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 01:40 »
Μα και το Κάνθαλ έχει TCR. Απλά αν για το SS πρέπει να βάλεις  στο μοντ 9-10 για το Κάνθαλ θα έπρεπε να βάλεις 0.009 ας πούμε, δεν θυμάμαι το σωστό νούμερο απέξω. Προφανώς δεν έχουμε τόσο ακριβή μόντ (ακόμα;). Το θέμα όμως είναι κατά πόσο η μεταβολή της ωμικής αντίστασης επηρεάζει το άτμισμα και το μοντ και τα ρεύματα που δίνει.

Με ni200 ας πούμε το βλέπουμε με το μάτι ότι δεν κάνει για vw mode, ξεκινάει 0.1 και στο τέλος της τζούρας είναι πόσο, 0.5 ή και παραπάνω; Το ss όμως ξεκινάει 0.5 και πάει που στα 2-3-4-5 δευτερόλεπτα της τζούρας; Δεν έχω μοντ με live μεταβολή της αντίστασης αυτή την στιγμή, αλλά δεν νομίζω να πάει πάνω από 0.6 και πέφτει επίσης γρήγορα στην αρχική αντίσταση. Οπότε δεν θεωρώ ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη μεταβολή για να επηρεάσει πολύ σε vw.

Αποσυνδεδεμένος takkat

• **
  • 218
« Απάντηση #429 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 10:51 »
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω.Δεν ξερω αν διάβασες 2 μυνήματα πιο πάνω όπου φαίνεται πως το TCR του ss είναι 500 φορές μεγαλύτερο απ' του kanthal?
Ας βρούμε λοιπόν ένα λόγο, σε power mode να χρησιμοποιούμε ss και όχι kanthal.

Αποσυνδεδεμένος nikos523

• 1249
« Απάντηση #430 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 13:59 »
Για τον ίδιο λόγο που χρησιμοποιουμε μηχανικό μοντ αντί για wv.
Σε κάποιους αρέσει :)

Αποσυνδεδεμένος knight77

• 667
« Απάντηση #431 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 15:29 »
Μπορει να έχει απαντηθεί ήδη αλλά μιας και το νήμα είναι μεγάλο. Πως συμπεριφέρεται το ss316L με κολλητές σπείρες; Σε tc δουλεύει κανονικά ή θέλει οπωσδήποτε ανοιχτές όπως το Ni200? Επίσης όποιος έχει εντυπώσεις και σε power mode πάλι με κολλητές σπείρες αν μπορεί ας απαντήσει.

Sent from Icecrown Citadel

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #432 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 15:49 »
Το έχω δουλέψει με εντελώς κολλητες σπειρες σε vw mode και δουλεύει μια χαρά, όπως το Kanthal.
Σε TC mode όμως δε δουλεύει σωστά, θέλει ανοιχτές σπειρες.

« Απάντηση #433 στις: Ιανουαρίου 15, 2016, 23:19 »
Παιδια τα συρματα MKWS που βλεπω στο FT ειναι καλα?

Εχω ηδη καποια της UD αλλα θελω να δοκιμασω και καποιες διατομες στις οποιες δεν βγαζει η UD...

Αποσυνδεδεμένος kotsos75

• 3454
  • φυσα ρουφα τραβα τονε
« Απάντηση #434 στις: Ιανουαρίου 15, 2016, 23:28 »

δοκίμασα αυτό και παίζει μια χαρά
https://www.fasttech.com/products/3206100

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360210 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1017 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114331 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450564 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110835 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375159 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328434 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1083 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6454 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15317 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29384 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99971 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F