vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

326 επισκέπτες, 9 χρήστες
aalex, maraki1308, gama, camber, anetost, Parolos, PsykieG, JohnDag, sakissalonika

Σύρμα SS (stainless steel)

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Σύρμα SS (stainless steel)
« Απάντηση #1125 στις: Απριλίου 22, 2016, 13:09 »
Μα το νόημα είναι να μπαίνει το temp protect που λες κι όχι να το ρυθμίζεις στους 180 βαθμους και να μην ξεπερνά ποτέ τους 140. Έτσι είναι απλά σαν να δουλεύεις σε power mode στα 12W, δε χρησιμοποιείς τον έλεγχο θερμοκρασίας. 

Αποσυνδεδεμένος Zer0cooL

• **
  • 375
« Απάντηση #1126 στις: Απριλίου 22, 2016, 13:17 »
Σωστο αυτο που λες απλα εχω καταλαβει οτι μαλλον δεν το χρειαζομαι "για να με προστατευει" απλα για να ελεγχω εγω τις συνθηκες ατμισης μου (οι οποιες μου ειναι ακρως ικανοποιητικες στους 140 βαθμους περιπου...).Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι μετα το dry burn δουλευει λες και εχει χαλασει ο θερμοστατης...

Αποσυνδεδεμένος mfk

• **
  • 453
  • dream on...
« Απάντηση #1127 στις: Απριλίου 22, 2016, 16:58 »
Μια απορια...Στηνω SS 316L , σε 2μμ πυρηνα, 7σπειρες, 0.25 συρμα μια αντισταση ~1 ωμ. Την βαζω πανω σε Φαινομενο και επειδη πλεον εχω μαθει την τελεια τροφοδοσια του, προλο που το εχω το vtc mini σε temp mode 180, ποτε δεν φτανει αυτη τη θερμοκρασια στα 12 περιπου βατ που το δουλευω και παιζει μεταξυ 130-140 βαθμους. Η παραγωγη ατμου και η γευση ειναι πολυ καλη...
Οταν παω να αλλαξω βαμβακι μονο, κανω ενα ηπιο dry burn στο συρμα (το συρμα βεβαια ποτε δεν γινεται παλι ασημι) και ξαναστηνω...Αυτη τη φορα ομως το ολο στησιμο παιζει σε θερμοκρασιες >160 και ενιοτε και >180 οποτε και με κοβει το temp protection! Γιατι μπορει να συμβαινει αυτο? Με ξενερωνει λιγο και σε διαφορετικη περιπτωση που δεν βρω λυση θα πρεπει καθε αλλαγη να περιλαμβανει και αντισταση (οχι οτι ειναι πολυς κοπος αλλα η συνηθεια ειναι αυτη που σε χαλαει μερικες φορες...)
Εγώ υποψιάζομαι ότι έχεις hot spots... καθώς το ίδιο αντιμετωπίζω και εγώ και κατέληξα να κάνω ένα γρήγορο πέρασμα με αναπτήρα το σύρμα πριν το στρίψω και μετά ξύσιμο κανένα 2λεπτο την αντίσταση και τον σταυρό μου να πετύχει... και έτσι μου δουλεύουν σωστα πλεον οι αντιστάσεις με tcr 100 στο 316l της ud.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιο πριν χωρίς να φτάνω τους 140 βαθμους με όσα watt και να ρύθμιζα μου ερχόταν αλλοιωμέμη γευση και ο άτμο έκαιγε.

Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2016, 09:36 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Zer0cooL

• **
  • 375
« Απάντηση #1128 στις: Απριλίου 23, 2016, 09:30 »
Σχεδον το αποκλειω...Οταν το στριβω για πρωτη φορα ποτε δεν ελεγχω για χοτ σποτς, και ποτε δεν ειχα...μετα το dry burn που αναγκαστικα φαινονται κιολας, απλα δεν υπαρχουν! Απλα εχω το θεμα οτι το ολο στησιμο (το ιδιο) λειτουργει σε υψηλοτερες θερμοκρασιες...

Αποσυνδεδεμένος mfk

• **
  • 453
  • dream on...
« Απάντηση #1129 στις: Απριλίου 23, 2016, 09:56 »
Αν δεν γίνεται υποτονικό το άτμισμα και δεν έχεις αλλοίωση στη γευση τότε νομίζω δεν χαθηκε ο κόσμος. Άλλωστε οι θερμοκρασίες είναι θεωρητικές. Εγώ που επίσης είχα αστάθειες με το ss κατέληξα στο γρήγορο περασμα με τον αναπτήρα στη αρχή και σε κάθε αλλαγη βαμβακιού ένα πλυσιμο με βουρτσάκι και στέγνωμα..οχι dry burn.. και έχω σταθερή απόδοση.

Αποσυνδεδεμένος fidodido

• *
  • 55
« Απάντηση #1130 στις: Απριλίου 27, 2016, 11:07 »
καλημερα σε ολους.ειμαι καινούργιος στους επισκευασιμους πηρα καιφουναρο v4 κ ειπα να δοκιμασω ss316L.την βοηθεια σας αν τα εχω καταλαβει καλα,dry burn δν το κανουμε γτ αλλαζει χρωμα κ δομη το μεταλο.με ανοιχτες σπειρες οποτε το στηνουμε σωστα?εγω ζητησα ss απτο μαγαζι που αγοραζω κ ειχε μεινει το 0,4 χοντρο συρμα,στα ποσα watt να παιζω?με 5 σπειρες 0,47ohm μου βγηκε σε 2.5τρυπανακι.μου δινει κ γαμ@ το χτυπημα κ γευση οτι ακριβως ηθελα οπως φαινεται.βαραει σκασιμο ομως γτ ετσι?ευχαριστω.α επισης παιζω σε power mode οχι σε ελεγχο

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
κ εκτος αυτων αφου dry burn δν γινεται πως καθαριζουμε την αντισταση?
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2016, 11:15 από fidodido »

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #1131 στις: Απριλίου 27, 2016, 11:49 »
Σκάσιματα σου κάνει γιατί έχεις ανοιχτές τις σπειρες, αλλά (φαντάζομαι) σχετικά κοντά τη μία στην άλλη. Αν τις είχες κάνει κολλητες ή να είχαν μεγάλη απόσταση, δε θα σου έκανε.

Watt θες τουλάχιστον 20, αν και όπως το βλέπω, η αντίστασή σου εχει βγει λίγο μεγάλη, κοντά στα 0.35Ω θα έπρεπε να παίζει.

Αφού αποφάσισες να μην κάνεις dry burn, την αντίσταση δεν την καθαρίζεις. Όταν πιάσει μακα, την πετάς μαζί με το βαμβάκι.

Αποσυνδεδεμένος makis66

• 3076
  • Ζήσε την κάθε μέρα σου σα νάναι η τελευταία σου
« Απάντηση #1132 στις: Απριλίου 27, 2016, 11:55 »
To καλύτερο θα ήταν να πάρεις σύρμα 0,32mm (28AWG) κατά την προσωπική μου άποψη μιας και το δουλεύεις σε power mode για να μην θες και υπερβολικά Watts.

Στο στήσιμο που αναφέρεις αλλά με σύρμα 0,32mm θα χρειαστείς 14 με 15 watt.

Τα σκασιματάκια είναι πονεμένη ιστορία και σίγουρη λύση μετά από πολλές συζητήσεις - δοκιμές δεν βρέθηκε.

Θέλει λίγο προσοχή στην ποσότητα του βαμβακιού και γενικά στο στήσιμο.

Εγώ κάνω πάντα ελάχιστα ανοιχτές σπείρες χωρίς dry burn και σπάνια έχω από κανένα σκασιματάκι αλλά είναι τόσο ελάχιστο που δεν με απασχολεί.

Την αντίσταση αν θέλεις όπως είναι στην βάση την βάζεις κάτω από την βρύση και την βουρτσίζεις πολύ απαλά με μία μαλακιά παλιά οδοντόβουρτσα.

Το καλύτερο όμως είναι να στρίψεις καινούργια, δεν κοστίζει και τίποτα.

Λιγότερο χρόνο θα κάνεις από το να καθαρίσεις την παλιά και να την στεγνώσεις. ;)

Αποσυνδεδεμένος Kikas

• 1037
  • Έχω ξεφύγει λέμε..!
« Απάντηση #1133 στις: Απριλίου 27, 2016, 13:00 »
Έχω μπερδευτεί λίγο με αυτά που διαβάζω. Μπορούμε να κάνουμε dry burn σε SS316L και μετά να το βάλουμε να δουλέψει σε TC?

Αποσυνδεδεμένος kotsos75

• 3454
  • φυσα ρουφα τραβα τονε
« Απάντηση #1134 στις: Απριλίου 27, 2016, 13:06 »
αν κανεις dry burn το ss θα μαυρίσει και ίσος αυτό δεν είναι τόσο καλο αλλα θα δουλέψει κανονικά σε tc
για να το δουλέψεις με έλεγχο θερμοκρασίας απλά κανε τις σπείρες ελαφρώς ανοιχτές και να έχουν ίδια απόσταση μεταξύ τους
με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται dry burn γιατί το coil ανάβει ομοιόμορφα
αυτό που μπορείς να κανεις είναι εφόσον το έχεις ρυθμίσει θερμοκρασία και έχεις βάλει υγρό να κανεις ένα test fire για να δεις μήπως έχεις κάποιο hot spot

Αποσυνδεδεμένος Kikas

• 1037
  • Έχω ξεφύγει λέμε..!
« Απάντηση #1135 στις: Απριλίου 27, 2016, 13:24 »
Αυτό κάνω περίπου αλλά επειδή κάποια παιδιά έγραψαν για dry burn άρχισα να μπερδεύομαι. Όσες φορές το δοκίμασα μαύρισε το σύρμα όπως έγραψες και συ και αμέσως το πέταξα.

Αποσυνδεδεμένος megst

• 1278
  • Γιώργος
« Απάντηση #1136 στις: Απριλίου 27, 2016, 13:34 »
Χοντρούτσικο σύρμα ss και λίγο αραιές σπείρες, δύσκολα θα σου κάνει hot spot και έτσι δεν νομίζω ότι χρειάζεται dry burn. Λίγο επίφοβα είναι τα λεπτά σύρματα.

Αποσυνδεδεμένος fidodido

• *
  • 55
« Απάντηση #1137 στις: Απριλίου 28, 2016, 01:12 »
Αν τις κανω κολλητες δν θα πρεπει να κανω dry burn για να δω αν κοκκινιζει πρωτα στη μεση το σύρμα? Το εκανα στο πρωτο στήσιμο κ το συρμα αλλαξε χρωμα τελειως κ μύρισε άσχημα κ το πεταξα.κανω καπου λαθος?

Φιλε με ανοιχτες σπειρες την εκανα την αντίσταση αλλα μου κανει σκασιματα κ δυνατα Μάλιστα. Αφου μονο με την αντίσταση στι μοντακι κ πηγαινε σαν πυροτέχνημα. Πως το λυνουμε αυτο τα φωτα σας

Κ για να προλαβω μια πιθανι απαντηση υο βαμβακι δν το τσιγκουνευομαι
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2016, 01:17 από fidodido »

Αποσυνδεδεμένος BlaCkMamba

• **
  • 113
  • VTC+Pico, CloudOne V3, Kayfun L+, Vaporesso Gemini
« Απάντηση #1138 στις: Απριλίου 28, 2016, 02:08 »
Τα σκασιματα ειναι καθαρα θεμα βαμβακιου (αν υποθεσουμε οτι οι αποστασεις στην αντισταση ειναι ok)..
Προσπαθησε να μην υπαρχουν καθολου κενα "αερος" μεταξυ συρματος και βαμβακιου.. να το βαζεις αφρατο και ελαφρως στριμωχτο συγχρονως.. να μην πηγαινει δεξια αριστερα ευκολα αλλα να "ζοριζεται" ελαφρως..
Ακομα κι ετσι καποια σκασιμακια θα τα παιρνεις δυστυχως.. εγω για παραδειγμα οταν εχω για ωρα να πιασω το ΗΤ, παταω το fire 1-2 δευτερα, ακουω το πρωτο σκασιμο και μετα ατμιζω.. Σαν ζεσταμα της αντιστασης ενα πραγμα..

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #1139 στις: Απριλίου 28, 2016, 11:10 »
@fidodido
Το ότι μύρισε άσχημα, είναι απόδειξη νομίζω ότι κάηκαν τίποτα impurities στην εξωτερική πλευρά του σύρματος. Φαντάζομαι θα είδες και λίγο καπνό. Όσο για την αλλαγή χρώματος, είναι οξείδωση. Κάποιοι λένε ότι αυτό κάνει καλό στο σύρμα καθώς το "θωρακίζει", κάποιοι άλλοι διαφωνούν. Προσωπικά, πάντα το καίω λιγάκι το σύρμα, είτε ατσάλι είτε Κάνθαλ...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360447 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1033 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114400 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450810 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110976 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375455 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328528 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1090 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6470 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15338 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29411 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99997 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F