Ας ξεκινήσω το θέμα για το ολόφρεσκο μοντάκιον της Eleaf, αφού κανείς άλλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει.
Μου ήρθε χτες από το fasttech στα
35 ευρώ τιμή, και το παράγγειλα για έναν φίλο που ξεκινάει μια σοβαρή προσπάθεια να κόψει το κάπνισμα. Μαζί με το μοντ, του αγόρασα κι έναν μεγάλο Subtank plus. Το μοντάκι έρχεται σφραγισμένο με σελοφάν.
Και μόλις ανοίξουμε το κουτί.
Μόλις σηκώσουμε το επάνω διάζωμα με το μοντάκι, βρίσκουμε από κάτω τα καλούδια που το συνοδεύουν. Ένα κουτάκι με το καλώδιο φόρτισης για τη θύρα USB, έναν αντάπτορα από 510 σε eGo, και ένα εγχειρίδιο χρήσης με τόσο μικρά γράμματα, που ακόμα και με όραση 20/20 θα χρειαστείτε δυνατό μεγεθυντικό φακό για να μπορέσετε να το διαβάσετε.
Το επάνω μέρος με τον κλασικό 510 κονέκτορα, που είναι αυτορυθμιζόμενος με ελατήριο. Δυστυχώς είναι ελαφρά ρηχός, με αποτέλεσμα όλοι οι ατμοποιητές που δοκίμασα να αφήνουν ένα μικρό κενό, όπως θα δείτε παρακάτω. Ευτυχώς όχι τόσο μεγάλο κενό που να γίνεται αντιαισθητικό.
Το κάτω μέρος με τη θύρα φόρτισης USB, που σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να ατμίζετε με το iStick την ώρα που το φορτίζετε! Very nice!
Εάν αγοράσετε έναν φορτιστή τοίχου για το μοντάκι, τηρήστε με ευλάβεια ότι σας γράφει η Eleaf: ο φορτιστής πρέπει να δίνει
5V και
1Α ρεύμα.
Το εσωτερικό είναι πολύ περιποιημένο και τα πάντα είναι τακτοποιημένα όπως πρέπει. Οι οχτώ συνολικά μαγνήτες, τέσσερις στο αλουμινένιο πορτάκι, και τέσσερις στο κυρίως σώμα του μοντ είναι
εξωφρενικά πανίσχυροι, μακράν οι ισχυρότεροι που έχω δει εγώ τουλάχιστον ποτέ.
Το κάλυμμα ρουφιέται με απίστευτη δύναμη και φυσικά μένει σαν βράχος στη θέση του, ενώ οι μαγνήτες είναι τόσο πανίσχυροι που ρουφάνε και μαγνητίζουν επάνω τους τις μπαταρίες όταν τις βάζετε στο μοντ.
Για μπαταρίες διάλεξα ένα ζευγάρι από τις ολόφρεσκες Samsung των 3000 mAh που δίνουν με άνεση 20-25A. Ο φιλαράκος μου ζητάει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία από το μοντάκι του.
Εδώ το μοντ με φορεμένη την Ατλαντίδα 2. Μένει ένα μικρό κενό, κάποια δέκατα του χιλιοστού.
Και μία πλαινή φωτό με την Ατλαντίδα 2. Το μοντ έχει απλά
εξαιρετικό κράτημα στο χέρι, ενώ είναι και αρκετά ελαφρύ για μοντάκι με δύο 18650 μπαταρίες. Με
φορεμένες τις δύο Samsung, το iStick 100W ζυγίζει
240 γραμμάρια. Σημαντικό προτέρημα το ότι δεν μένουν δαχτυλιές στο αλουμινένιο σώμα του μοντ, μόνο στην πάνω και κάτω πλευρά που είναι νίκελ.
Κι εδώ το iStick 100W ανάμεσα στο ZeroSX και τον Χιονόλυκο για τις συγκρίσεις των μεγεθών. Με διαστάσεις
100x54x25,8 χιλιοστά, το μοντάκι θα δεχτεί με χαρακτηριστική άνεση οποιονδήποτε ατμοποιητή μέχρι και 25 χιλιοστά διάμετρο με πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα.
Εδώ ο TFV4 φορεμένος στο iStick. Δυστυχώς αφήνει ελαφρά μεγαλύτερο κενό από αυτό της Ατλαντίδας 2, σε καμία περίπτωση όμως αντιαισθητικό.
Κι εδώ με τον πρώτο μεγάλο Subtank στα 25 χιλιοστά διάμετρο. Δυστυχώς μένει ακόμα λίγο μεγαλύτερο κενό, στο όριο του να αρχίσει να φαίνεται.
Και μία κοντινή για να μπορέσετε να δείτε το κενό που αφήνει ο Subtank.
Και τέλος, με φορεμένο τον έναν μου Kayfun Lite plus με το τανκ από το Steam tuners. Ο Kayfun βιδώνει πολύ καλά στο iStick, αφήνοντας ένα ελάχιστο κενό. Χαχαχά, το οπτικό αποτέλεσμα μου θυμίζει ένα μικρό παιδάκι που έχει καβαλήσει καθαρόαιμο αρσενικό αραβικό επιβήτορα!
Τρύπα ισχύος;! Έχοντας διαβάσει ένα review για το iStick 100W, στο οποίο ο τύπος ισχυριζόταν ότι το μοντάκι δίνει υποτονικά ρεύματα
αποκλειστικά στην περιοχή των
0,2Ω αντίσταση, θέλησα φυσικά να δω εάν αληθεύει. Βίδωσα λοιπόν τον TFV4 με την εργοστασιακή τριπλή κεφαλή των 0,2Ω στο iStick, ρύθμισα
80W και ξεκίνησα να ατμίζω. Με την πρώτη κιόλας τζούρα αντιλήφθηκα ότι το μοντ δίνει υποτονικό ρεύμα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τον Χιονόλυκο στα ίδια βατ. Όχι μόνο το ντουμάνι ήταν λιγότερο, αλλά και η γεύση του υγρού δεν έβγαινε το ίδιο έντονη και γεμάτη όπως την είχα συνηθίσει με τον Χιονόλυκο.
Φυσικά και έπρεπε να μετρήσω με το βολτόμετρο, για να δω τι παίζει. Εδώ βλέπετε την μέτρηση με το iStick ρυθμισμένο στα
80W. Μαζί με το βολτόμετρο, το iStick αντιλαμβάνεται την συνολική αντίσταση στα
0,24Ω και επομένως θα έπρεπε να δίνει
4,38V. Όμως δίνει μόνο
3,88V όπως βλέπετε, μισό ολόκληρο Volt λιγότερο από το ιδανικό.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αντί για
80W στον TFV4 παίρνετε μόλις
62W με την τριπλή κεφαλή των 0,2Ω. Πήρα συνολικά πέντε μετρήσεις με το βολτόμετρο, τρεις με τον TFV4 στα 80W, 90W και 100W και δύο με την Ατλαντίδα 2 στα 70W και 80W. Έχουμε και λέμε:
TFV4Στα
80W παίρνουμε
3,88V και
62W πραγματικά.
Στα
90W παίρνουμε
4,15V και
71W πραγματικά.
Στα
100W παίρνουμε
4,35V και
78W πραγματικά.
Οι δικές μου μετρήσεις είναι ελαφρά βελτιωμένες σε σχέση με το review του τύπου, ο οποίος έπαιρνε μόλις
68W πραγματικά στα 0,2Ω όταν ρύθμιζε το μοντ στα 100W.
Ατλαντίδα 2Στα
70W παίρνουμε
4,48V και
60W πραγματικά.
Στα
80W παίρνουμε
4,75V και
68W πραγματικά.
Όπως βλέπετε το μοντ παρουσιάζει μικρότερη απόκλιση με την Ατλαντίδα 2 που την μετρούσε στα
0,33Ω συνολική αντίσταση μαζί με το βολτόμετρο.
Τα αντισταθμιστικά οφέλη Μπορεί να το iStick 100W να παρουσιάζει τρύπα ισχύος στην περιοχή των 0,2Ω-0,35Ω και να προβληματίζει έτσι πολλούς που θα το ήθελαν για χρήση
super subohm, έχει όμως και μερικούς
δυνατούς άσσους στο μανίκι του. Πρώτον τη θύρα φόρτισης USB που σας επιτρέπει παράλληλα να ατμίζετε ενώ φορτίζετε το μοντάκι, και δεύτερον, φοράει τις μπαταρίες του σε παράλληλη σύνδεση και μπορεί έτσι να σας δώσει μέχρι
10V στην έξοδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να δώσει τέλειο ρεύμα, με
8,21V στην κεφαλή του
1,5Ω για τον TFV4 στα
45W. Ούτε ο Χιονόλυκος, αλλά ούτε και τα περισσότερα κουτάκια με δύο 18650 μπαταρίες σε σειρά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, απλά πράγματα.
ΣυμπερασματικάΣτα
35 ευρώ τιμή από το fasttech, θεωρώ το istick 100W
εξαιρετική αγορά, για να μην πω κελεπούρι!
Δεν διαθέτει φυσικά πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ούτε εξαιρετικό φινίρισμα. Τα πλήκτρα του, στο δικό μου κομμάτι τουλάχιστον, κουδουνίζουν σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό, που αγγίζει τα όρια του γελοίου!
Φαίνεται επίσης να έχει όντως πρόβλημα με το ρεύμα που αποδίδει στην περιοχή των 0,2Ω-0,35Ω. Όσοι θα το θέλατε αποκλειστικά για χρήση
super subohm, μάλλον θα πρέπει να κάνετε δεύτερες σκέψεις.
Από κει και πέρα όμως, και εάν μπορείτε να του συγχωρήσετε τα παραπάνω, το μοντάκι είναι απλά εξαιρετικό. Με άριστο κράτημα στο χέρι, αρκετά ελαφρύ και με πολύ φωτεινή οθόνη που θα την διαβάζετε με άνεση παντού. Οι μπαταρίες σε παράλληλη σύνδεση, η θύρα USB και τα 10V στην έξοδο του δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα, απέναντι σε πολλά άλλα, πολύ ακριβότερα μοντάκια με δύο 18650 μπαταρίες σε σειρά...
Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, ρωτάτε ελεύθερα, αλλά δεν θα κρατήσω το iStick για πολύ ακόμα, σε μερικές μέρες αναχωρεί για να το απολαύσει ο φιλαράκος μου.