@dkoure Ναι, είναι πρόβλημα σε κάτι τέτοια το να μένεις επαρχία, αλλά μάλλον τα θετικά είναι περισσότερα (τώρα πια)! Για τις απορίες μου, ως ένα σημείο έχεις δίκιο - άλλο η εμπειρία, άλλο η θεωρία. Πιστεύω, όμως, πως η ερώτηση μου ήταν δυνατόν να απαντηθεί (όπως και απαντήθηκε ως ένα σημείο από κάποια σχόλια), έστω σε... θεωρητικό επίπεδο, αφού είναι απλά "γιατί τέτοιος ντόρος με το sub-Ohming, ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να έχεις αντίστοιχη εμπειρία ΧΩΡΙΣ να κατέβεις κάτω από το 1Ohm;". Το λέω στο πρώτο-πρώτο μήνυμα, με το οποίο ξεκίνησε η συζήτηση, αλλά στην πορεία (ορθώς ως ένα σημείο) "ξέφυγε" με ερωτήσεις για τις ατμιστικές μου προτιμήσεις και... λοιπές πληροφορίες για το χόμπι.
Η βασική ερώτηση, όμως, ήταν (για να βρίσκουν και άλλοι εύκολα τις σχετικές απαντήσεις με ένα search) "ΓΙΑΤΙ τέτοια μανία με το Sub-Ohming, και αν ΔΕΝ θέλω να κάνω sub-Ohming, μπορώ να έχω αντίστοιχη εμπειρία πάνω από το 1Ohm;". Νομίζω πως ήταν (όπως αποδείχθηκε εμμέσως πλην σαφώς) εφικτή μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση. ΆΑαααΑααλλο το "τι προτιμά τελικά κανείς" (άλλο θέμα για συζήτηση, αν και χαίρομαι που ταιριάζει και "επεκτάθηκε" θεματικά η αρχική απορία μου).
Και ναι, το τσιγάρο βρωμάει (όπως καταλαβαίνω πια και εγώ), αλλά τα χαρτάκια γλυκόριζας που έκανα, τα πιπιλάω μια χαρά ως τσιχλίτσα. Αυτά ΔΕΝ βρωμάνε :-P
@modivin 'στόοοος (για να το παίξω μαγκιά-νεολαία των 90s ο σχεδόν-σαραντάρης :-D ). Για το dripper, με έχετε πρήξει (με την καλή έννοια)! Έχετε να προτείνετε κανέναν τσάμπα κλώνο κάτω από δέκα ευρώπουλα από Fasttech; Άει σιχτήρ, με πείσατε!
Για το "...να πάρω έναν αεράτο, έναν τσιγαρίσιο..." μπλα-μπλα, nope. Εδώ έρχεται και κολλάει η Ατλαντίδα: αφού έχει τέσσερις ρυθμίσεις αέρα, και όπως είπα ΔΕΝ μου αρέσουν "οι μικρές", ΓΙΑΤΙ να πάρω έναν ατμοποιητή που έχει ως μοναδική επιλογή αέρα "τις μικρές της Ατλαντίδας";!; Βλέπω συζητήσεις επί συζητήσεων για το πόσο κορυφαίος είναι ο Kayfun, σε σημείο να μου έχει κινηθεί αρκετά η περιέργεια ώστε, ναι, να το σκάσω ένα δεκάευρω - δεκαπεντάευρω στο κοντινό μέλλον για να τσιμπήσω έναν κλώνο του. Ξέρω, όμως, από τώρα πως θα είναι πεταμένα χρήματα αφού ΔΕΝ έχει ροή αέρα τουλάχιστον ίδια με τις "μεσαίες" της Ατλαντίδας. Άρα, ξαναρωτώ, γιατί; "Για τη γεύση"; Μα, αν "για να ρουφήξω τη γεύση στο στόμα/στα πνευμόνια" θα μου έχει τσακίσει τα νεύρα, τι να το κάνω; Σημειώνω πως το ίδιο (αν και προφανώς με άλλα λογάκια) μου είχαν πει και αλλού εδώ σε σχετική ερώτηση μου για το "τι δατμοποιητή να επιλέξω ως δεύτερο (...τρίτο...τέταρτο)". Πως, δηλαδή, "αν μου αρέσουν οι αεράτες της Ατλαντίδας, μακριά από Καηφούνηδες". Για αυτό και, αν το δεις, οι περισσότεροι από τους ατμοποιητές που διάλεξα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τη σχετικά άνετη έως μεγάλη ροή αέρα.
Για το "αν μου αρέσει το χόμπι για να πάω σε επισκευάσιμους", θεωρώ πως αφού προσπάθησα ήδη (τρίς) να διορθώσω τα coils της Ατλαντίδας (ανεπιτυχώς, πλημμύρισα, αλλά επιμένω - υποπτεύομαι πως έβαλα λίγο βαμβάκι), μάλλον... μου αρέσει το χόμπι. Πρώτα δοκίμασα την επιδιόρθωση των coils της Ατλαντίδας, μετά αποφάσισα "να το γυρίσω σε επισκευάσιμους" (όπου, ανάθεμα, υπάρχει και μια κάποια μεγαλύτερη άνεση στην επιδιόρθωση από τα συμπυκνωμένα και "κανένα-δεν-είναι-ολόιδιο-με-τα-άλλα" coils της Ατλαντίδας).
@microchip Μάαααλιστα! Πέρα από το συνολικό (και άκρως ενδιαφέρον) μηνυματάκι σου, κατάφερες να δώσεις απάντηση στην αρχική ερώτηση μου μέσα σε δυο προτασούλες! Προς όποιον άλλο το αναζητήσει και αναρωτιέται "ό,τι και εγώ", όλο το νόημα (τουλάχιστον, "στο πώς εννοούσα εγώ την ερώτηση") είναι το:
"Το "δυνατότερο" άτμισμα, τα "μεγαλύτερα" ντουμάνια σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μοντ, επιτυγχάνονται με περισσότερα Watt.
Τα μικρότερα Ωμ είναι κατάλοιπο από τα μηχανικά μοντ."
...που είπες, και θα έβαζα σε quote box "παράθεσης" αν έβλεπα που διάολο είναι η επιλογή (μα πού έχω αφήσει τα γυαλιά μου, και γιατί με τρώει αφηρημάδα μετά από 20 ώρες χωρίς ύπνο;!).
Όσο για την Petra, μη μασάς, έχω ήδη προσλάβει εκτελεστή και το λαγωνικό του έχει μυρίσει το φουλάρι της. Ντηλαντής, "δεν με ενοχλεί καθόλου το τι και πώς γράφει", αφού είναι άμεση, κατανοητή, κάνει μπαμ πως ό,τι λέει το λέει για να βοηθήσει και... Εντάξει, παντρεμένος είμαι, "ξέρω" :-D
Συν το ότι, ναι, το λαγωνικό ΕΧΕΙ μυρίσει το φουλάρι της :-P