Eιρήνη, Oi διαφορές έχουν να κάνουν με ποιοτικές διαβαθμίσεις με περισσότερους του ενός παράγοντες:
Τα ρεύματα που δίνει η πλακέτα
Η διαχείριση που κάνει στην μπαταρία
Η ασφάλεια που παρέχει στον χρήστη
Η αντοχή στον χρόνο
Οι δυνατότητές της σε λειτουργίες
Ο ευφυής σχεδιασμός ώστε να έχει μικρό μέγεθος και να είναι εύκολη στη χρήση.
Από κει και πέρα, ο κατασκευαστής του μοντ πρέπει να αξιοποιήσει τις χ δυνατότητες τις πλακέτας και να μην τις θάψει με μια συναρμολόγησή ανάξιά της. πχ κολλήσεις με απώλεια ρευμάτων, πόλος που αν χτυπήσει ένα κινητό δίπλα στο μοντάκι, θα αλλάξει την ένδειξη της ωμικής αντίστασης ενώ δουλεύεις tc, κουτί που ξεβάφει ή γίνεται κομμάτια μετά από πτώση κλπ
Καμιά πλακέτα ως τώρα δεν έχει άριστη απόδοση στα πάντα. Ολες κάπου υπολείπονται και όλες έχουν τα δυνατά τους σημεία.
Tη διαφορά στα ρεύματα θα τη δεις εμφανή σε κάποια μοντ, όχι τόσο εμφανή σε άλλα. Αν πάλι έχεις συνηθίσει σε κάποιο μοντ και δε σε χαλάει, δεν θα ψάχνεις κάποιο άλλο με καλύτερα ρεύματα. Και ξέρεις, το θέμα δεν είναι να λες ότι βάζω τον ατμοποιητή στο χ μοντ στα 12 βατ και στο ψ στα 14 για να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα. Aλλά να νιώθεις ότι το ρεύμα είναι αυτό που λέμε "πλούσιο" και δεν το νιώθεις να χάνει σε ένταση όσο ατμίζεις ή να δίνει περίεργα peak.
Νομίζω τα υπόλοιπα της λίστας είναι κατανοητά και θα πρέπει να συνυπολογίζονται από τον ατμιστή στην έρευνα αγοράς, ανάλογα με τις ανάγκες του, ώστε να μην πληρώσει για να αγοράσει κάτι που δε χρειάζεται, αφήνοντας έξω κάτι που θα χρειαζόταν.
ή να μην βρεθεί με κάτι υπερτιμημένο ή με κάτι που είναι σκουπίδι από πλευράς ποιότητας, ανεξάρτητα από την τιμή του.