Καλημέρα σε ολες καί όλους! Μια ερώτηση για την ασφάλεια του μοντακιου... διαβάζοντας αυτο το
άρθρο για τις μπαταρίες και τις ιδιαίτερες προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε...
Το στικάκι μου λοιπόν περί ου το νήμα έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου... αγνώστου ποιότητας...δεν έχει τρυπούλες διαφυγής αερίων... παρά μόνο την θύρα usb που δεν ξέρω εάν μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο και αναρωτιέμαι... πόσο ασφαλής μπορώ να νιώθω;
Σκέφτομαι να το φορτίζω πάνω σε παγοκύστη τυλιγμένη σε πετσέτα γιατί έχω παρατηρήσει υπερθέρμανση κατά την διαδικασία αυτή... αλλά μήπως δημιουργούνται άλλα προβλήματα τότε;
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να μαζέψω λεφτά για πολύ ακριβό μοντάκι που λέει οτι παρέχει ασφάλεια...θα ναι όμως και καλό; Όμως αυτός ο προβληματισμός πάει σε άλλο νήμα...
Βασική ερώτηση τώρα αυτή: να το φορτίζω πανω σε παγοκύστη σε τυλιγμένη πετσέτα ή θα με πράρετε με τις ντομάτες;
κερδίζω τίποτα ή εναι αδιάφορο; και αν είναι αδιάφορο αυτή η υπερθέρμανση... είναι κάτι φυσιολογικό;
Υγ: όχι δεν το γυροφέρνω για να ξαναρχίσω το κ.τ. ίσως για να υποστηρίξω κάπως την όρεξη που μου άνοιξαν κάποια πολύ πολύ ακριβά μοντ και ατμοποιητές... Ακόμα η κοινωνία είναι ταξική ...
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Οχι ακριβώς, Λάμπρο.
για να δουλέψει σωστά το tc θέλει ειδικά σύρματα σχεδόν χωρίς αντίσταση, με κράματα νικελίου ή τιτανίου.
Οπότε, η χαμηλή αντίσταση προκύπτει λόγω συρμάτων, δεν είναι αυτοσκοπός.
Αν πχ φτιάξεις σε kanthal ή nichrome μια αντίσταση 0.15 ομ και την βάλεις να δουλέψει σε tc mode, δεν θα δουλέψει.
το δεύτερο θέμα είναι ότι τόσο χαμηλές αντιστάσεις, το tc mode τις διαχειρίζεται με περισσότερη ασφάλεια από τις ίδιες αντιστάσεις σε kanthal και vw mode, όπου το μοντ πρακτικά δουλεύει στα όρια βραχυκυκλώματος.
Εννοείται, ότι και σε tc mode όταν δουλεύεις 0.15 αντιστάσεις και πάλι ζορίζεις τις μπαταρίες περισσότερο από το να πετάξεις αντίσταση 1.5 ομ σε vw mode.
Πόσο μάλλον που το κύκλωμα ανεβοκατεβάζει τα βατ για να πετύχει τη διατήρηση της θερμοκρασίας.
Γι΄αυτό μίλησα για πιθανή αντικατάσταση της μπαταρίας του μοντ με κάποια imr με πολύ καλά τεστ και αντοχές. Με την όποια επιφύλαξη ότι μπορεί να είμαι υπέρ το δέον συντηρητική σε θέματα ασφάλειας.
Επειδή ήταν μεγααααααααααλο το νήμα βλέπω ότι εδώ λύνεται η απορία μου για την ασφάλεια και την αντικατάσταση! Πολύ πιθανό να αγοράσω μια imr για τις οποίες στο νήμα
αυτό είχα διαβάσει τόσα πολλά!
#το δεύτερο θέμα είναι ότι τόσο χαμηλές αντιστάσεις, το tc mode τις διαχειρίζεται με περισσότερη ασφάλεια από τις ίδιες αντιστάσεις σε kanthal και vw mode, όπου το μοντ πρακτικά δουλεύει στα όρια βραχυκυκλώματος.#
Για το παραπάνω πάλι.... νιώθω μια ανησυχία μεγαλύτερη αλλά έτσι όπως ατμίζω σε vw mode με 1,6ohm στα 8w το θεωρώ σχετικά"καλό" από την άποψη της μη καταπόνησης της μπαταρίας όπως λέει κι η
petra. Πάντως Τουλάχιστον δεν εχω διαβάσει ακόμα για ανατίναξη istick 40w
προς το παρόν....