Μόλις έκανα το πρώτο μου στήσιμο.
Είναι η πρώτη φορά που πιάνω στα χέρια μου επισκευάσιμο και νομίζω ότι τα κατάφερα σχετικά καλά. Έστησα με μονή αντίσταση, με 0,32mm σύρμα σε τρυπανάκι 2.5mm και έκανα 7 σπείρες. Μου βγήκε μια αντίσταση 1,3Ω που είναι περίπου όσο στόχευα (πήγαινα για 1,5 αλλά που θα πάει).
Διάβασα ότι είναι λίγο μπελαλίδικος για αρχάριους και εν μέρει θα συμφωνήσω. Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο από όλα ήταν να βιδώσω πάλι την βίδα στην βάση αφού γέμισα το τανκ. Το ντεκ, είναι λίγο στενό, αλλά δεν με παίδεψε καθόλου να βάλω την αντίσταση. Για το βαμβάκι, διάβασα ότι δυσκόλεψε αρκετούς, αλλά έκανα αυτό που δείχνει ο Grim Green στο βίντεό του, βίδωσα δηλαδή την καμινάδα και έκοψα όσο βαμβάκι προεξείχε. Μετά με ένα κατσαβίδι το έσπρωξα μαλακά κάτω και μέχρι στιγμής δεν δείχνει να έχει θέμα τροφοδοσίας.
Θα γελάσετε ίσως, αλλά επίσης με δυσκόλεψε το να περάσω το βαμβάκι μέσα από την αντίσταση, αλλά που θα πάει θα το μάθω το κόλπο, χωρίς να χαλάω τόσο βαμβάκι άλλη φορά.
Η χαζομάρα που έκανα ήταν ότι δεν έβαλα ένα υγρό που να το ξέρω ώστε να συγκρίνω τη γεύση που παίρνω, θα το κάνω στο δεύτερο στήσιμο, αφού του κάνω άλλο ένα πλυσιμματάκι για να μου φύγει εντελώς η ιδέα του ότι μπορεί να μην έχει φύγει εντελώς η "εργοστασίλα".
Ναι, ίσως υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι επισκευάσιμοι εκεί έξω καλύτεροι για αρχάριους, αλλά αν εγώ μπόρεσα με την πρώτη να μην τραυματιστώ στήνοντάς τον, νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα και για άλλους

Μια ερώτηση μόνο. Τα σκασίματα που μου κάνει, οφείλονται σε κάτι που έκανα λάθος ή είναι φυσιολογική συμπεριφορά;