vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

377 επισκέπτες, 4 χρήστες
Tem, ZoeM, Buliwyf, manoslykos

Προτεινόμενα στησίματα για το Phenomenon

Αποσυνδεδεμένος giorgos maniadakis

• 2157
  • Φύλο: Άντρας
  • Ποτε μην εκλαβεισ : την σιωπη μου ωσ αδιαφορια ...
Απ: Προτεινόμενα στησίματα για το Phenomenon
« Απάντηση #360 στις: Αυγούστου 05, 2016, 23:21 »
Αυτή είναι ή βάση Zest V2 , πού ή μόνη διαφορά μέ τήν V 1:1 είναι στίς τρύπες εισαγωγής του αέρα μέ μιά λιγότερη Ο Zest γιά ποιό σφιχτή τζουρα ακόμα..
Διάφορα με μύτη καί όλο στά λούκια δέν υπάρχει σέ θέμα γεύσης ή σέ ότι αφορά υπό ή υπέρ τροφοδοσία,
Απλά τό κατέβασμα μέσα στο λούκι είναι ποιό σταθερό στό νά μήν παρασυρθεί από την καμπάνα ,.  γιά κάποιων αρχάριο είναι ιδανικό σετάπ μέχρι νά εξοικειωθεί μέ τών ατμοποιητη..

Παίζει καί αυτό το στήσιμο πολύ καλά

Στάλθηκε από το Hive V 3G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος eurogod

• *
  • 75
« Απάντηση #361 στις: Αυγούστου 05, 2016, 23:49 »
Ευχαριστω
Εχθες που πηγα για τον ατμο και ρωτησα τον Κωστα για τον δρομεα
μου ειπε οτι μαλλον παει για Οκτωβριο.

Αποσυνδεδεμένος efarmostis

• *
  • 93
« Απάντηση #362 στις: Οκτωβρίου 25, 2016, 18:15 »
upload pics

how to take screenshots

Μια παλιά ιδέα, diamond coil. Σύρμα ss316  0.32mm, πυρήνας 1.4mm, 16 στροφές συνολικά. Βαμβάκι Texas Tuff Raw Organic Cotton, το οποίο χρειάστηκε ένα τανκάκι για να αποδώσει σωστά.

image upload no registration

Οι πρώτες 4 σπείρες πάνω στις τρύπες του ντεκ και δυο κομμάτια βαμβάκι τα οποία ενώνονται πάνω (μάλλον ήθελε καλύτερο κόψιμο εκεί).

0.87 ohm έδειξε το cuboid, το άφησα κάνα μισάωρο να ξεκουραστεί και ξεκίνησα το άτμισμα. Στο δεύτερο τανκάκι και μετά από παίξιμο με βατ,άνοιγμα τροφοδοσίας και τρύπες αέρα, πήρα πολύ καλή γεύση στα 15.5 βατ με μιάμιση στροφή ανοιχτή καμπάνας και 4 από τις 6 τρύπες αέρα ανοιχτές. Ο ατμός ήταν ελαφρώς χλιαρός (μου αρέσει σχετικά κρύος) και πυκνός που έπεφτε στην εκπνοή κάτω. Σε γενικές γραμμές, καλή γεύση, πυκνός χλιαρός ατμός με αυξημένη κατανάλωση υγρού όμως.

Ξεστήνω το ss και βάζω κάνθαλ, 0.32 spaced double vertical barrels από 6 σπείρες πάνω στις τρύπες εισαγωγής του αέρα σε 1.4 πυρήνα.

imgupload

image post

Το βαμβάκι, αυτή τη φορά cotton bacon bit v2, το πέρασα ανάμεσα στα βαρελάκια.

image upload no size limit

Ναι... καλά το σκεφτήκατε οι παλιοί του phenomeno. Δεν πρόκειται να ατμίσεις ποτέ με το βαμβάκι να περνά έτσι πάνω στις τρύπες εισαγωγής αέρα. Δεν έπαιξε με τίποτα, γουργουρητά και διαρροές συνεχώς, με τίποτα. Το θεμα λέει προτεινόμενα στησίματα για τον ατμοποιητή, αυτό το στήσιμο προτείνω να μην το κάνει κανείς :))

Οποιες παρατηρήσεις, δεν είναι απλά δεκτές, επιβάλλονται.

Αποσυνδεδεμένος Deimos

• **
  • 476
« Απάντηση #363 στις: Οκτωβρίου 25, 2016, 22:22 »
Χρόνο και διάθεση

Αποσυνδεδεμένος mpari

• 632
  • Δυο λαλούν και τρείς χορεύουν
« Απάντηση #364 στις: Δεκεμβρίου 04, 2016, 11:15 »
Καλημέρα σε όλους. Εμπλεξα τα μπουτια μου και επειδή πήρα τον zest μεταχειρισμένο (που να τον πάρεις καινούργιο) και ετοιμάζομαι να τον στήσω με τις πολίτιμες συμβουλές σας. Λοιπόν έχει δυο τρύπες αέρα αν κατάλαβα καλά (φίλε μανιαδάκη) σημαίνει ότι είναι v.2 καλά το κατάλαβα? . Δηλαδή η v.1.1 του zest έχει τρείς ? Αυτός είναι στη φωτό ο δικός μου αλλά δεν μου μοιάζει με τη φωτό που είχε κάποιος άλλος συνατμιστής !!!

Σε συνέχεια του παραπάνω μαιλ μου. Εκανα το πρώτο μου στήσιμο 6.5 στροφές σε kanthal 28αρι γύρω από μια οδοντογλυφίδα και μου έδωσε το mod 1.2 Ohm. Mε χίλια ζόρια έβαλα το βαμβάκι με τις μύτες που λέτε. Γρήγορα γέμισα με Supreme και κάθισα να το απολαύσω στα 8 WATT . Εκπληκτικό αποτέλεσμα λέω εγώ το στραβάδι αλλά για να με φωτίσετε να και οι ερωτήσεις μου.
1. Ανοιξα την τροφοδοσία στα 3/4 της στροφής και πάντα είχα τον φόβο γυρίζοντας το drip tip για να γυρίσει η καμπάνα, πως είμαστε σίγουροι ότι γυρίζει και η καμπάνα και δεν γυρίζει μόνο το driptip ?
2. Υπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος (πέραν της γεύσης) για το πόσο γυρίζουμε την καμπάνα π.χ. στα 50/50 PG/VG από την εμπειρία σας (1 στροφή είναι καλά ?) και στα 20/80 (1/2 στροφή  ?) κ.ο.κ.
3.Κάποιος πρακτικός τρόπος για υποτροφοδοσία (προτού φτάσω στο καμμένο) ή υπερτρφοδοσία (προτού αρχίσουν οι διαρροές) ?
4. To μπαμπάκι στην αντίσταση είναι αρκετά σφικτό είναι σωστό ? και αν όχι κυνδινεύω με υποτροφοδοσία

Και σαν σχόλιο (παναθεμά με θέλω και σχόλια) με μόνο μια τρίπα ανοκτή (1/2 - 1/2) τον φανταζόμουνα πιο τσιγαρίσιο.

Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 05, 2016, 03:26 από Cruiser79 »

Αποσυνδεδεμένος gigelis78

• 748
« Απάντηση #365 στις: Δεκεμβρίου 04, 2016, 13:54 »
Ή καμπάνα δεν θέλει άνοιγμα τροφοδοτεί μία χαρά και κλειστή,το βαμβάκι πρέπει να περνάει με ελάχιστο ζορι από το κοιλ ουτε σφιχτό ούτε χαλαρό,καλό είναι όταν περάσει να το κάνεις πίσω μπρος 2-3 φόρες.

Αποσυνδεδεμένος iPant

• **
  • 439
« Απάντηση #366 στις: Δεκεμβρίου 04, 2016, 14:23 »
1-2. Με σωστό στήσιμο η καμπάνα δε θέλει καθόλου άνοιγμα μέχρι και 70/30 υγρά που έχω κάνει. Αν πιστέυεις ότι χρειάζεται γύρισμα, προσπάθησε να την γυρίσεις από την κορυφή της που έχει τις εγκοπές (κάθε μεγάλη εγκοπή είναι μισή στροφή) όπου μπορείς να δεις ακριβώς πόσο γυρίζεις.
3. Δε θα φτάσεις απευθείας στο καμμένο με τίποτα. Θα το καταλάβεις πολύ πριν.
4. Όχι σφιχτό. Τόσο όσο να περνάει άνετα χωρίς να επιπλέει. Επίσης δοκίμασε στήσιμο Ζ, δες παλαιότερα στησίματα του demkoni, το οποίο κατά τη γνώμη δουλεύει πολύ καλύτερα από την βεντάλια ή τις μυτούλες

Αποσυνδεδεμένος mpari

• 632
« Απάντηση #367 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 08:32 »
Ευχαριστώ σας για τις απαντήσεις. Λοιπόν δοκίμασα το στήσιμο με z σε αντίσταση 3 ημερών (1.2 Ohm με 7 watt) . Μάλλον το ξανάβαλα σφιχτό και μετά μια μέρα άτμισμα με "καταστροφικό" για αντιστάσεις υγρό όπως το RELAX της ELIQUID FRANCE. Φοβερή γεύση κάποια σκασίματα ομολογουμένως περισσότερα από το προηγούμενο στήσιμο με μύτες και ακολουθεί η μεγάλη ανακάλυψη. Κατάφερα μετά από 7-8ml να μετατρέψω το υγρό ώστε να δίνει γεύση menthol (πολύ κακής ποιότητας) ώπα λέω τα κάψαμε. Λύνω και το μπαμπάκι απλώς μαυρισμένο (μικρή υποψία καμένου) από τη μια πλευρά και η αντίσταση μαύρη σαγρέ και σχεδόν καρβουνιασμένη. Πως το εξηγείτε παιδιά γίνεται κάψιμο χωρίς να καεί το μπαμπάκι ? Καινούργιο στήσιμο (το δεύτερο μου) με kanthal 28αρι και 6 αραιές σπείρες σε 2άρι (με βίδα) επίσης χαμηλά (ίσα πιο πάνω από τις βίδες) που μου έδωσε 0.95 Ohm και ξαναγύρισα στις μύτες αυτή τη φορά με αραιότερο μπαμπάκι και θα σας ενημερώσω. 

Αποσυνδεδεμένος Deimos

• **
  • 476
« Απάντηση #368 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 10:28 »
Εφόσον ατμίζεις high VG μην περιμένεις τίποτα καλό σε θέματα τροφοδοσία-βαμβάκι-αντίσταση εκτός ίσως από λιγότερες διαρροές. Δοκίμασε και 2,5μμ πυρήνα,  βάλε αφράτο βαμβάκι και άλλαζε συχνά σετάπ (κάθε δύο τρεις μέρες). Νομίζω ότι τα βατ που ατμίζεις είναι λίγα και αυτός είναι λόγος συσσώρευσης υπολειμμάτων στο σύρμα αφού μέρος του υγρού θερμαίνεται αλλά δεν γίνεται ατμός.

Αποσυνδεδεμένος iPant

• **
  • 439
« Απάντηση #369 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 11:00 »
Ευχαριστώ σας για τις απαντήσεις. Λοιπόν δοκίμασα το στήσιμο με z σε αντίσταση 3 ημερών (1.2 Ohm με 7 watt) . Μάλλον το ξανάβαλα σφιχτό και μετά μια μέρα άτμισμα με "καταστροφικό" για αντιστάσεις υγρό όπως το RELAX της ELIQUID FRANCE. Φοβερή γεύση κάποια σκασίματα ομολογουμένως περισσότερα από το προηγούμενο στήσιμο με μύτες και ακολουθεί η μεγάλη ανακάλυψη. Κατάφερα μετά από 7-8ml να μετατρέψω το υγρό ώστε να δίνει γεύση menthol (πολύ κακής ποιότητας) ώπα λέω τα κάψαμε. Λύνω και το μπαμπάκι απλώς μαυρισμένο (μικρή υποψία καμένου) από τη μια πλευρά και η αντίσταση μαύρη σαγρέ και σχεδόν καρβουνιασμένη. Πως το εξηγείτε παιδιά γίνεται κάψιμο χωρίς να καεί το μπαμπάκι ? Καινούργιο στήσιμο (το δεύτερο μου) με kanthal 28αρι και 6 αραιές σπείρες σε 2άρι (με βίδα) επίσης χαμηλά (ίσα πιο πάνω από τις βίδες) που μου έδωσε 0.95 Ohm και ξαναγύρισα στις μύτες αυτή τη φορά με αραιότερο μπαμπάκι και θα σας ενημερώσω.

Όλη σου η περιγραφή δείχνει υπερτροφοδοσια. Προφανώς το βαμβάκι σου ήταν σφιχτό στην αντίσταση και ταυτόχρονα τα τελειώματα του Ζ πάνω στο deck χοντρά. Αν δεις τα στησίματα του demkoni θα δεις οτι χρειάζεσαι λίγο (πολυ λίγο!) βαμβάκι. Θα το βλέπεις και θα λες πώς ειναι δυνατόν με τόσο λίγο βαμβάκι να δουλέψει.

Αποσυνδεδεμένος drum

• 5371
« Απάντηση #370 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 12:27 »
αφρατο.... κ μετρια ποσοστητα. να μην το πνιγει η αντισταση.

Αποσυνδεδεμένος Deimos

• **
  • 476
« Απάντηση #371 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 13:50 »
Επίσης η καμπάνα δεν θέλει άνοιγμα .......... εκτός από τις περιπτώσεις που θέλει ::)

Αποσυνδεδεμένος mpari

• 632
« Απάντηση #372 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 15:27 »
Καλοί μου συνατμιστές πρώτα από όλα ευχαριστώ και για τη καλύτερη διάγνωση σας  γράφω τα παρακάτω :
1. Στην ίδια αντίσταση (θυμίζω 1.2 Ohm) με στήσιμο με μύτες άτμιζα για τρείς μέρες κάποιο πιο light (50% βάση και 50% supreme Eliquid France) )για τις αντιστάσεις υγρό στα 7-10 WATT
2. Πράγματι το βαμβάκι στην αντίσταση ήταν σφιχτό και πλούσιο στα ποδαράκια του Ζ.
2. Μέχρι το κάψιμο η παραγωγή ντουμανιού ήταν ικανοποιητική οπότε μάλλον δεν ήταν χαμηλά τα watt. Αν είχα τροφοδοσία με  υγρό που δεν καίγεται στην αντίσταση δεν θα είχα και διαρροές ? Παρεπιμπτόνως το γουργούρισμα δεν σημαίνει υπερτροφοδοσία του υγρού για την επιλεχθείσα ισχύ (watt) ?
3. Παρότι (σύμφωνα με αρκετούς στο νήμα) έχω την καμπάνα σε 1/2 στροφή όταν έγινε το συμβάν (από λάθος μου) την είχα εντελώς κλειστή.
4. Σήμερα με πιο χαλαρό από το προηγούμενο βαμβάκι στην νέα 0.94 Ohm με καμπάνα μισή στροφή και surpreme υγρό στα 11/12 Watt και σχεδόν πιπίλα έχω ρουφιξιες των 4-5 δευτερολέπτων και εξαιρετική απόδοση
5.Ολα τα υγρά και χτές και σήμερα είναι 50/50 VG/PG
6. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά επειδή τα γούστα μου (παλαιός καπνιστής τσιμπουκιού) είναι τσιγαρίσια των pheno τον δουλεύω σε 1/2 και 1/2 ΄σύνολο 1 τρύπα αέρα με καριές τζούρες (πάνω απο 3 δευτερ.)
7. Τελικά με συγκεκριμένη αντίσταση και ανάλογα τις προειδοποιήσεις που θάχουμε ποιές είναι οι διορθωτικές κινήσεις που κάνουμε προτού αποφανθούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε στήσιμο ή άλλο υγρό για παράδειγμα τα παρακάτω σημάδια - αντίδραση είναι σωστά ?:
      -γουργούρισμα (δεν αναφέρομαι στο σύνηθες) σημαίνει υπερτροφοδοσία, αντίδραση κλείσιμο καμπάνας αύξηση ισχύος ή θερμοκρασίας στα TC ίσως και έντονα πατήματα κια καύσιμο του υπερβολικού υγρού,
       - σκάσιμο σημαίνει υποτροφοδοσία, αντίδραση άνοιγμα καμπανας μείωση ισχύος ή θερμοκρασίας, ρίχνω τη συχνότητα που ρουφάω και κάνω πιο μικρές σε διάρκεια τζούρες
       - λίγο ΄ντουμάνι σημαίνει υποτροφοδοσία (ότι αντίδραση είχαμε παραπάνω στην υποτρ)
       - διαρροές σημαίνει υπερτροφοδοσία (ότι αντίδραση είχαμε παραπάνω στην υπερτρ)
       - ζεστός καπνός σημαίνι πολύ ισχύ η θερμοκρασία (τα ρίχνω)
       - μεγάλο χτύπημα ανοίγω τον αέρα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων καλοί μου γκουρούδες (από το γκουρού)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 08, 2016, 15:33 από mpari »

Αποσυνδεδεμένος iPant

• **
  • 439
« Απάντηση #373 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 21:03 »
Συγγνώμη εκ παραδρομής έγραψα οτι η περιγραφή σου δηλώνει υπερτροφοδοσια, αλλα εννοούσα ακριβώς το αντίθετο. Υπότροφοδοσία.

Ενα σχόλιο για τα παραπάνω. Σκάσιμο σημαίνει οτι συσσωρεύεται υγρό στην αντίσταση σου. Δε σημαίνει υποτροφοδοσια

Αποσυνδεδεμένος Deimos

• **
  • 476
« Απάντηση #374 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 22:14 »
Νόμιζα πως τα υγρά σου είναι high VG, με 50-50 δεν δικαιολογείται υποτροφοδοσία ή βάζεις υπερβολικό βαμβάκι ή το παρασέρνει η καμπάνα.

http://vaping.gr/index.php/topic,24401.msg1011969.html#msg1011969  απάντηση #3350

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359781 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 996 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114203 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450016 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110684 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374722 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328085 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1067 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6428 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15280 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29341 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99897 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F