Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι εντελώς αδύνατον να γενικεύουμε σε οποιοδήποτε θέμα στο η.τ., καθώς ο παράγοντας προσωπικό γούστο του καθενός από εμάς φέρνει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Π.χ., στα έτοιμα υγρά, κάποιοι θα γράψουν για το ίδιο υγρό ότι είναι καταπληκτικό, θεσπέσιο κτλ. και κάποιοι άλλοι μόλις το δοκιμάσουν θα γράψουν ότι τους ήρθε να κάνουν εμετό.
Επίσης οι γενικεύσεις είναι πάρα πολύ ριψοκίνδυνες ακόμα και όταν μιλάμε για τον ίδιο μας τον εαυτό, μια και πιστεύω βαθύτατα, κρίνοντας από τη προσωπική μου πορεία στο η.τ., ότι διαγράφουμε μεγάλους κύκλους αλλάζοντας δραματικά τις προτιμήσεις μας και τις συνήθειές μας, τουλάχιστον ένας μεγάλος αριθμός από τους παθιασμένους ατμιστές. Όταν πρωτοξεκίνησα, άτμιζα για αρκετούς μήνες στα 8-10W με το Vamo V5 και ήμουν μια χαρά. Έβλεπα τα βιντεάκια στο youtube με τους cloud chasers και αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν να τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν τους έχουν περάσει τους ζουρλομανδύες! Και η δική μου κατάληξη εδώ και αρκετούς μήνες; ατμίζω στα 40-50W κυριολεκτικά πιπίλα με τις Ατλαντίδες μου στο ZeroSX, ενώ περιμένω πως και πως μοντ στα 200W για να ανέβω στα 70-80W με την Ατλαντίδα 2, ενώ γλυκοκοιτάζω τον Smok TFV4 για να δοκιμάσω να ανέβω ακόμα και στα 120-140W!!!
Και όμως, τα δύο μου μηχανικά μοντάκια με τους δύο Kayfun Lite plus είναι πάντα στη βάση στο γραφείο μου, και τα τιμάω αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας. Παίζω 9-12 mg νικοτίνη στους δύο Kayfun και 3-6mg στις τέσσερις Ατλαντίδες μου και τον Subtank.
Και για να ξαναγυρίσω εντός θέματος (επιτέλους), είμαι κι εγώ της άποψης ότι μία σκέτη βάση με ελάχιστα mg νικοτίνης, από 0-3mg είναι ιδανική για βαρύ και αδυσώπητο subohm, από τα 40-50W και πάνω. Τις τελευταίες μέρες έχω κυριολεκτικά ξετρελλαθεί με τις βάσεις της flavourtec στα 0 και 6mg νικοτίνη. Αυτή η γεύση του μελιού που αναδύουν, με τρελλαίνει αφάνταστα και αυτές σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω στην Ατλαντίδα 2 στα 70-80W με την κεφαλή των 0,3Ω όπως και τον TFV4 της Smok στα 100-140W μόλις τον τσιμπήσω!
Με κάνει μήπως ελαφρά... ανώμαλο αυτό;

Από το μαγαζί που αγόρασα τις βάσεις της flavourtec, μου είπαν ότι οι περισσότεροι ατμιστές με το που μυρίζουν και μόνο το άρωμα από το μπουκαλάκια με αυτές τις βάσεις, κόβουν λάσπη!