ναι φυσικα και τα εχω δοκιμασει να τα ωριμάσω μονα τους αλλα δεν ειναι το θέμα μου εκει να ωριμάσουν αλλα να δημιουργήσω καινούριες γεύσεις απο τις ομάδες .. δεν τα βαζω τυχαια σε ομάδες ... τα βαζω σαν ομαδες οπως εχω εγω φανταστει να τα μεταμορφώσω ...
σαν παραδειγμα που έφερες ..
οταν βαζω την βαβαρικη κρεμα με κερασια θελω να παρω στο τελος ενα συνδιασμο αυτων των δυο σαν μια καινουρια γευση απο κρεμωδη αγρια κερασια σαν να ειναι ψητα με κρεμα .. οπως και το καπνικο με τα βατομουρα .. ηθελα να εχω ενα καπνικο με επιγευση βατομουρου ..
Απο τα πειραματα εχω διαπιστωσει οτι αν τα βαλω αλλιώς παίρνω κατι αλλιώς στο τελικο αποτέλεσμα .. γιαυτο για εμενα οι ομαδες ειναι πολυ σημαντικές στο διαλεγμα των αρωματων σε αυτες και ποια θα ειναι ...
στην ωρίμανση σε ξεχωριστα τα αρωματα επαιρνα απλα μια γευση απο το καθενα που ωρημαζε σε βαση μονο του και μετα σε ολο το χαρμανι .. αλλα σε ομαδες γινοταν μια ζημωση των ομαδων στα συστατικα τους και μου εδινε (με πολλα πειραματα ) το αποτελεσμα που ειχα φανταστει ...
Παραδειγμα .. βαλε σε μια σαλατα κομματια κοτοπουλο και μαρουλια και οτι αλλο θελεις και στο τελος ριξε μουσταρδα και λεμονι πανω σε αυτη .. και φτοιαξε και μια που το κοτοπουλο το εχεις αφησει μια μερα σε μαριναρα απο μουσταρδα και λεμονι
(ομαδα συστατικων) και μετα κοψτο και βαλτο στην σαλατα με ολα τα αλλα τα υπολοιπα που ειχες βαλει πριν ... μαρουλια και κτλ ... το κοτοπουλο στην σαλατα νομιζεις θα εχει την ιδια γευση μετα και στις δυο σαλατες? παρολο που ειχε τα ιδια συστατικά ? Οχι το εχω κανει και αυτο
οποτε η μεθοδος που ακολουθω ειναι βαση σκεψης και πολλων λαθων και πολλων συμπερασματων...
@FML σου διορθωσα την φωτο στο μηνημα σου για να μπορουν να την βλεπουν και οι υπολοιποι στο παραδειγμα που εκανες .. ελπιζω να μην σε πειραζει