Κάτοχος & εγώ από χτές.. Το κουτάκι είναι κατά τη γνώμη μου τίμιο (γιά την τιμή του πάντα),
Ξεκινώ απο τα αρνητικά: Λίγο βαρύ στο χέρι παρόλο που είναι κατασκευάσμενο από κράμα αλουμινίου - ψευδαργύρου,
το κουμπί fire, είναι λίγο ασαφές στην αρχή χώρις να έχω κανένα missfire εώς τώρα δεύτερη μέρα, το μενού του λίγο μπέρδεμα στη αρχή & με το σπαστικό να "βγαίνει" πολύ γρήγορα, αποθηκεύοντας τη ρύθμιση..(το συνήθησα & αυτό)..
Σήμερα το φλάσαρα με την τελευταία version (που όμως το μόνο που αλλάζει απ'ότι είδα & στο site της smok είναι σε περίπτωση βραχυκυκλωμένου άτμο βγάζει την ένδειξη "Short" αντί του "Check atomizer")
Τώρα στα θετικά του.. Πολύ καλή αυτονομία-διαχείρηση της μπαταρίας, ατμίζω σχεδόν δύο μέρες & η μπάρα της μπαταρίας στην οθόνη, έχει κατέβει μόνο κατά ένα τέταρτο (απομένουν τρία τέταρτα & αν η ένδειξη λειτουργεί γραμμικά, με μία φόρτιση θα βγάζω σχεδόν βδομάδα)..
Οι μπαταρίες που "φοράει" απο οτι είδα σε βίντεο reviewer στο Youtube είναι οι ίδιες με του istick.. r18650 lipo παράλληλα συνδεδεμένες (πράγμα κατ'εμέ θετικό γιατί αν "πιάνουν" τα χέρια σου, με κολλητήρι αλλάζουν.. )
Μ'αρέσει που έχει ρολόι με ημερομηνία & ώρα, όταν είναι κλειδωμένο & πατήσεις fire την εμφανίζει.
O κόφτης-προστασία (τζούρας) του είναι στα 12 δευτερόλεπτα αντί στα 10, το ίδιο ισχύει & αν το έχουμε στο mech mode (δίνει οτι τάση έχει η μπαταρία-στα 12sec κόβει).
Τα ρεύματα του είναι σωστά, με (Pulse Width Modulation δηλάδη παλμικό) χωρίς όμως να υπερβάλει (σε σχέση με το i-stick που του βάζεις 6w & βαράει 10w) & αυτό σαν αίσθηση γιατί δεν έχω βαττόμετρο (& πόσο μάλλον true rms βαττόμετρο ώστε να έχω σωστή ένδειξη)
Σε αυτό το σημείο εχω μια ένσταση οσο αφορά τα ρεύματα, το PWM είναι χρονισμένο στα 33.3 Hz (κάτι που αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω σε εποχές πχ vamo- ακόμη & το istick έχει μεγαλύτερη συχνότητα, γύρο στα 50 Hz ) με λίγα λόγια το ρεύμα "κροταλίζει" . Δεν ξέρω εν έτει 2015 τι σκέφτονται οι κινέζοι, μάλλον το κόστος.. εγώ σε παλμικό μοντάκι θα ήθελα η συχνότητα να είναι πάνω απο 30kHz (ώστε να μην είναι αντιληπτη απο το ανθρώπινο αυτί) ζητάω πολλά
Ένα άλλο που μου άρεσε είναι οτι η φωτεινότητα της οθόνης δυναμώνει όσο κρατάμε πιεσμένο το fire & ξαναχαμηλωνει όταν το αφήνουμε, εμένα αυτό με βόλεψε γιατί βλέπω ακόμη & την ημέρα την αντανάκλαση στα δάκτυλα μου & ξέρω πότε "κόβει"
Τέλος να έρθω & στο Temperature Control που γίνεται & τόση συζήτηση.. Ε, λοιπόν δεν είναι όντως, ούτε rDna ούτε sx.. Αλλά το mod δεν το αγόρασα για το TC αλλά για την αυτονομία του, την ισχή του & την χαμηλή τιμή του..
Παρόλα αυτά το Temperature Control φαίνεται να δουλεύει ακόμη & με Kanthal !! & δεν μπορώ να καταλάβω την εμπάθεια κάποιων, διαβάζοντας το νήμα, να το βγάλουν το μοντάκι άχρηστο.. Φυσικά & καίει το στεγνό βαμβάκι, αλλά δεν πρόκειται να ατμίσω στεγνό βαμβάκι, το καταλαβαίνω πολύ πριν στεγνώσει & ξαναγεμίζω...
Εδώ το Mod τα πάει πολύ καλά, δεν μου έχει φέρει ποτέ καμμένο ακόμη & με 80 watt..(δεν ατμίζω με 80w.. δοκιμή έκανα)
Αυτό δεν είναι & το ζητούμενο απο το TC ? Να μην τηγανήζουμε το υγρό αναπλήρωσης & δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες & άλλες "ανθυγιεινές καταστάσεις" (& το ξαναλέω με σύρμα Kanthal, δυστηχώς δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη με νικέλιο)..
Τελειώνοντας γενική μου αίσθηση είναι οτι πρόκειται για μια καλή επιλογή έχοντας όμως μια επιφύλαξη για την αντοχή του στο χρόνο, στις πτώσεις & στη διάρκεια ζωής της πλακέτας υπο δύσκολες συνθήκες & σκληροπυρηνικούς ατμιστές που μπορεί να "βαράνε" με 80w...