Η πιο σωστή κουβέντα που ακούστηκε εδώ μέσα είναι ότι στους ατμοποιητές τα πάντα είναι "δούναι και λαβείν". Δεν υπάρχει δηλ κανένας ατμοποιητής που να είναι στα πάντα τέλειος οπότε διαλέγουμε με κριτήριο τι θεωρούμε σημαντικό ώστε εκεί να υπερέχει ο ατμοποιητής μας, υποχωρώντας με συμβιβασμούς στις αδυναμίες τους. Πχ κάποιος μπορεί να θέλει έναν πάμφθηνο ατμοποιητή οπότε υποχωρεί στην ποιότητα κατασκευής και τις πιθανές αστοχίες υλικού. Κάποιος άλλος θέλει να τον στήνει όπως όπως και να δουλεύει απροβημάτιστα, οπότε ίσως υποχωρήσει στο θέμα γεύσης (που μπορεί να μην τον νοιάζει κιόλας αν τον καλύπτουν υγρά που κοστίζουν 2€ το κιλό). Κάποιος άλλος μπορεί να είναι flavor junkee που λέμε (δηλ να είναι τρελός με τη γεύση) οπότε υποχωρεί σε ευκολία και πιθανώς τιμή. Τα πάντα μπαίνουν σε ζυγαριά.
Προσωπικά ο πρώτος μου επισκευάσιμος ήταν ένας KL+ (μετά από έναν μίνι Ναυτίλο που κατευθείαν πήγε για δώρο) τον οποίο αγάπησα. Λογική τιμή, στήνεται με το ένα χέρι όρθιος καθώς χοροπηδάω και αρκετά καλός από γεύση. Που με κούρασε; Στο ότι για να τον γεμίσω: ξεβίδωσε, βγάλε κατσαβιδάκι, ξεβίδωσε βιδούλα, πρόσεξε μην τσουλήσει πουθενά και την ψάχνεις, έχε μπουκαλάκι με μύτη και τούμπαλιν. Πήρα τον K4 που είναι ένα κλικ παραπάνω σε γεύση (όχι σπουδαία πράγματα), στήνεται το ίδιο εύκολα και απροβλημάτιστα και γεμίζει με κουβά χωρίς καν να φύγει απ'το μοντάκι. Που έχασα; Σε τιμή, μέγεθος και πολυπλοκότητα καθώς το να καθαριστεί είναι ολόκληρη επιχείρηση. Πριν λίγες ημέρες έπαιξα με έναν Phenomenon ενός φίλου και καθώς κι εγώ είμαι flavor junkee κόλλησα άσχημα μαζί του καθώς (λανθασμένα) πίστευα πως σε τανκάτο δε θα έπαιρνα καλύτερη γεύση από ότι στον Κ4. Τον παρήγγειλα λοιπόν κατευθείαν και τον περιμένω. Που έχασα; Στο ότι στον Phenomenon του φίλου μου δεν κατάφερα να κάνω ποτέ (στη μία μέρα που τον είχα) στήσιμο χωρίς να έχω διαρροές και είμαι σίγουρος ότι θα με παιδέψει κι ο δικός μου μέχρι να τον μάθω. Υποχωρώ όμως και το δέχομαι γιατί τη ζυγαριά την ισορροπεί η γεύση. Κάποιος επίσης μου είπε "πάρε dripper για τρελή γεύση". Σύμφωνοι, πρέπει όμως να αποφασίσω πόσο θα "γείρει" η ζυγαριά στο να στάζω-ατμίζω-στάζω-ατμίζω. Δούναι και λαβείν...