Έτσι και αλλιώς οφτοπιτς είμαστε... Να πω κι εγώ το εξής...
Συμφωνώ με τον Vamire, σχετικά με αυτά που λέει με τον Kayfun... Τουλάχιστον στον Kayfun Light τον απλό που έχω εγώ,
πάνω από ένα 7,5/10 με το προτεινόμενο σετάπ από τον κατασκευαστή σε συνολική απόδοση γεύσης δεν θα του έδινα. Χρειάστηκε να ξεφύγω σε διάφορες πατέντες με βαμβάκια κτλ, ώστε να μικρύνω το χώρο ατμοποίησης και τη διάμετρο της καμινάδας, ώστε να τον ανεβάσω πολύ ψηλότερα σε απόδοση γεύσης. (Όμως σε συνολική απόδοση ατμοποιητή παραμένει κορυφαίος έτσι?
)
Πράγμα που ΔΕΝ θα κάνει ο απλός χρήστης που έχει πάει από τον εργοστασιακό στον Kayfun, και ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχει δει "το φως το αληθινό".
Όμως εγώ είχα ήδη καλούς ατμοποιητές που δίνουν πάνω από 9/10 και έτσι ξέρω τη διαφορά
.
Επίσης... κι εγώ είχα πρόβλημα με τις UMAMI που το είχα αναφέρει στο σχετικό νήμα. Χρειάστηκε να τις αραιώσω για να παίξει σωστά ο Light μου.
Αντικειμενικα ο kayfun δεν εχει γευση και δεν νομιζω πως τον αγορασε κανεις γιαυτο το λογο. Το οτι πολλοι παιρνουν καλυτερη γευση απο αλλους ατμοποιητες ειναι διοτι συγχωρει λαθακια και πολυ ευκολα μπορει καποιος να πιασει το 100% τις αποδοσης του.
Ερχομενος απο τους dripper και ατμοποιητες με κεραμικο/mesh απογοητευτικα στο θεμα του kfl+ 2 περι γευσης.
Δεν λέει και τίποτε περίεργο το παλικάρι βρε παιδια... εκτός από την ατυχή (πιστεύω) φράση που έχω με bold, δεν βλέπω κάτι μεμπτό σε αυτά που λέει.
Εντάξει... δεν θα έλεγα οτι απογοητεύτηκα προσωπικά από τον KL αλλά όπως λέει και ο Knomax...
"Ο Kayfun δεν είναι και η "επιτομή" στο θέμα απόδοσης της γεύσης."
Έχει πολλά άλλα καλά όμως, και γι αυτό και συνεχίζω να τον έχω ως επιλογή στην ατμιστική μου τσάντα... Αλλά με το σετάπ που του κάνω έτσι? που είναι σαφώς ανώτερο από
το προτεινόμενο.
Τελικά είμαι από τους λίγους μάλλον που δεν έχω εργοστασιακό ατμοποιητή για καβάντζα...
Επίσης... Τρύφωνα συμφωνώ σε όσα λες παραπάνω και ότι γράφω δεν το γράφω για να σου αντιτεθώ.
Θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του equalizer...
Ο KL που έχω, αποδίδει τα αρώματα σαν να είναι όλα τα μπάσα τέρμα κάτω, ενώ τα πρίμα αρκετά ψηλά ως τέρμα... Λόγω αυτού τα αρώματα με κορυφές φαίνονται έντονα, ενώ κάποια άλλα όπως βανίλιες ζάχαρες και "μουντά" αρώματα δεν φαίνονται όσο πρέπει. Αυτό όμως από μόνο του, δεν τον κάνει και τον καλύτερο στην σωστή απόδοση γεύσης... Ναι έχει γεύση, αλλά δίνει τη σωστή?
EDIT:Χρειάστηκαν επεμβάσεις και πειραματισμοί στο σετάπ για να φτάσει σε καλύτερα επίπεδα.
Πολύ φοβάμαι ότι αν χρησιμοποιήσεις ατμοποιητή που αγόρασα πρόσφατα ίσως να χρειαστεί να ξαναγράψεις κάποια από τα review σου υγρών.
Εκεί θα δεις όλο το φάσμα των διαφορετικών γεύσεων που περιέχει ένα υγρό.
Σκέψου ότι "έπινα VG" στο όνομα του ΙΑΤΤΥ ως τώρα.
Ότι λέω τα λέω στο πλαίσιο της όμορφης κουβεντούλας και όχι για να την "μπω" σε οποιονδήποτε έτσι?