vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

370 επισκέπτες, 5 χρήστες
FINIX, ATMISTHS, manoslykos, Milarepa, Tem

Calix By Leo

Αποσυνδεδεμένος kaklis

• *
  • 77
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Calix By Leo
« Απάντηση #525 στις: Μαρτίου 30, 2016, 15:06 »
@petra προσυπογράφω τα όσα διατύπωσες στις απαντήσεις σου! Ανούσιος και φλύαρος ο Busardo κ επειδή τον έχω τον Calix V2 τον αδικεί η παρουσίαση. Άσε για την στιγμιαία σύγκριση των 2 δευτερολέπτων με τον Kayfun V4. Αυτά

Αποσυνδεδεμένος DIMTH

• 790
« Απάντηση #526 στις: Μαρτίου 30, 2016, 21:12 »
Οι reviewers ειναι σαν ολα τα  ατμιστικα προιοντα, ατμο, υγρα, μοντς : τιποτα δεν ειναι για ολους. Διαλεγεις τι σου παει.
Προφανως ο Busardo δεν αρεσει/ καλυπτει πολλους, αλλα απο οτι φαινεται απο τα views, αρεσει σε περισσοτερους. Οποιος νομιζει οτι μπορει να τα πει καλυτερα, ας το κανει να τον μετρησουμε. Κι εμενα  δεν με καλυπτει πια, συμφωνω με πολλα που ειπωθηκαν, αλλα δεν κανω την τριχα τριχια. Προφανως για παραδειγμα η συγκριση γευσεων με αλλο ατμο ειναι αποτελεσμα οχι των δυο δευτερολεπτων του video, αλλα ολης της συντομης συμβιωσης με τον υπο δοκιμη ατμο.
Δηλαδη  περιμενετε απο καποιον που του στελνουν 30 μοντ και ατμο το μηνα για δοκιμη να ξερει καλυτερα τον ατμοποιητη που εχω εγω και τον εχω παιδεψει κανενα μηνα για να τον μαθω??? οση εμπειρια και να εχει...
Και κατι ακομα. Ο Busardo το review το κανει συνηθως πρωτος, χωρις να εχει τη δυνατοτητα να δει προγενεστερα review του προιοντος γιατι απλα δεν υπαρχουν.
Διαφορα local τζιμανια ποσα review του προιοντος εχουν εμπεδωσει μεχρι να μας μεταδωσουν την εμπειρια τους με ενα μαραφετι???
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2016, 21:25 από DIMTH »

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
  • Φύλο: Γυναίκα
  • big sister's watching you!
« Απάντηση #527 στις: Μαρτίου 30, 2016, 21:57 »
Οποιος νομιζει οτι μπορει να τα πει καλυτερα, ας το κανει να τον μετρησουμε. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1: Οποιος δεν μπορεί να κάνει review, δεν έχει δικαίωμα να σχολιάσει κάτι που εντόπισε σε κάποιο review και θεωρεί λανθασμένο ή μεροληπτικό
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Οποιος δοκιμάσει να κάνει review και δεν τα καταφέρει καλά, πάλι δεν έχει δικαίωμα να σχολιάσει κάτι που εντόπισε σε άλλο review, με το οποίο δε συμφωνεί. 
Βέβαια κι αυτόν με τη σειρά του πρέπει να τον κρίνει ως κατάλληλο και επαρκή reviewer μόνο κάποιος που κάνει review και μάλιστα καλύτερα από του δεύτερου reviewer. Φαύλος κύκλος δηλαδή, για να αποδείξουμε το αυτονόητο: ότι υπάρχει ελεύθερος σχολιασμός δημόσιων κειμένων ή λόγων. 

Κι εμενα  δεν με καλυπτει πια, συμφωνω με πολλα που ειπωθηκαν, αλλα δεν κανω την τριχα τριχια. 

Η τρίχα έγινε τριχιά από αυτόν που επί 3 λεπτά παραληρούσε ότι δεν θα μπορέσει στα σκοτάδια του κλαμπ ή του μπουζουξίδικου να υπολογίσει πόσο έχει ανοίξει τον αέρα, επειδή ο μπαγάσας ο Leo δεν έβαλε γραφή μπράιγ πάνω στο καπάκι του ατμοποιητή (ή έστω μια οθονη μοντ, όπως λέει ο Τρύφωνας)

Προφανως για παραδειγμα η συγκριση γευσεων με αλλο ατμο ειναι αποτελεσμα οχι των δυο δευτερολεπτων του video, αλλα ολης της συντομης συμβιωσης με τον υπο δοκιμη ατμο.
Δηλαδη  περιμενετε απο καποιον που του στελνουν 30 μοντ και ατμο το μηνα για δοκιμη να ξερει καλυτερα τον ατμοποιητη που εχω εγω και τον εχω παιδεψει κανενα μηνα για να τον μαθω??? οση εμπειρια και να εχει...

Πραγματικά, πιστεύεις ότι ο άτμο ήταν χρησιμοποιημένος πριν γίνει το ριβιού; Πιστεύεις δηλαδή ότι τον έστησε κι έκανε 4-5 τανκάκια να στρώσουν τα μέταλλα, να σχηματίσει γνώμη και μετά να τον ξαναστήσει για το review; Αυτός που λαμβάνει 1 άτμο την ημέρα κατά τα δικά σου γραφόμενα; Οι δυο άτμο, κανονικός κι ο νάνο, του κουτιού ήταν, πρώτη φορά ον κάμερα άτμισε τον calix v2. Το περίεργο θα ήταν να πάρει καλή γεύση από την πρώτη τζούρα... Κι όπως όλοι μπορούμε να παραδεχτούμε... ξέρει από ατμισμα, ξέρει ότι δεν ήταν αυτό το σωστό. 

Και κατι ακομα. Ο Busardo το review το κανει συνηθως πρωτος, χωρις να εχει τη δυνατοτητα να δει προγενεστερα review του προιοντος γιατι απλα δεν υπαρχουν.
Διαφορα local τζιμανια ποσα review του προιοντος εχουν εμπεδωσει μεχρι να μας μεταδωσουν την εμπειρια τους με ενα μαραφετι???

Καλό θα ήταν να ονοματίσεις τα local τζιμάνια, αν έχεις συγκεκριμένα... τζιμάνια στο μυαλό σου. Αν έχεις και δεν το κάνεις, τότε συλλήβδην θίγεις κάθε άτομο που κάνει παρουσίαση και δεν είχε τα κονέ να παραλάβει δείγματα πριν την κυκλοφορία κάθε προιοντος. Είτε έχει, είτε δεν έχει δει άλλα βίντεο. Είτε τον έχουν επηρεάσει, είτε όχι. Αν πάλι δεν έχεις συγκεκριμένα ονόματα στο μυαλό σου, τότε κατηγορείς άδικα κάθε άτομο που μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει πληρέστερα εσένα, εμένα, όλο τον κόσμο. 

Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ και δεν τα βάζω με σένα, αλλά καλό είναι να ακριβολογούμε. 

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • 11/01/2013 18:30
« Απάντηση #528 στις: Μαρτίου 31, 2016, 00:10 »
Αν μπορούσα να μεταφέρω μηνύματα, θα είχα στείλει κάμποσα εδώ.
Δεν διάγουμε τις καλύτερες των ημερών και στο βάθος του τούνελ διακρίνουμε πυκνό σκοτάδι.
Όταν όμως στο μέλλον τα διαβάσουν αυτά τα εγγόνια μας και ο Μητσοτάκης, τι γνώμη θα σχηματίσουν για τον Calix;

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #529 στις: Μαρτίου 31, 2016, 00:18 »
Οτι στο σκοτάδι, με το ένα χέρι στο κορίτσι και το άλλο στην καμπάνα του calix, κινδυνεύεις να σε πάρουν τα ζουμιά!  :laugh1: :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος oaksmoke

• **
  • 276
« Απάντηση #530 στις: Μαρτίου 31, 2016, 00:47 »
@petra
φαντάσου να έχεις και το ss tank  :wall:

μετά απο ένα χρόνο καθημερινής χρήσης του Calix μπορώ να πώ οτι την ρύθμιση του υγρού δεν χρειάζεται να την βλέπεις (ποσο έχεις ανοίξει την καμπάνα) κατι που διαφοροποιείτε απο πολλά πράγματα όπως στήσιμο, απόσταση ή οχι απο τα ανοίγματα τις φωλιάς, πυκνότητα υγρού κλπ   το καταλαβαίνεις στη τζούρα και πράττεις  αναλόγως. Επίσης δεν χρειάζεται να εξέχει η καμπάνα απο το tank, με το drip tip ειδικά του Leo αλλά και άλλα που έχω δοκιμάσει γυρνάει χωρίς κανένα προβλημα  
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2016, 00:54 από oaksmoke »

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #531 στις: Μαρτίου 31, 2016, 00:54 »
μα καταλαβαίνεις από τη τζούρα. ή λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά την πας. Αν πάλι επαιζες με ρυθμίσεις κι απλά θέλεις να ξέρεις πόσο ανοιχτή σε βολεύει με το συγκεκριμένο στήσιμο, ριξτο όλο δεξιά να κλείσει και υπολόγισε πόσες στροφές πήρε για να κλείσει. Ξανά γύρνα στο αρχικό σημείο. 
Δηλαδή κάτι σχισμές με γλυτσερά από τις διαρροες σφιχτά δαχτυλίδια στο κάτω μέρος του τανκ είναι πιο εύκολα;;; 
Αν θέλεις να βρεις να πεις, θα βρεις. Το θέμα είναι να βρεις κάτι ουσιαστικό και να κάνεις προτάσεις για τη βελτίωσή του. 

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #532 στις: Απριλίου 02, 2016, 13:19 »
Η ΧΙΟΝΑΤΗ με τους 7 ΝΑΝΟΥΣ…. (ή αλλιώς… big sister, συρρίκνωσες τους ατμοποιητές)
Πριν 1.5 χρόνο ήταν ο ντροπαλός(1)χρυσαφής nano erl, που ζούσε στη σκιά του μεγάλου του αδερφού, μη μπορώντας να προβάλλει τη δικιά του προσωπικότητα. Ακολούθησε ο υπναράς (2) tiny καυφούνης, που σαν αγουροξυπνημένος χωρίς δική του θέληση, κάνει ό,τι του πεις, παίζει με όποιο στήσιμο του κάνεις.  Στην παρέα προστέθηκε ο βραχύσωμος και σοφός (3)eviva, με τον κεραμικό ανώτερο εγκέφαλο, στον οποίο έγινε μόνο μια παρδαλοβαφή του τανκ ως εικαστική παρέμβαση. Ο συναχωμένος (4)goblinάκος ήρθε κοντοστούπης από τη μαμά του και κλαψιάρης (όταν δεν του ανεβάζω αρκετά τα βατ). Το ίδιο και ο χαζούλης (5)ego one mini, που ακόμη να αποφασίσει αν είναι εργοστασιακός ή επισκευάσιμος. Ροζουλής και πουπουλένιος πάντως είναι. Σπρώχνοντας, βρήκε το δικό του χώρο η βεντέτα μας, ο γκρινιάρης (6)phenomenon nano, με την ισχυρή προσωπικότητά του.  Η ατμοχιονάτη έπρεπε να βρει τον 7ο νάνο της… δε χρειάστηκε να ψάξει μακρυά… πχ, κατά Κίνα μεριά. Ηταν κοντά της και ήταν ο καλόκαρδος callix v2 κόκκινος nano (Color edition).

Το κόκκινος δεν ξέρω αν έχει καμία σημασία για σας, πιθανότατα δεν έχει, εκτός αν είστε εκκεντρικοί ή κοριτσάκια. Φαντάζομαι – υποθέτω – θα έλεγα… ναι, είμαι σίγουρη για το προιόν που δοκιμάζω – ότι δεν επηρεάζει την απόδοσή του.
Πού ήμασταν;;; είχα πμ από τον μικρό τσιπ κι αποσυντονίστηκα. Μου έλεγε ότι περιμένει πώς και πώς την παρουσίαση του nano. Παρέλειψα να του πω ότι θα παρουσιάσω τον κόκκινο, να μην περιμένει άδικα, αυτός είναι λάτρης του μαύρου…
Συνεχίζουμε… Τον παρέλαβα σε κουτάκι από άβαφο ξανθό ξύλο. Θα μπορούσα να αναπτύξω 2 σελίδες αλά μπουσάρδο για τους λόγους για τους οποίους ΔΕ μου άρεσε το κουτάκι, αλλά το αναπτύσσω πολύ λιτά: δε μου άρεσε! Μικρό το κακό, πάμε παρακάτω.
Μαζί παρέλαβα το αλενοκατσάβιδο, τον άξονα οδηγό και το σετάκι με τις ανταλλακτικές βίδες. Α… και τον ατμοποιητή. Βάση, ντεκ, τανκ, πάνω καπάκι και ντριπ τιπ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά γνωστά, αλλά επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως:
SS 304L (εγκεκριμένο από FDA)
35μμ μπόι, 22 διάμετρος, 2εμελάκια χωρητικότητα του πλεξιγκλας τανκ, που βγαίνει σε 4 χρωματάκια. Διαφανές, ελαφρώς γαλαζωπό, κιτρινολαχανί φλούο και κοκκινοκαρπουζορόζ φλούο με ασορτί ντριπ τιπ διπλού ορινγκ και 1 εκατοστού εμφανούς μήκους.
Ωπα… σε τσακώσαμε… πού πας, καημένη, με 2 μλ στο τανκ; Άλλη δουλειά δεν έχεις να γεμίζεις νύχτα μέρα;

Απάντηση: αν όλοι οι ατμοποιητές γέμιζαν τόσο εύκολα, με χαρά θα κυκλοφορούσα ακόμη και με μισό μλ ατμοποιητή.
Όπως καταλάβατε, εδώ μπαίνουμε σε αναλυτικότερη παρουσίαση του ατμοποιητή.

Τον Calix V1 τον γνωρίζετε. Με το ντεκ που ξεβιδώνει και τραβιέται από τη βάση, με τα 2 ορινγκ του. Είναι σπαστό και αποτελείται από τον θετικό και αρνητικό πόλο. 2 βίδες έκαστο, για διπλή αντίσταση.
Και βέβαια κάνει μπαμ ότι μόνο ο leo θα μπορούσε να το είχε φτιάξει. Όταν όλοι οι άλλοι έτσι, ο leo αλλιώς. Διαiρούμενο ξεχωριστό ντεκ, με τις βίδες εξωτερικά – περιμετρικά του ντεκ. Ρηχές βίδες, πλατύ αλλά λεπτό κεφαλάκι και φωλιά. Με 2 οπές για είσοδο του υγρού στο ντεκ. Θέλετε στήστε με το βαμβάκι να φράζει τις τρύπες, θέλετε στήστε το έτσι ώστε να τις αφήνει ελεύθερες για πιο ντρίπερ αίσθηση. Στην πρώτη περίπτωση θα ανοίξετε περισσότερο την καμπάνα, στη δεύτερη λιγότερο.
Διότι εδώ ξαναβλέπουμε το σχεδιαστικό ματάκι (και χεράκι) του leo. Η περιστρεφόμενη καμπάνα που λειτουργεί ως ρυθμιστής ροής υγρού.

Η μεγάλη διαφορά της βερσιόν 2 είναι η είσοδος του αέρα από το πλάι, με βίδα που ρυθμίζεται με το αλενοκατσάβιδο. Όχι από τον πόλο… όχι άλλες διαρροές (αλλά το αλλενοκατσάβιδο είναι μπελάς)
Τo nano kit ή η νάνο βερσιόν του calix v2 κονταίνει τον ατμοποιητή σχεδόν 1 εκατοστό.

Τι λεει; Τι λεει; Ατμίζει καλά;
Εδώ θα πω ότι αν ο leo είχε το μάρκετινγκ και την εξωστρέφεια άλλων συναδέλφων του, ο ατμοποιητής αυτός θα είχε γίνει πολυσυζητημένος και καλοπουλημένος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διότι πρόκειται για πραγματικά high end ατμοποιητή, και  - κυρίως – ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟ -  που συνδυάζει ψηλές επιδόσεις με εξαιρετική συμπεριφορά και ευκολία χρήσης. Όλα αυτά σε ένα πολύ όμορφο και πολύ συμμαζεμένο σε μέγεθος σύνολο. Ακόμη και η στανταρ έκδοση είναι συμμαζεμένη σε μέγεθος. Aυτό το πακέτο είναι δυσεύρετο. ΕΥΚΟΛΟΣ-ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ-ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΣ-ΜΙΚΡΟΣ
Αναλυτικότερα:
Ο calix βιδώνει με τη σκέψη και μόνο. Το γέμισμά του γίνεται τόσο γρήγορα, όσο φαρδύ είναι το στόμιο του μπουκαλιού αναπλήρωσης. Και από μπουκάλι βάσης να θέλετε να γεμίσετε, γεμίζει. Το καπάκι αφαιρείται χωρίς δυσκολία, χωρίς να σφηνώνει, γεμίζετε και το κλείνετε. Χωρίς φόβο διαρροών και υποπιέσεων/υπερπιέσεων. Χωρίς αναποδογυρίσματα και σφιχτά ορινγκ ή καπάκια βιδωτά που σφηνώνουν. Χωρίς βίδες.
Θέλετε να αλλαξοφυτιλιάσετε; Το τανκ ξεβιδώνει από τη βάση πάλι με τη σκέψη και μόνο. Μπορείτε ακόμη να ξεβιδώσετε και την καμπάνα μαζί για να μην πετάξετε το υγρό που έχει μέσα.
Το ντεκ ξεβιδώνει κι αυτό χωρίς δυσκολία, για να το ανεβάσετε και να στήσετε. Το αξονάκι είναι να να ρυθμίζετε την απόσταση ανάμεσα σε θετικό κι αρνητικό πόλο. Και το πλύσιμό του είναι πανεύκολο.
Βέβαια, δε μου άρεσε το βίδωμα της καμπάνας όταν πρέπει να ξαναμπεί στη βάση. Δε στραβοβιδώνει, αλλά τα σπειρώματά της δεν είναι βούτυρο, όπως αυτά του τανκ. Είναι λίγο τραχιά.  Σε πμ με τον κατασκευαστή έμαθα ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ λεπτό το μέταλλο στην καμπάνα, αποτρέποντας περαιτέρω επεξεργασία, αλλά τα σπειρώματά της γίνονται κι αυτά βούτυρο μετά από λίγο καιρό χρήσης.
Το φινίρισμα του μετάλλου επίσης δε με ενθουσίασε στη βάση και το καπάκι. Το κάτω μέρος της βάσης και του καπακιού θα ήταν καλύτερα με λίγο περισσότερο στρογγύλεμα. Το σατινέ φινίρισμα στους περισσότερους αρέσει, προσωπικά δε με ενθουσίασε. Εχω την πληροφορία ότι σχετικά σύντομα θα βγει και σε γυαλιστερό.

Δε μου άρεσε ότι ο αέρας θέλει αλενοκατσάβιδο για να ανοίξει. Βέβαια κι εδώ η βίδα βιδώνει ξεβιδώνει απαλά και χωρίς κόπο.  Χωρίς καν να χρειαστεί να βγει ο ατμοποιητής από το μοντ. Αλλά κατσαβιδάκι θέλει πάντα και όχι το συνηθισμένο φιλιπς που όλοι έχουμε πάντα μαζί.

Πώς ατμίζει λοιπόν ο calix v2; Παραμυθένια!
Μετά τα πρώτα 3-4 τανκ, που έστρωσε, πήρα εξαιρετική γεύση. Το χτύπημά του είναι πολύ καλό και ο ατμός αρκετά πυκνός αν παίξετε λίγο για να βρείτε συνδυασμό βατ και ροής υγρών. Λιγότερο ανοιχτή η καμπάνα, περισσότερα βατ για πιο παχύ και πλούσιο στο στόμα ατμό. Η έμφασή του παραμένει βέβαια στη γεύση και όχι στον ατμό.
Ποια είναι λοιπόν κάποια στοιχεία του που βολεύτηκα πολύ;
Η τζούρα του είναι τσιγαρίσια και μπορεί να γίνει μέχρι μέτρια πνευμονική, ανοίγοντας τον αέρα και τη ροή των υγρών. Μου άρεσε που δε χρειάστηκε να ανεβάσω βατ για να ατμίσω με πνευμονική. Μου άρεσε που η πνευμονική του δε σε πνίγει, δε σε αναγκάζει να έχεις άλλο υγρό, πιο ελαφρύ σε νικοτίνη για πνευμονικό άτμισμα.
Στήσιμο με μια ή δυο αντιστάσεις – η μια δίπλα στην άλλη.

Οι βίδες κρατάνε άνετα 32ρι σύρμα. Πιο παχύ δε δοκίμασα, δεν ξέρω καν αν το χρειάζεται.
Μου άρεσε πολύ η ρύθμιση των υγρών. Την πρώτη μέρα με παίδεψε μέχρι να βρω το sweet spot χωρίς να παίρνω καμμένο. Τη δεύτερη τον πιλοτάριζα σαν να τον είχα από τότε που το πακέτο τσιγάρα έκανε 500 δραχμές.

Ναι, για μένα που δε νυχτοπερπατώ στα κλαμπ, αλλά και να το κάνω, μπορώ με ένα κλικ αριστερά, δυο δεξιά (δε συνεχίζω, ρύθμιση υγρών είναι, όχι συνδυασμός θησαυροφυλακίου) να βρω τα γράδα μου, μου ταίριαξε η περιστρεφόμενη καμπάνα. Με οποιοδήποτε ντριπ τιπ σφιχτής εφαρμογής η καμπάνα περιστρέφεται αβίαστα, διότι στον calyx v2 τίποτε βιδωτό δε σφηνώνει. Εχει καλές ανοχές, δλδ δεν παίρνει καμμένο ή μπουρμπουλήθρες με διαφορά περιστροφής 1/8 της στροφής. Σε σχέση με κάτι κινέζικους, που έπρεπε να προσπαθήσω με δύναμη να περιστρέψω ένα δαχτυλίδι στο κάτω μέρος του ατμοποιητή, πιάνοντας με χαρτοπετσέτα για να μη γλιστράει το χέρι; Χλιδή η ρύθμιση υγρών του calix! Με το συν, ότι εύκολα κλείνουμε τα υγρά όταν χρειάζεται, πχ μεγάλο υψόμετρο, γέμισμα (αν και δεν είχα διαρροές όταν γεμίζω χωρίς να κλείνω τον αέρα)
Το κυριότερο για πολλούς; Με την αλλαγή της εισαγωγής αέρα, που τώρα είναι από το πλάι, ο ατμοποιητής είναι εντελώς στεγανός!!!! ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ, χωρίς να στραμπουλάς δάχτυλα για να τον ρυθμίσεις και να τον ανοιγοκλείσεις!!!! Αυτό κι αν είναι χλιδή!!!
Βρήκα ελαττώματα στον ατμοποιητή. Κι όχι για να μη λέτε ότι όποιος κάνει review λέει τα πάντα ρόδινα, για να του ξαναδώσουν προϊόν ή για να γίνει φιλαράκι με τον κατασκευαστή!!! Αλλά επειδή όντως βρήκα, αλλά ήταν  λίγα και ήσσονος σημασίας. (υπόσχομαι στο επόμενο review να ρίξω λίγο θάψιμο!)

Συπερασματικά, έχουμε έναν ατμοποιητή που ΔΕΝ είναι διαφημισμένος και σταλμένος σε 100 ανά τον κόσμο reviewers, άρα αρκετά υποτιμημένος στις wish list των ατμιστών, κάτι που πιστεύω ότι τον αδικεί.  Έναν ατμοποιητή που ΔΕΝ θα αποτελέσει show room επιδεξιοτήτων των εξωστρεφών καλλιτεχνοφυτιλιαστών, διότι ΔΕΝ χρειάζεται εξωτικά στησίματα για να λειτουργήσει καλά, ούτε περίτεχνες διορθώσεις φυτιλιού για να μην πλημμυρίζει ή να μη δίνει καμμένο. Έναν ατμοποιητή που ΔΕΝ είναι cloud chaser, αλλά flavor chaser.
Γι΄αυτούς τους λόγους ΔΕ θα γίνει μοδάτος, αλλά θα τον ανακαλύψουν οι ατμιστές  που θέλουν κάτι καλό και αξιόπιστο για να ατμίζουν  ποιοτικά.

Το πακέτο είμαι απροβλημάτιστος, καλόβολος, μικρός και αποτελεσματικός δεν το έχουν πολλοί ατμοποιητές: εύκολο στήσιμο, γέμισμα, αλλαγή αντίστασης, εξαιρετική γεύση, καλό χτύπημα, πολυδιάστατος χαρακτήρας, φίλος των μπαταριών, κούκλος και μικρός σε μέγεθος . Νομίζω ότι τα κύρια χαρακτηριστικά που έκαναν best seller τον καυφούν, δηλαδή αξιοπιστία, παίζω τα πάντα και δεν έχω διαρροές, τα έχει και ο calix v2. Το δόγμα» πρέπει να υποταχτεί ο ατμιστής στα χούγια του ατμοποιητή» δε μου αρέσει πιθανόν δεν αρέσει και σε άλλους.  

Στο πακέτο των προτερημάτων δεν θα μπορέσω να βάλω βέβαια την τιμή του. Τα 115 ευρώ δεν είναι λίγα. Όχι ότι δεν υπάρχουν ακριβότεροι ατμοποιητές, χωρίς απαραίτητα να είναι καλύτεροι ή βολικότεροι στη χρήση τους.
Το ανταλλακτικό τανκ του νάνο έχει 9 ευρώ.
Αν όμως έχετε ήδη έναν calix 1 ή τον στάνταρ calix 2, ακόμη κι έναν κλώνο, μπορείτε να τον κάνετε νάνο με 25 ευρώ (καμπάνα και τανκ). Εδώ η τιμή είναι αναλογικά εξαιρετική. Το νάνο κιτ των phenomeno και ερλ είναι 50 και 33 ευρώ αντίστοιχα και πρόκειται για ατμοποιητές της ίδιας τάξης τιμής.

Χαίρομαι όταν έλληνες κατασκευαστές βγάζουν καλούς ατμοποιητές και μάλιστα όταν βελτιώνουν ένα παλιό μοντέλο. Εχω αυθεντικούς 3 εξαιρετικούς ελληνικούς ατμοποιητές και τους χαίρομαι πραγματικά. Σ’ αυτούς ανήκει πλέον και ο calix v2. Εχει ένα περιθώριο βελτίωσης στο φινίρισμα, μακάρι να το δούμε στο μέλλον.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2016, 15:05 από petra »

Αποσυνδεδεμένος Αsimos

• **
  • 120
« Απάντηση #533 στις: Απριλίου 02, 2016, 14:01 »
ειλικρινα λυπαμαι. :'( :'( :'(....αλλα με φρασεις οπως "το βαμβακι πισω απο τις εισωδους αερα" ..... ."το βαμβακι διπλα απο τις εισωδους αερα" και "δεν χρειαζετε να κλεισουμε τα υγρα για γεμισμα απο πανω".....αυτο δεν το λες παρουσιαση αλλα παραπληροφορηση,...χωρις να σχολιασω καθολου τα στησιματα θανατου. :'( :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #534 στις: Απριλίου 02, 2016, 14:18 »
Εψαχνα όλο το κείμενο να δω πού έγινε το λάθος με την λέξη αέρα αντί υγρά. Δεν το βρήκα. Μετά έψαξα το βίντεο κι ανακάλυψα το λάθος στο copy paste των τίτλων. 
Λάθη γίνονται όταν κάτι είναι πάνω από 2-3 γραμμές. Ευτυχώς μπορούν να διορθωθούν
Πάντως είσΩδος, όπως λες, δεν έγραψα. Δεν είμαι ανορθόγραφη.
Τώρα, αν σε όλη την παρουσίαση, μαζί με το κείμενο που μάλλον δεν το κοίταξες καν, αυτό που σου έμεινε είναι τα στησίματα... τι να πω... βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Εχω δει και χειρότερα από επαγγελματίας reviewer, που πληρώνονται από εταιρίες και views. Αισιοδοξώ να δω μια δικιά σου παρουσίαση, με κόπο και χρόνο και πολύ καλύτερα στησίματα και γραπτό λόγο. 
Ωστόσο, οι παρατηρήσεις βοηθούν πάντα να γινόμαστε καλύτεροι. 
Κάτι για τον ατμοποιητή έχεις να πεις; 

Αποσυνδεδεμένος ikaros1

• **
  • 267
« Απάντηση #535 στις: Απριλίου 02, 2016, 14:25 »
στη φωτο πιο πανω ολοι οι ελληνικοι ατμο πωλουνται χωρις ντριπ τιπ,..αυτο  δε μπορω να το καταλαβω..στο καλιξ  που χριαζεται το τιπ να εχει μια ακριβεια στην εφαρμογη,για να ανοιξει η ροη του υγρου,ενας λογος περισσοτερος,οτι ο ατμο πρεπει να δινεται μαζι με το τιπ.Οταν βλεπεις ενα ατμο χωρις τιπ,ειναι σαν να αγοραζεις αυτοκινητο χωρις εξατμιση

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • 11/01/2013 18:30
« Απάντηση #536 στις: Απριλίου 02, 2016, 14:33 »
Αν η εξάτμιση είναι εναλλάξιμο αξεσουάρ έχεις δίκιο.

Το τέλειο στήσιμο σε παρουσίαση, μπορεί να καλύψει αδυναμίες του ατμοποιητή.
Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι παρουσιάσεις με τέλεια στησίματα.
Υπάρχουν ατμοποιητές που παίζουν τέλεια μόνο με συγκεκριμένα και τέλεια υλοποιημένα στησίματα.

Πολύ καλό θα ήταν ένα συγκριτικό μεταξύ Calix, Eviva, Phenomenon.
Προς θεού όχι ποιος είναι καλύτερος.
Κάτι επιγραμματικό σε τι υπερτερεί ο καθ' ένας.

Αποσυνδεδεμένος chzamp

• 1000
  • Χρήστος.....χάρηκα...
« Απάντηση #537 στις: Απριλίου 02, 2016, 14:48 »
Πολύ ωραία, δομημένη,  πληρέστατη και γεμάτη χρωμα, παρουσίαση. Μπράβο Petra. Σε κάποια σημεία φλερτάρει με το υποκειμενικο και τις προσωπικές προτιμήσεις της ρεβιουερ, αλλά είναι λογικότατο και αναμενόμενο. :thumpup:
Τωρα για τον ατμο βοηθηστε γιατι κατι κανω λαθος και όταν στηνω με λογικη ντριπερ, δηλαδή τα βαμβάκια να μην σκάνε απευθειας στην εισαγωγή υγρων αλλα πλαγια, εχω παντα διαρροές μετα από λιγες τζούρες. Αυτό το στησιμο με το υγρο να γεμιζει περιμετρικα την φωλια, δινει καλυτερη γευση αλλα δεν μπορω να το σταθεροποιήσω. Κλεινω καλα με βαμβακι τα ανοιγματα της φωλιας και προσεχω να μην τον πολυγυριζω πλαγια. Κάθε βοηθεια καλοδεχούμενη.

Αποσυνδεδεμένος giorgos maniadakis

• 2157
  • Ποτε μην εκλαβεισ : την σιωπη μου ωσ αδιαφορια ...
« Απάντηση #538 στις: Απριλίου 02, 2016, 15:08 »
Όταν το βαμβάκι έρχεται ευθεία με την εισαγωγή υγρού όσο και να ανοίξεις την καμπάνα δεν θα έχεις θέμα υπέρ τώρα αν γυρνάς την βάση για όποιον λόγω εσύ θεωρείς καλύτερο θα ήταν το βαμβάκι να το αφήσεις μακρύτερο να καλύψει πολύ περισσότερο χώρο στο ντεκ
Ακόμα και με τόσο δεν είχα κανένα πρόβλημα με υπέρ τροφοδοσία

Και εδώ κοίτα πόσο αφράτο έχει γίνει το βαμβάκι

Στάλθηκε από το ALCATEL ONE TOUCH 7041X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #539 στις: Απριλίου 02, 2016, 15:22 »
Το τραγικό λάθος στο βίνδεον διορθώθηκε. 

chzamp, πέραν των όσων σου λέει ο Γιώργος, τσέκαρε με ένα πμ και τον κατασκευαστή, είχα κι εγώ κάποιες απορίες και μου τις έλυσε, όπως αυτό με την τοποθέτηση του βαμβακιού. 
Με το βαμβάκι δίπλα από τις τρύπες έστησα με τη διπλή, αλλά αυτό σημαίνει και διπλό βαμβάκι, οπότε δεν μπορώ να αξιολογήσω πώς θα συμπεριφερόταν με μονή. Είναι το επόμενο στήσιμο που θα κάνω. Είμαι λίγο του ασφαλούς. Οπως σωστά αναφέρεις, το υποκειμενικό στοιχεία πάντα υπάρχει, γι΄αυτό και δίνω πάντα κι άλλα στοιχεία που βοηθούν να αξιολογήσει κάποιος αν του ταιριάζει κάτι ή όχι. Να εντοπίσει δηλαδή εύκολα πού ταιριάζουν και πού όχι τα ατμιστικά μας προφίλ. 

Μικρέ Τσιπ, έχω και τους 3 στα χέρια μου, αλλά αν το επιχειρήσω, θα έχουμε μεγάλες διαφορές απόψεων, διότι σε τέτοιες συγκρίσεις υπάρχει πολύ έντονο το υποκειμενικό στοιχείο. 
Πολύ επιγραμματικά, ο calix είναι ο πιο εύκολος και με πιο ευρεία χρήση, ο εβίβα αυτός με την πιο ραφιναρισμένη τζούρα και ο φαινόμενον ο πιο μικρός με τον πλουσιότερο ατμό. Στο θέμα της γεύσης δεν τολμώ να κάνω σύγκριση, καθώς είναι και οι 3 κορυφαίοι και χρειάζονται χαρισματικοί γευστικοί κάλυκες για να αποτυπώσουν τις λεπτές διαφορές στην απόδοση διαφορετικών υγρών. Αν μπορεί κάποιος να τους έχει και τους τρεις, μάλλον θα βγει από το δίλημμα της επιλογής. 

Aπό πλευράς τιμής κι αξεσουάρ στις στανταρ εκδόσεις, Κ και Φ είναι ακριβότεροι, κοντά στα 120, με τον Ε στα 90. Ως πακέτο, Κ στάνταρ συν νάνο κιτ = 144, Φ συν νάνο κιτ = 170, Ε τανκ και ντρίπερ 105.
Κ και Φ έχουν ποικιλία τανκ, με τον Κ να έχει και χρωματικά και τον Φ να έχει ποικιλία βάσεων, ο Ε έχει το SS και το κλίαρ τανκ. 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359945 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1004 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114253 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450243 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110741 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374916 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328208 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1075 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6438 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15300 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29361 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99936 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F