Εγώ πάλι θα ήθελα να είμαι λογιστής της Five Pawns! Και να αμοίβομαι με βαρέλια Reserve.
Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα και το γυρνάμε σε έτοιμα υγρά και μάρκετιγκ.
Στους περισσότερους διαφεύγει μια σημαντική παράμετρος.
Έστω λοιπόν ότι έχουμε δυο αρώματα, βανίλια και σοκολάτα. Μπορούμε να γνωρίζουμε από την αρχή αν η μίξη αυτών των αρωμάτων στην αρχική τους μορφή, θα μας δώσει βανιλοσοκολάτα? Ή ο "χορός" των αρωματικών μορίων θα βγάλει άλλο αποτέλεσμα, βατόμουρο ας πούμε? Τυχαία παραδείγματα!
Η αλήθεια είναι πως όχι. Και μιας και το γυρίσαμε στα πιόνια (πρωτότυπο!!!), να σας πω το εξής το οποίο προέκυψε από μια συνομιλία που είχα τις προάλλες (δεν θα αναφέρω ούτε πηγές ούτε θα επεκταθώ): το Grandmaster το οποίο μεγάλο μέρος της ατμιστικής κοινότητας προσπαθεί να αντιγράψει, περιέχει 99 διαφορετικά αρώματα. Και η πηγή είναι έγκυρη. Ναι φίλοι, αυτό το αποτέλεσμα μπανάνας, φυστικοβούτυρου και καραμέλας, χρειάζεται 99 διαφορετικά αρώματα για να επιτευχθεί, και όλα στην σωστή αναλογία. Και τείνω στην άποψη, παρόλο που δεν το έχω επιβεβαιώσει, ότι δεν μπορεί να είναι όλα από τον ίδιο κατασκευαστή! Και σε γενικές γραμμές, σε τέτοιο νούμερο κινούνται όλα τα πιόνια.
Η στασιμότητα λοιπόν, μπορεί να μην είναι και τόσο πραγματικό γεγονός. Μπορεί ένα άρωμα φράουλα σαν σκέτο να είναι μάπα. Σαν πρώτη ύλη όμως, υπό την έννοια του ότι αν αναμειχθεί με κάτι άλλο να παράγει εξαιρετικό αποτέλεσμα, μπορεί να είναι εξαιρετικό.
Ο συνδυασμός και η συναρμολόγηση είναι αυτά τα οποία αποδίδουν αποτέλεσμα, και αυτό είναι που πληρώνουμε όταν αγοράζουμε ένα υγρό.
Στον αντίποδα φυσικά, υπάρχει και η πιο απλοϊκή προσέγγιση. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες βγάζουν αρώματα πολύ μα πάρα πολύ κοντα στα έτοιμα υγρά τους. Θυμάμαι το Cuban Supreme της FA για παράδειγμα, όπου το έτοιμο υγρό και το DIY από τα χεράκια μου δυσκολευόσουν απίστευτα να τα ξεχωρίσεις.