vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

593 επισκέπτες, 5 χρήστες
Tem, anetost, lagoudakis, Paso, pngtszs1976

Αγορά 2ου ατμοποιητή και μπαταρίας,προτάσεις!

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
  • Φύλο: Γυναίκα
  • big sister's watching you!
Απ: Αγορά 2ου ατμοποιητή και μπαταρίας,προτάσεις!
« Απάντηση #195 στις: Αυγούστου 14, 2015, 22:21 »
Δεν είναι δεδομένο ότι πρέπει ένα η.τ. να κρατάει ολόκληρη μέρα αν κάποιος ατμίζει αρκετά.
Υπάρχει πάντα η λύση της ενδιάμεσης φόρτισης μέσα στην ημέρα.
Και για τους βαρείς ατμιστές υπάρχει και η λύση της δεύτερης συσκευής.

Τα μεγάλα κουτάκια με την περισσότερη αυτονομία είναι ωραιότατες συσκευές, αλλά το μέγεθός τους δεν βολεύει όλους.

Αποσυνδεδεμένος tsabasid

• **
  • 487
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #196 στις: Αυγούστου 14, 2015, 22:45 »
Ο φιλος γραφει οτι ειναι πολυ ευχαριστημενος και εσυ του απαντας οτι κακως το πηρε
..τι να πω..    :)

Ο φίλος έθεσε σαν ένα από τα πρωταρχικά μελήματά του την αυτονομία. Και το 40άρι είναι στα ίδια με το 30άρι από ότι λένε οι κάτοχοι αν όχι χειρότερα. Από την οπτική της αυτονομίας ναι, κακώς το πήρε. Αν του αρέσει σε όλα τα υπόλοιπα, και είναι διατεθειμένος να παραμερίσει την αυτονομία (κάτι που δεν ανάφερε σε προηγούμενο ποστ) τότε μια χαρά.    :)

petra δεν έχω αντίρρηση σε ότι λες, απλά η αυτονομία όπως εξελίχθηκε το θέμα πήρε πρωτεύοντα ρόλο στην επιλογή, για αυτό και η απάντηση μου ήταν με γνώμονα αυτή πρώτα. Φυσικά, υπάρχουν άπειρες συσκευές που προσφέρουν ευελιξία στον καθένα να πάρει αυτό που τον βολεύει.

Αποσυνδεδεμένος neo777

• *
  • 49
« Απάντηση #197 στις: Αυγούστου 15, 2015, 01:12 »
ρε παιδες εχουν διαφορα το 30αρι απο το 40αρι σε αυτονομια?Δεν μιλαω για tc mode
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2015, 03:44 από neo777 »

Αποσυνδεδεμένος giorgos maniadakis

• 2157
  • Ποτε μην εκλαβεισ : την σιωπη μου ωσ αδιαφορια ...
« Απάντηση #198 στις: Αυγούστου 15, 2015, 09:17 »
Αν και η εταιρια λεη οτι εχει400 μιλιαμπερ διαφωρα η μια απο την αλλη δεν πιστευω να εχουν τρομακτικεσ διαφωρεσ το 30ρι που εχω μου βγανη σε αυτονομια σε 1.8 Ω και στα 8 με 10 βατ περιπου 6 με 7 εμελ υγρου και καπου στησ 6 το πολλυ 7 ωρεσ συνεχουσ λειτουργειασ ποσο παραπανω ν  κρατησουν τα 400 μιλιαμπερ
Σχετικα περι αυτονομιασ τησ μπαταριασ πεζουν παρα πολλα ρολο οπωσ τι στυσιμο αντισταση κανησ στα ποσα βατ και ποσα εμελ υγρου κιι στη συχνοτητα που τραβαμε τησ τζουρεσ  και αλλα πολλα που θα χρειαζοταν μια σελιδα ν  τα αναφερω

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
« Απάντηση #199 στις: Αυγούστου 15, 2015, 09:50 »
Εγώ πάντως απορώ μ' αυτά που διαβάζω. Δεν έχω ούτε το 30αρι, ούτε το 40άρι, το ταπεινό 20άρι έχω, σχεδόν 9 μήνες τώρα και μετά από τόσο καιρό μου βγάζει 2 τανκάκια στον expromizer, δηλαδή 9ml το λιγότερο, με αντίσταση 1,7Ω, στα 11-12W, που ως γνωστόν είναι περισσότερα.
Η αυτονομία που λέτε μου φαίνεται πραγματικά μικρή :dontknow:

Αποσυνδεδεμένος tsabasid

• **
  • 487
« Απάντηση #200 στις: Αυγούστου 15, 2015, 09:56 »
Για το 30άρι δεν έχω άποψη. Για το 40αρι για το οποίο η εταιρεία δηλώνει ότι έχει 2600mah έχουν εκφραστεί σημαντικές αμφιβολίες. Είτε αυτό είτε η διαχείρηση ενέργειας του είναι τραγική. Κάτι συμβαίνει πάντως. Διότι με ίδια χρήση, το 50άρι(4500mah) εμένα μου βγάζει πρακτικά 3ημερο+ ενώ το 40άρι στο τέλος της μέρας έχει πέσει στην προτελευταία στάθμη και θέλει φόρτιση.  Και τα 2 δουλεμένα σε μεταβλητή τάση, όχι TC. 10-13 watt.

Επίσης πρέπει να σκεφτώ ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο η πρώτη παρτίδα μπαταρίες που έβαλαν να είναι προβληματική.

Αποσυνδεδεμένος Georgechalkida

• 1047
« Απάντηση #201 στις: Αυγούστου 15, 2015, 14:12 »

Εγώ πάντως απορώ μ' αυτά που διαβάζω. Δεν έχω ούτε το 30αρι, ούτε το 40άρι, το ταπεινό 20άρι έχω, σχεδόν 9 μήνες τώρα και μετά από τόσο καιρό μου βγάζει 2 τανκάκια στον expromizer, δηλαδή 9ml το λιγότερο, με αντίσταση 1,7Ω, στα 11-12W, που ως γνωστόν είναι περισσότερα.
Η αυτονομία που λέτε μου φαίνεται πραγματικά μικρή :dontknow:

Συμφωνώ απόλυτα.. Το 30αρι για πλάκα 2 τανκ και σχεδον τρίτο..!!!

Αποσυνδεδεμένος giorgos maniadakis

• 2157
  • Ποτε μην εκλαβεισ : την σιωπη μου ωσ αδιαφορια ...
« Απάντηση #202 στις: Αυγούστου 15, 2015, 14:56 »
Τι να πω βρε παιδια μπορη να εχεται πεση σε πιο καλλη παρτίδα μπαταριασ τελοσ παντων τωρα δεν με πολυ ενδιαφερη για το λογο οτι εχω 2 διαφωρετικα και το δουλευω σπανια αλλα οταν το πρωτοπηρα δεν αποφασιζ  να παω καπου ολοημερο χωρισ φωρτιστη

Στάλθηκε από το Hive V 3G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Christos_swc

• **
  • 194
« Απάντηση #203 στις: Αυγούστου 19, 2015, 11:53 »
Προσφατα πηρα εναν ατμοποιητη Eleaf GS air.
Οι προδιαγραφες της αντιστασης ειναι 3,5-5,5V και εως 20W.
Θελω λοιπον μια μπαταρια VV για να ξεφυγω απο τα 3,7V της δικης μου.
Βλεπω λοιπον την CF VV 1600 της Aspire και δεν αναφερει ΠΟΥΘΕΝΑ για wattage.
Λεει μονο για μεχρι 4,8V.
Τι διαολο σημαινει αυτο τωρα, η αντισταση μου ειναι στα 1,5Ω (δυο αντιστασεις, 3Ω η καθεμια) οποτε στα 4,8V θα εχουμε κατι παραπανω απο 15W οποτε ειμαι υποχρεωμενος να υποθεσω οτι η μπαταρια τα υποστηριζει;
Μετα κοιταω την Kanger EVOD 1600 VV και βλεπω παλι τα ιδια.
Μετα ριχνω μια ματια παραδιπλα στην παραπλησια της Eleaf, την iTwist Mega 1700 VV και να'σου που αναφερει και Watt, ειναι και αυτη εως 4,8V αλλα αναφερει και μεγιστη ισχυ εξοδου 11W που οπως καταλαβαινω μπορει να με περιορισουν στο να αξιοποιησω πληρως τον ατμοποιητη μου.
Γιατι οι αλλες 2 μπαταριες δε λενε μεγιστη ισχυ λες και δεν ειναι σημαντικη παραμετρος;
Τι θα γινει αμα επαιρνα καποια απο αυτες και πηγαινα να τη δουλεψω στα 4,8V με 1,5Ω αντισταση;
Tα 11W που υποστηριζει η iTwist προκυπτουν στα μολις 4V περιπου, τι να το κανω;
Παραπανω δε θα παει δλδ γιατι δεν υποστηριζει τα Watts?
Εχω μπερδευτει βρε παιδια. :hmmm:
Και ειναι και κατι αλλο που με μπερδευει: Η Aspire δινει 3,3-4,8V για τη μπαταρια της και απο κατω λεει
"Output Voltage: 4.2V full power output"
Τι ειν τουτο παλι, ποια η διαφορα του ενος απο το αλλο ωστε τη μια να σου λεει 4,8 και την αλλη 4,2; :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος neo777

• *
  • 49
« Απάντηση #204 στις: Αυγούστου 19, 2015, 12:35 »
Οι μπαταρίες που βλέπεις έχουν ρύθμιση των βολτ στην βάση τους, και τα βολτ ανέρχονται απο 3.3-4.8V στις περισσότερες μπαταρίες VV δλδ θα μπορείς να ρυθμίσεις απο 3.3-4.8.Δεν έχουν κάποιο σημείο αναφορας βατ καθώς μιλάμε για μπαταρίες vv άρα μην ψάχνεις watt σε τέτοιου είδους μπαταρίες.Τα 3.3-4.8v είναι περίπου 6-12 watt άρα ναι δεν θα μπορείς να πάρεις το μάξιμουμ του ατμοποιητή σου αν αυτός αναφέρει εως 20w.Αλλα σαφώς και θα μπορείς να κάνεις την δουλεία σου και με κάποια απο αυτές τις μπαταρίες,αν κάποια κεφαλή λεεί εως 20βατ δεν χρειάζεται να πάμε και στα 20 βατ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2015, 12:52 από neo777 »

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
« Απάντηση #205 στις: Αυγούστου 19, 2015, 12:46 »
Και ειναι και κατι αλλο που με μπερδευει: Η Aspire δινει 3,3-4,8V για τη μπαταρια της και απο κατω λεει
"Output Voltage: 4.2V full power output"
Τι ειν τουτο παλι, ποια η διαφορα του ενος απο το αλλο ωστε τη μια να σου λεει 4,8 και την αλλη 4,2;
Αυτό αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της Aspire CF G-Power που δεν είναι VV

• **
  • 194
« Απάντηση #206 στις: Αυγούστου 19, 2015, 13:24 »
http://www.aspirecig.com/products/aspire-cf-battery-series/cf-battery-149.html

Δες πιο κατω, το λεει και στη CF VV.

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

Οι μπαταρίες που βλέπεις έχουν ρύθμιση των βολτ στην βάση τους, και τα βολτ ανέρχονται απο 3.3-4.8V στις περισσότερες μπαταρίες VV δλδ θα μπορείς να ρυθμίσεις απο 3.3-4.8.Δεν έχουν κάποιο σημείο αναφορας βατ καθώς μιλάμε για μπαταρίες vv άρα μην ψάχνεις watt σε τέτοιου είδους μπαταρίες.Τα 3.3-4.8v είναι περίπου 6-12 watt άρα ναι δεν θα μπορείς να πάρεις το μάξιμουμ του ατμοποιητή σου αν αυτός αναφέρει εως 20w.Αλλα σαφώς και θα μπορείς να κάνεις την δουλεία σου και με κάποια απο αυτές τις μπαταρίες,αν κάποια κεφαλή λεεί εως 20βατ δεν χρειάζεται να πάμε και στα 20 βατ

Κατανοητο αλλα τα βατ δεν εξαρτωνται και απο την αντισταση;
Γιατι με αντισταση 1,5Ω με μολις 4 βολτ εχω παρει το φουλ σε βατ απο τη μπαταρια οποτε αμα ειναι να την παρω για να παω απο τα 3,7 στα 4, ε, δε λεει, απο τη στιγμη που η αντισταση ειναι μεχρι 5,5.
Το μοναδικο πλεονεκτημα θα ηταν οτι κραταει (θελω να πιστευω) τα βολτ σταθερα εως οτου η μπαταρια πεσει πολυ χαμηλα.
Απλα μου κανει εντυπωση που δεν αναφερεται η ισχυς λες και δεν ειναι σημαντικη σε αυτες τις μπαταριες, δλδ αμα το ρυθμισω στα 4,8 που με την αντισταση μου θα βγαζα κοντα 16 βατ τι θα γινει;
Θα δουλεψει σε χαμηλοτερα βολτ η μπαταρια και γω θα νομιζω οτι κατι κανω;

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2015, 13:31 από Christos_swc »

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
  • Φύλο: Γυναίκα
  • big sister's watching you!
« Απάντηση #207 στις: Αυγούστου 19, 2015, 13:30 »
Tα βολτ μιας πολυβολτικής μπαταρίας αναλογούν στα αντίστοιχα βατ. Ούτως ή άλλως και βατ να ρυθμίζεις, πάντα θα βλέπεις σε πόσα βολτ δίνει αυτά τα βατ. πχ, τώρα που έχω έναν εβίβα στημένο πάνω σε ένα istick, με 1.8 αντίσταση δινει 5.2 βολτ για 15.5 βατ.
Το θέμα σου με τις πολυβολτικές είναι διπλό: κατά πρώτον, πρέπει να υπολογίσεις αν με μια αντίσταση πχ 1.5 ομ και τέρμα τα βολτ στην μπαταρία, θα πάρεις τα βατ που θέλεις. Λογικά, ατμοποιητές που δεν προορίζονται για πνευμονικές, θα δουλεύουν μια χαρά. Τα 20 βατ τα θεωρώ υπερβολή για έναν ατμοποιητή με 1.5 ομ και έστω διπλό κοιλ, αν αυτό είναι με λεπτό ή μέτριο σύρμα και δεν προορίζεται για πνευμονικές.
κατά δεύτερον, υπάρχει πάντα η ερώτηση ΑΝ μπορείς να πάρεις τα βατ που θέλεις συν το όριο των αμπέρ που μπορεί να τραβήξεις από την μπαταρία. Στις πολυβολτικές τα αμπέρ είναι κατά κανόνα χαμηλά και ενίοτε και τα βατ. Κάποιες τελευταίες της ασπάιρ δίνουν περισσότερα αμπέρ και βατ. Τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Οτι μπορεί στα 4.2 βολτ να τραβάς από τη μπαταρία το μάξιμουμ των αμπέρ της ή των βατ της με έναν χ ατμοποιητή. Ακόμη κι αν την πας στο 4.8 περισσότερο ρεύμα δεν θα πάρεις. Νομίζω ότι μ΄αυτό απαντώ στην ερώτησή σου
πχ η twist που αναφέρεις, δεν πρόκειται με 1.5 ομ να δουλέψει στα 4.8 βατ, διότι θα έχει πιάσει το μάξιμουμ των 11 βατ της σε πιο χαμηλό βολτάζ.

Τώρα η μαύρη αλήθεια είναι ότι μιλάμε για παλιά τεχνολογία. Οι πολυβολτικές, για να γίνουν ισχυρές σε αμπέρ και βατ και να πιάσουν χωρητικότητες μοντ, κατέληξαν να είναι ρόπαλα, χάνοντας την έννοια της πολυβολτικής ego, με την οποία κυκλοφορούσαν στην αρχή. Τότε το σκεπτικό ήταν κάτι το δυνατό, αλλά διακριτικό. Λίγο μεγαλύτερο από ego. Πλέον είναι σαν κάποια βάμο, οπότε ίσως να μην έχει νόημα να πάρεις μια καλή πολυβολτική, αλλά ένα box mod με ενσωματωμένη μπαταρία. Οι πλακέτες τους επιτρέπουν περισσότερα βατ (το ασθενέστερο είναι τα 20) οι χωρητικότητες ξεκινούν από τα 2200mah και τα αμπέρ τους είναι αρκετά, ώστε να ατμίζεις δυνατά χωρίς "κόφτες" Ταυτόχρονα, το εξτρά μέγεθος σε σχέση με μια ego μπαταρία το έχουν σε πλάτος, οπότε κρύβονται άνετα στη χούφτα και είναι πιο διακριτικά από μια μεγάλη πολυβολτική. Η τιμή τους είναι βέβαια χαμηλότερη, αλλά με καλή διαχείριση και μισοφορτίσεις μέσα στην ημέρα, τη βγάζεις και με ένα μοντ. Αν το έχεις σε χαμηλή φόρτιση και δεν το έχεις ρυθμισμένο στο φουλ, μπορείς επίσης να ατμίζεις ενώ φορτίζεις.
Κι αν σε λίγο χρόνο πας σε άλλο ατμοποιητή, το κουτάκι μοντ ταιριάζει με πολύ περισσότερα μοντέλα ατμοποιητών από μια πολυβολτική.

• **
  • 194
« Απάντηση #208 στις: Αυγούστου 19, 2015, 13:38 »
Ευχαριστω για την απαντηση.
Ημουνα για iStick 20w ή 30W και απλα ειπα να το παω συντηρητικα το θεμα αφου με τα 4,8v ενιωθα οτι θα καλυφθω, ασχετως αν οι αντιστασεις πανε μεχρι 5,5.
Δεν προκειται να ατμισω και 100% PG στην τελικη που ενδεχομενως θα μπορουσε να "ακολουθησει" μεχρι εκει.
Αλλα φαινεται οτι τελικα ηταν ευλογες οι αποριες μου και μαλλον για MOD πρεπει να παω.
Και μιας και το πιασαμε το θεμα και ασχετως του αν η Eleaf λεει οτι το συγκεκριμενο atty ειναι σχεδιασμενο ειδικα για το iStick 20w, εσεις εχετε να προτεινετε καποιο MOD που ξερετε οτι ειναι ποιοτικο και αξιοπιστο σε αυτα τα βατ για να μη κολαμε συνεχεια στα ιδια και στα ιδια ονοματα;

EDIT: Μπα, ακυρο, μαλλον πρεπει να ριξω μια ματια στις προηγουμενες σελιδες πρωτα τωρα που ειδα τον τιτλο του θεματος που μου το μετεφεραν, ολο και καποια προταση θα εχει :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος neo777

• *
  • 49
« Απάντηση #209 στις: Αυγούστου 19, 2015, 13:40 »
istick30 η istick40 και είσαι κομπλέ    :D

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359922 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1003 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114251 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450233 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110729 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374822 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328177 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1072 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6436 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15296 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29358 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99933 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F