Περί
Marquis Dripper ο λόγος, εδώ μπορείτε να δείτε και τα στοιχεία του.
Ανοίγω το νήμα σίγουρος πως ο RDA θα μας απασχολήσει κάμποσο.
Τα ριβιού του Busardo
[youtube]-NK6feJ_s1U[/youtube]
και του RipTrippers
[youtube]G8UbXgcYE2Y[/youtube]
τα ειχα δει παλαιότερα, στήνοντας κατάλαβα οτι θα χρειαστεί να τα ξαναπεράσω μια ματιά, υπάρχουν τιπς που δεν θυμαμαι.
Επίσης ο σύντροφος RipTrippers, ο ίδιος και αυτοπροσώπως,
τον κατατάσσει σαν τον δεύτερο καλύτερο απο τους RDA's του 2014 στην εκτίμησή του, με καλύτερο τον Vertex V2
Από fasttech ο πτωχός κλώνος μου, η οποία έχει μερικά μοντέλα, με κυρίαρχα
αυτόν, που αρχικά -και όταν παρήγγειλα ήταν και ο ακριβότερος, αλλα δεν είχε την βίδα του θετικού με την ροδέλα
και
αυτόν , που έχει την σωστή ροδέλα και που προτίμησα.
Δεν έχω διαβάσει τα νεότερα σχόλια απο τότε που τον παρήγγειλα, αν φτιάχτηκε, τι παίζει κλπ -πολύ θα το ήθελα αλλα δεν αντέχω περισσότερη ανοησία, αυτό το 8 στις 10 απαντήσεις για ψάρεμα, αλλα στον πρώτο κλώνο, αυτο που θα δείτε να προτείνεται απο κάμποσους "αγοράστε μια ροδέλα ρε τσιγκούνηδες" δεν ισχύει, στη δική μου σκέψη τουλάχιστον. Δηλαδή παίρνω μια ροδέλα, την περνάω στη βίδα... και...; Η ροδέλα θα κατεβαίνει, και θα πρέπει να την σηκώνεις και ταυτόχρονα να περνάς τα σύρματα... Ελέησον...
Γενικά έχουν θέματα οι κλώνοι, που πιστεύω θα διορθωθούν φτάνει να υπάρχει ορθό feedback.
Ο
κλώνος λοιπόν
Τον λάτρεψα ευθύς-εξαρχής λόγω της απίθανης συσκευασίας
Τα περιεχόμενα της συσκευασίας
Εκτός της βάσης και του καπακιου,
Ντριπ τιπ 8,7mm που βιδώνει σε μονωτικό που κουμπώνει στο καπάκι.
Ένας αντάπτορας για 510 ντριπ τιπ βιδωτός κοντός και ένας ψηλός.
Δύο ποστ για το στρίψιμο αντιστάσεων με διάμμετρο 2,5 απο την μία και 3mm απο την άλλη πλευρά κι άλλα δύο των 3,5 και 4mm.
Αντιστάσεις, φιτιλάκια, τσιμουχίτσες, βιδούλες και ένα μπλε κατσαβίδι!!
Σχετικά με την βίδα του θετικού πόλου
Τύφλα φωτογράφε χασάπη!!
Αρχικά σταματάει στη 1,5 στροφή, αλλα αντιλαμβάνεται κανεις με στοιχειώδης γνώσεις μηχανικής και μυαλό ξεπάγωτο και μη εφυαλωμένο
οτι το πρόβλημα το δημιουργεί λίγο μέταλλο σε μέγεθος τρίχας ή και λιγότερο. Βιδώνεις/ξεβιδώνεις 5-6 φορές και έτσι, η ροδέλα που ειναι λεπτή και οι μαίανδροι, αποκτούν την ακριβή σχέση που πρέπει, ωστε να μην μπορεί να περάσει ανάμεσα ούτε το λεπτότερο σύρμα. Κάποιος αρχικά -εγώ πήρα απο τη δεύτερη παρτίδα- πρότεινε να λιμαριστουν οι μαίανδροι, συμφώνησαν αρκετοι αφου η βίδα "δε χώραγε", έτσι κι εγώ ήμουν με την ιδέα πως όταν το πάρω θα χρειαστεί να λιμάρω... τη ροδέλα...
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Όμως πάλι η βίδα δεν τερματίζει... τί τρέχει;
Η βίδα απο κάτω σχηματίζει ρόγα (ενήλικες όλοι ελπίζω) , δεν έχω ακόμα πετύχει καλή βίδα απο unbranded κλώνο της φτου.. μέσες άκρες όλες έχουν κάποιο χούι.
Αντί να μπλέκω με λίμες, έμπλεξα με τρυπάνια... ειλικρινά δεν το ήθελα, μόνο να απολαύσω αυτά που λέγονταν ήθελα.....
αλλα μου δώθηκε η εντύπωση πως τα λεπτά σύρματα δεν θα πιάνονται και τα χοντρότερα ακόμα πιθανόν να γλιστράνε. Για τη σιγουριά και μια και το είχα λυμένο για πλύσιμο, με ένα τρυπανάκι 2,5-3mm φρεζάρισα λίγο το ανοιγμα του θηλυκώματος για να κάθεται καλά. Η βίδα παίρνει 5-6 στροφές γεμάτες, δεν υπάρχει θέμα.
Πάμε παρακάτω. Πλύσιμο κλπ, του ελέους κι αυτό.
Το πριν, αλλα πάλι κούκλος ο Μαρκήσιος
Το μετά μαζί με το πρώτο στήσιμο
Πρώτο στήσιμο προτίμησα με την πεπατημένη των 0.28mm Kanthal, στο ποστ των 3,5 mm . Το ένα ποδαράκι μου βγήκε κοντό το καημένο, οπότε θυσίασα μια σπείρα για να είμαι καλά.
Καλύτερα θυμόμουν το ριβιού του Μπουσάρντο οπότε αυτό χρησιμοποίησα στο στήσιμο αν και θυμαμαι οτι μου άρεσε περισσότερο ο τρόπος που ο ΡιπΤριπερς περνάει το σύρμα στο κεντρικό ποστ, αλλα δεν θυμαμαι πώς... πάω να το δω μετά απο αυτό!!!
Πρώτα βαμβάκι στις αντιστάσεις και μετά στη μέση λέει ο Μπουσάρντος, ο ΡιπΤριπερς δεν βάζει στη μέση θυμαμαι, πάω με τον πρώτο
UP!
Κοντά εκει που τις ήθελα, μη σκάσω κι όλας, 17mg Νικοίνης...
Βιλούδο
Με το πρώτο πάτημα του κουμπιού, το DNA ξέχασε τον έλεγχο θερμοκρασίας και μπήκε στο RAW mode (λέμε τώρα..)
μα γιατί δε τραβάει;;;
Οι τρύπες απο την απέναντι!!! Μισό λίγο...
Γειά μας!
Τον πήγα μεχρι τα 40W και υποψιάζομαι πως κάπου εκεί αποδίδει και το καλύτερό του. Ίσως και λίγο ψηλότερα. Στα 40 πάντως άρχισε και τα τσιρτσιρίσματα.
Για τη γεύση έχω να πω τα καλύτερα! Σοβαρά δηλαδή...
Απο ατμο να φαν και οι κότες. Ειδικά για τη δοκιμή, έφταξα Smoke by After-8 με 14% ολόκληρα VG και τα υπόλοιπα όλα σε PG και 16mg Νικοτίνης, το ελάφρυνα λίγο δηλαδη... (βασικά ατμίζω 100%PG και νικοτίνη ανάλογα τα ντέρτια, απο 18mg έως 22).
Νέφος!
Με το σετάρισμά μου δεν ζεστάθηκε ιδιαίτερα και όση θερμοκρασία σήκωσε, δεν έφτασε στο ντριπ τιπ λόγω του μονωτικού αντάπτορα. Το φαρδύ ντριπ τιπ του είναι πολύ καλό
Τον Magma τελευταία φορά δοκίμασα να τον σετάρω με Νικελ και δεν ταιριάζει, θα τον ξανασετάρω με Κανθαλ ανάλογο για να έχω άμεση σύγκριση, χωρίς να τρελαίνομαι κι ολας αφου αυτό που πήρα αποδίδει έτσι.
edit: Μείον! Απόλυτο και μοναδικό:
η μικρή χωρητικότητα
Με λίγα λόγια (όπως πάντα και απ ότι βλέπετε
)
Ο Μαρκήσιος είναι απόλαυση!.-
Μερσί Μποκού