Αqua v2 (κλωνος) Παμε λοιπον στη μικρη παρουσιαση του κλωνου του Aqua V2 που σας ειχα υποσχεθει.
Ο ατμοποιητης που εχω στην κατοχη μου ειναι
αυτος,
αρα τα παρακατω αφορουν τη συγκεκριμενη εκδοση, δεν ξερω αν ισχυουν τα ιδια για ολους του κλωνους του εν λογω ατμοποιητη.
Χαρακτηριστικα- Διαμετρος: 22mm.
- Υψος: 51mm.
- Υλικο κατασκευης: Ανοιξειδωτο ατσαλι 316.
- Χωρητικοτητα υγρου: 4ml.
- Κονεκτορας: Yβριδικος 20 x 1 και ανταπτορας 510.
- Airflow control.
- Βαρος: 66g.
Η συσκευασια στην οποια ηρθε ειναι ιδια με του αυθεντικου, δηλαδη ενα μεταλλικο κουτακι, με ολα τα διαφορα μερη τοποθετημενα σε προθηκες.
Ο ατμοποιητης ερχεται με 3 καμπανες, μια ατσαλινη και μια ακρυλικη για χρηση του ως τανκατου και μια ατσαλινη για χρηση του ως dripper.
Επιπλεον μεσα στη συσκευασια υπαρχει ενα σετακι με ανταλλακτικα orings, βιδες και insulator.
Ο ατμοποιητης εξωτερικα εχει ματ φινιρισμα με εξαιρεση ενα διακοσμητικο δακτυλιδι χαμηλα στην καμπανα με το λογοτυπο του και τον κονεκτορα του επιστομιου.
Εσωτερικα, η καμπανα που αποτελειται απο δυο τμηματα, ειναι γυαλισμενη κι εχει χαραγμενο εναν καρχαρια, καθως και το σειριακο αριθμο του ατμοποιητη
(αυτος δεν γνωριζω αν ειναι κοινος σε ολους του κλωνους ή τυπωνουν ενα τυχαιο νουμερο στον καθενα. Ο δικος μου παντως εχει το 139).
Το deck διαθετει δυο οπες αερισμου και δυο πολους, εναν υπερυψωμενο θετικο κι εναν αρνητικο.
Ο καθε πολος διαθετει περιμετρικα 5 οπες για να υποδεχθουν τα συρματα, πραγμα αρκετα βολικο κατα το στησιμο των αντιστασεων.
Οσα χρονια ασχολουμαι με επισκευασιμους εχω δει πολλους κλωνους, διαφορων ατμοποιητων. Τοσο "καθαρο" και περιποιημενο deck δεν εχω ξαναδει.
Ο ατμοποιητης ηρθε αψεγαδιαστος, χωρις την παραμικρη γραντζουνια, τοσο στο deck, οσο και τις καμπανες.
Η δουλεια που εχει γινει, δεδομενου οτι μιλαμε για κλωνο, ειναι εξαιρετικη.
Ολα τα κομματια βιδωνουν αριστα μεταξυ τους, τα σπειρωματα ειναι "βουτυρο" και το φινιρισμα πανεμορφο.
Οσον αφορα το στησιμο, ο ατμοποιητης ειναι κατασκευασμενος για σεταρισμα με δυο αντιστασεις, αλλα μπορει καλλιστα να στηθει και με μια.
Οι οπες αερισμου διαθετουν σπειρωμα κι ετσι οι ανταλλακτικες βιδες των πολων που περιλαμβανονται στη συσκευασια
μπορουν να χρησιμοποιηθουν για να κλεισουν την μια οπη, για σεταρισμα με μονη αντισταση.
Προσοχη ομως. Στην περιπτωση που θελετε να τον σεταρετε με μια αντισταση, πρεπει να κλεισετε με βαμβακι τα αυλακια του υγρου
της αχρησιμοποιητης πλευρας, αλλιως η καμπανα θα πλυμμυρισει σε δευτερολεπτα.
Λογω του συστηματος με τις πολλες οπες στους πολους, το σεταρισμα του ατμοποιητη με δυο αντιστασεις καθισταται σχετικα πιο ευκολο
σε σχεση με αλλους ατμοποιητες που δουλευουν με δυο αντιστασεις.
Οι βιδες ειναι εξισου αριστης ποιοτητας, φαινεται να ειναι κι αυτες απο το ιδιο μεταλλο με τον ατμοποιητη και κρατουν σταθερα τα συρματα με μεγαλη ευκολια.
Παμε και σε μερικα αρνητικα τωρα. Το συστημα αναπληρωσης υγρου. Για να συμπληρωσετε υγρο στον ατμοποιητη θα πρεπει να τον γυρισετε αναποδα,
να ξεβιδωσετε τελειως την καμπανα και να τον γεμισετε απο τις 4 τρυπες που βρισκονται στη βαση της.
Με αυτο τον τροπο ομως, καθε φορα που τον γεμιζετε, θα αφηνετε εκτεθειμενες τις αντιστασεις, με οτι αυτο συνεπαγεται.
Επιπλεον, για να ρυθμισετε το ariflow το κανετε με τον ιδιο τροπο, βιδωνοντας και ξεβιδωνοντας την καμπανα.
Αρα σε καθε αναπληρωση υγρου θα πρεπει να ψαχνετε απο την αρχη να βρειτε σε ποιο σημειο σας ικανοποιει το ανοιγμα της οπης αερισμου.
Ευτυχως τα o-rings ειναι σχετικα σφικτα και δουλευουν οπως θα επρεπε και ετσι δε ειναι ευκολο να γινουν ατυχηματα.
Ατμιστικα τωρα, ο ατμοποιητης αποδιδει πολυ καλα.
Εδω και 3 μερες που τον δοκιμαζω με διπλο coil, ειναι στημενος με συνολικη αντισταση 1.1Ω, με 0.3mm Κanthal A1 και τον δουλευω στα 14-15W.
Σε γευση θα μπορουσα να πω οτι μου δινει ενα κλικ παραπανω απο τον κλωνο μου KL+, υποθετω λογω της διπλης αντιστασης.
Απο κτυπημα και ντουμανι ειναι στα ιδια επιπεδα, μπορει λιγο αυξημενα.
Μπορει ανετα να σηκωσει αρκετα περισσοτερα watt, αλλα ο λαιμος μου οχι, συνεπως οι παρατηρησεις αφορουν για τις παραπανω ρυθμισεις.
Το airflow δουλευει σωστα, απο τελειως κλειστο μεχρι τερμα ανοικτο
και τοσο ο υβριδικος, οσο και ο 510 κονεκτορας δεν ειχαν καποιο θεμα στη συνδεσμολογια με τα mod μου.
Σαν dripping ατμοποιητη δεν τον δοκιμασα, αλλα και να το εκανα δε θα ειχα κατι να παρατηρησω μιας και δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια απο drippers.
Με την dripping καμπανα μπορειτε να επιλεξετε εισαγωγη αερα απο κατω, απο τα πλαγια ή ταυτοχρονη κι απο τα δυο, με ρυθμιση του αερα φυσικα.
Το πρωτοτυπο σε αυτη την καμπανα ειναι η θεση του επιστομιου που δε βρισκεται στο κεντρο, αλλα πιο πλαγια.
Συμπερασματικα, ο συγκεκριμενος κλωνος ειναι ενας πολυ αξιοπρεπης ατμοποιητης.
Διαθετει την καλυτερη κατασκευη σε κλωνο που εχω δει μεχρι στιγμης και ατμιστικα αποδιδει αρκετα καλα για τυπου τανκατου ατμοποιητη.
Αν δεν ειχε το ενοχλητικο, κατ' εμε τουλαχιστον, γεμισμα υγρου, θα ηταν αριστος.
Με 3 διαφορετικες καμπανες, δυνατοτητα χρησης με μια ή δυο αντιστασεις αλλα και χρηση ως dripper,
πιστευω ειναι μια ολοκληρωμενη προταση για καποιον που θελει να δοκιμασει κατι το διαφορετικο.
Δε θα τον χαρακτηριζα και τον πιο ευκολο ατμοποιητη που κυκλοφορει, αλλα με λιγο κοπο παραπανω πιστευω ο καθενας θα μπορεσει να τον ευχαριστηθει.
Ακολουθει ενα βιντεο απο τον αυθεντικο ατμοποιητη, οχι για να δειτε την ποιοτητα του κλωνου,
αλλα τον τροπο λειτουργιας, σεταρισματος και τα χαρακτηριστικα του.