Πρέπει να είναι 2-3 εβδομάδες που ατμίζω πλέον κ οφείλω να πω ότι δεν έχω βάλει ΚΤ στο στώμα μου. Θεωρώ όχι μόνο ότι το ΗΤ είναι καλή λύση για τους καπνιστές αλλά έτσι κ γίνεις ατμιστής δύσκολα να πας πίσω.¨
Η συσκευή με τη οποία ατμίζω προς το παρόν είναι το ego-t κωνικού τύπου (ή μάλλον τύπου Α όπως το είδα να αναφέρεται). Οι ερωτήσεις μου είναι κυρίως ως προς τον ατμοποιητή:
1. Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ότι ο ατμ. μετά από μερικές μέρες μου έχει δώσει τη μυρωδιά του καμμένου που δεν έφευγε ούτε με καθαρισμό του ατμ.. Προς το παρόν είμαι στον 3ο ατμοποιητή (τον πρώτο μου LR). Οι άλλοι δεν είχαν πρόβλημα με τον ατμό αλλά μόνο με τη γεύση....οπότε τους παράτησα για να ασχοληθώ για επιδιόρθωση όταν διαβάσω καλύτερα το forum κ τα tips. Έχει σημασία το πόσο γρήγορα θα μου βγάλει αυτή την καϊλα από το πώς χρησιμοποιώ το ΗΤ; Την ένταση κάθε τζούρας κ τον χρόνο που την κρατάω; Αν και έχω πάθει μια μικρή μανία με τα υγρά κ έχω εφοδιαστεί αρκετά χρησιμοποιώ αποκλειστικά VG το οποίο από ότι κατάλαβα είναι λίγο πιο παχύρευστο κ ποτίζει τον ατμοποιητή πιο δύσκολα. Από την άλλη είχα διαβάσει ότι το PG μπορεί να μπεί σε μεγάλη ποσότητα στην αντίσταση κ να την κάψει. Τι ακριβώς ισχύει για το συγκεκριμένο θέμα; Και τι ακριβώς συνιστάτε εσείς χωρίς όμως να χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να κάνω τις δικιές μου μίξεις.
2. Ο ατμοποιητής τύπου Β (ο κυλινδρικός) εκτός από την ποσότητα υγρού που μπορεί να πάρει, έχει κάποια άλλη διαφορά; Διαρκεί λιγότερο/περισσότερο ή έχει λιγότερες/περισσότερες διαρροές;
3.Φυσικά δε μπορούσα να μη παρατηρήσω το post που έκανε κάποιο παιδί για την αλλαγή φίλτρου στο ego-t. Προσωπικά προσπάθησα με 2 τεχνικές να βγάλω το εξαρτηματάκι που κρατάει το φίλτρο. Πρώτα σπρώχνοντας από τη μεριά της μπαταρίας με ένα μικρό μικρό τσιμπιδάκι. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει το εξάρτημα μαζί με το λευκό που περιέχει την αντίσταση. Με το ίδιο τσιμπιδάκι σε άλλο ατμοποιητή κατάφερα να σπρώξω μόνο το φιλτράκι χωρίς το εξάρτημα που το συγκρατεί! Κ επειδή κατάλαβα ότι είμαι λίγο άμπαλος, εφοδιάστηκα με λεπτή πένσα κ τον τράβηξα τελικά από την άλλη μεριά. Νομίζω ότι το πρόβλημά μου ήταν πασιφανές πλέον. Που θα βρω ένα φιλτράκι; Σε ένα forum είχα διαβάσει ότι κάποιος το έκανε χρησιμοποιώντας φυτίλι από zippo με ένα μικρό modification. Φυσικά κ το έκανα, έβαλα το φιλτράκι μου. Νέο πρόβλημα! Το εξάρτημα δεν κούμπωνε πλέον στη βάση. Αποφάσισα κ το έσμπρωξα με το δοχείο του υγρού (δεν κούμπωσε αλλά βρέθηκε στη σωστή θέση υποθέτω). Το άφησα να ποτίσει, τράβηξα κ 2-3 καλές τζούρες χωρίς μπαταρία κ είπα να ατμίσω. Αποτέλεσμα 0. Η καϊλα δεν είχε φύγει. Τι μπορεί να έκανα λάθος; Το φιλτράκι το ξαναέβγαλα κ είδα ότι είχε ποτίσει κανονικά. Παίζει να έπρεπε από την πίσω μεριά να το αφήσω πιο μεγάλο; Αλλά τι εξηγεί το ότι η απαίσια μυρωδιά δεν έιχε φύγει;
4.Μου φαίνεται λίγο παράλογο το γεγονός ότι αν δεν κάνω το συγκεκριμένο mod θα πρέπει να χαλάω γύρω στα 50 ευρώ το μήνα για ατμοποιητές. Δεν είναι τα λεφτά αλλά το γεγονός ότι ακόμα δουλεύουν μια χαρά κ ότι είναι κρίμα να τους πετάς για ένα φιλτράκι. Ε, βασικά είναι κ λίγο τα λεφτά
5.Διάβασα για τους ατμοποιητές Α2. Θεωρείτε ότι είναι καλύτερη λύση;
Ευχαριστώ παιδιά κ συγνώμη για το πρήξιμο.