Τρείς ατμοποιητές Joyetech.......
eGo ONE -
Delta II -
Delta 19Αποφάσισα να βάλω και τον Delta 19 στο μικρό αυτό συγκριτικό.....
Tρία διαφορετικά μεγέθη, τρείς διαφορετικές κεφαλές ατμοποίησης.....

Τελικά δεν ξέρω αν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα η σύγκριση αυτή....και ιδιαίτερα η σύγκριση μεταξύ eGo ONE και Delta II. Βέβαια είναι και οι δύο subohm ατμοποιητές. Εντελώς διαφορετικοί σε μέγεθος όμως. Μικρός ο ένας - αρκετά ογκώδης ο άλλος. Και η αλήθεια είναι ότι προσπέρασα την 0,5 ohm κεφαλή του eGo ΟΝΕ στην αρχική παρουσίαση του ολοκληρωμένου πακέτου. Μάλλον δεν είμαι και πολύ φίλος των subohm...θεωρώ πολύ καλύτερη την κεφαλή του 1,0 ohm. Παρ όλα αυτά δεν είναι περιττό να αναφέρω τις εντυπώσεις μου...
Χωρίς ενδοιασμούς θα έλεγα ότι ο Delta II αποδίδει ασυγκρίτως καλύτερα. Μεγάλος όγκος κεφαλής - μεγάλη ποσότητα υγρού - καθόλου γεύση καμμένου. Είναι προφανές ότι η κεφαλή δεν στεγνώνει εύκολα, κάτι που μάλλον δεν συμβαίνει με τον μικρό που σε παρατεταμένες κυρίως τζούρες (ακόμα και με την μικρή μπαταρία του eGo ONE) έχει την τάση να δίνει γεύση καμμένου.
Δεν με ενθουσίασε κανένας από τους δύο με το συγκεκριμένο στήσιμο των κεφαλών στο 0,5 ohm. Έχω την αίσθηση ότι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον μια σύγκριση των δύο ατμοποιητών με χρήση μεγαλύτερης αντίστασης. Δυστυχώς δεν έχω δεί μέχρι σήμερα στην ιστοσελίδα της Joyetech κάποια αναφορά σε ανταλλακτική κεφαλή Delta II (LVC) 1,0 ohm. Απλά διατίθεται ως extra η RBA κεφαλή με αρχικό στήσιμο στο 1,0 ohm. Mε πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσω. Θεωρώ συνολικά καλύτερο τον Delta19 , και μάλιστα με διαφορά , αν και η γεύση του eGo ONE στο 1,0 ohm μου φάνηκε μάλλον καλύτερη. Να αναφέρω τέλος , ότι μου φάνηκε υπερβολική η κατανάλωση υγρού και στους δύο subohm.
Συμπερασματικά κατατάσσω τους τρείς ατμοποιητές με την παρακάτω σειρά :
1.Delta 19
2.eGo ONE (με την κεφαλή του 1,0 ohm)
3.Delta II (με την κεφαλή του 0,5 ohm)
Εννοείται φυσικά ότι στο θέμα παραγόμενου ατμού ο Delta II κερδίζει με διαφορά.