Aυτο ακριβως το μπερδεμα προσπαθω να αποφυγω τοση ωρα

Να πω οτι ειμαι εκπαιδευτικος ηλεκτρολογιας καταρχην κι οτι αυτα που γραφω τοση ωρα δεν ειναι δικα μου αποφθεγματα αλλα οι νομοι κι οι κανονες που διεπουν τη φυσικη και την ηλεκτρολογια.
Να προσπαθησω αντι να το αναλυσω , να το πω λιγο πιο "μπακαλικα".
Ασε τα joule, ξεχνα το χρονο (οχι οτι δεν εχουνε σχεση απλα δεν τα χρειαζομαστε ως πληροφοριες σε αυτη τη φαση).
Γεγονος 1 : οταν περναει ρευμα μεσα απο αντισταση , η αντισταση θερμαινεται.
Γεγονος 2 : Η ατμοποιηση επιτυγχανεται μεσω της αντισταης που θερμαινεται.
Γεγονος 3 : Οσο πιο πολυ ρευμα (Αμπερ) περασει μεσα απο την αντισταση τοσο περισσοτερο θερμαινεται....αρα επομενως μεγαλυτερη ατμοποιηση , καλυτερο χτυπημα, περισσοτερο ντουμανι.
Γεγονος 4: Τα mod ανεβοκατεβαζουν τα βολτ (V)
ή τα βατ (W) , δεν εχουν ρυθμιση για τα αμπερ.
Γεγονος 5: Το μεγεθος της αντιστασης κανονιζει το ποσο ρευμα θα περασει απο μεσα της.
Γεγονος 7: Αν χωρις να αλλαξεις την τιμη των W η των V , αλλαξεις την τιμη της αντιστασης τοτε:
Α) αν η αντισταση ειναι μεγαλυτερη , θα περασει λιγοτερο ρευμα, αρα μικροτερη θερμοκρασια, αρα λιγοτερη ατμοποιηση.
Β) αν η αντισταση ειναι μικροτερη , θα περασει περισσοτερο ρευμα, αρα μεγαλυτερη θερμοκρασια, αρα περισσοτερη ατμοποιηση.
Για αυτο αλλωστε κι οι μικροτερες αντιστασεις κρατανε λιγοτερες μερες εαν εισαι "θεριακλης".
Εμενα ας πουμε στον Iclear η 1,5 αντισταση μου βγαζει 5 με 6 μερες ενω η 1,8 μου βγαζει 10 με 14