vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

586 επισκέπτες, 6 χρήστες
manoslykos, stauros53, camber, guss, Milarepa, antiklitos140

Υπολογισμός Watt ανάλογα με την αντίσταση και ο ρόλος των Joule

Αποσυνδεδεμένος netsplit

• 1359
  • Φύλο: Άντρας

Τελικό συμπέρασμα:
Joule = Watt * sec για όλη την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
Joule = Watt για τη YiHi.

:thumpup: :thumpup: :thumpup: :thumpup: :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος altan678

• 671
  • Tomorrow belongs to NOBODY
Δεν έχω mod με TC, αλλά εσείς που έχετε μπορείτε να εξακριβώσετε την ερώτησή μου:
Μήπως τα Joule χρησιμοποιούνται ως κόφτης; Δηλαδή να του δίνεις τα Watt που θες και μόλις φτάσεις σε συγκεκριμένη ποσότητα Joule, να σταματάει να λειτουργεί.
Παίζει κάτι τέτοιο;

Αποσυνδεδεμένος kotsos75

• 3454
  • φυσα ρουφα τραβα τονε

όχι φιλε μου είναι καθαρό αντίγραφο τις evolv dna40 (ως προς τον έλεγχο θερμοκρασίας) ωμική αντίσταση μετράνε όλα και δουλεύουν με βάση το tcr του κάθε σύρματος
το joule το βάλανε για να τσιμπήσει ο κόσμος ότι έχουν κάνει κάτι άλλο και δεν αντιγράψανε την evolv
από ότι φαίνεται έπιασε

Αποσυνδεδεμένος margo

• **
  • 276
  • Φύλο: Γυναίκα
Τα volt τοτε τι ειναι? Το Ι?

Στάλθηκε από το X5pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος infernity

• **
  • 341
το volt είναι η τάση που εφαρμόζεται στην αντισταση και το Ι το ρευμα που την διαπερνα...(φορτιο στην μοναδα του χρονου).

Αποσυνδεδεμένος margo

• **
  • 276
Σωστο σε βρισκω εκ της μικρης μου πειρας, αλλωστε ειμαι ασχετη με φυσικη και ηλεμτρολογικα. Με μια αντισταση 0,15 ειχα ντουμανι αλλα και φουλ θερμοτητα. Το μοντ μου δεν λεει πουθενα για Α, μονο Volt kai watt kai ohm. Τελικα το ρυθμισα σε vw γιατι φοβηθηκα μην το καψω η καώ! Εβαλα αντισταση 1,2 ,ohm ,αλλα το αποτελεσμα απογοηυευτικο. Ουυε ντουμανι ουτε ευχαριστηση. Εχω eleaf istick 40w kai eleaf gs tank. Αν μπορει καποιος ας με διαφωτισει σας παρακαλω..ουτε οι πωλητες στα καταστηματα δεν ξερουν!

Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

• 1374
Πρόσεχε, μην βάζεις αντίσταση νικελίου 0,15Ω σε power mode, OK; Μόνο σε έλεγχο θερμοκρασίας.

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
Σωστο σε βρισκω εκ της μικρης μου πειρας, αλλωστε ειμαι ασχετη με φυσικη και ηλεμτρολογικα. Με μια αντισταση 0,15 ειχα ντουμανι αλλα και φουλ θερμοτητα. Το μοντ μου δεν λεει πουθενα για Α, μονο Volt kai watt kai ohm. Τελικα το ρυθμισα σε vw γιατι φοβηθηκα μην το καψω η καώ! Εβαλα αντισταση 1,2 ,ohm ,αλλα το αποτελεσμα απογοηυευτικο. Ουυε ντουμανι ουτε ευχαριστηση. Εχω eleaf istick 40w kai eleaf gs tank. Αν μπορει καποιος ας με διαφωτισει σας παρακαλω..ουτε οι πωλητες στα καταστηματα δεν ξερουν!
Την 1,2 από 9W και πάνω για να δουλέψει σωστά. Πάνω στο ανταλλακτικό γράφει το προτεινόμενο εύρος λειτουργίας. 
Η 0,15 είναι νικέλιο και τη δουλεύεις στο ανάλογο mode του istick, ρυθμίζοντας θερμοκρασία μόνο. 

Αποσυνδεδεμένος margo

• **
  • 276
Ναι περιπου αυτα μου ειπαν, μονο που σε θερμοκρασια τα νολτ δεν πανε πανω απο 2, ακομα κι αν ανεβασω βατ τερμα στο 40. Κι αυτο μου ειπαν εινσι λαθος γιατι υα βολτ πρεπει να εναι μεταξυ 3,9 και 4,1. Αντε να βγαλω ακρη !!

Πρόσεχε, μην βάζεις αντίσταση νικελίου 0,15Ω σε power mode, OK; Μόνο σε έλεγχο θερμοκρασίας.
Ναι αλλα στη θερμοκτασια δεν φτανει τα 2 νολτ ακομα και αν τον παω στο τερμα του, δηλ. στα 40 watt!   Help !!!!

Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2016, 17:03 από Cruiser79 »

Αποσυνδεδεμένος infernity

• **
  • 341
Ας τα παρουμε απο την αρχη. Την αντισταση νικελιου, την βαζουμε μονο σε ελεγχο θερμοκρασιας. Αν θυμαμαι καλα, το μοντακι σας εχει ελεγχο θερμοκρασιας για τιτανιο και νικελιο. Οποτε το ρυθμιζετε στον ελεγχο θερμοκρασιας για νικελιο.
Επιπλεον, αν το ειχατε στη συγκεκριμενη ρυθμιση δεν θας σας εμφανιζε τα βολτ. Μην σας ενδιαφερουν τα βολτ. Τα βολτ ρυθμιζονται αυτοματα ωστε να παρεχουν την ισχυ που εχετε ορισει εσεις στην αντισταση που υπαρχει στον ατμοποιητη σας.

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
Ναι περιπου αυτα μου ειπαν, μονο που σε θερμοκρασια τα νολτ δεν πανε πανω απο 2, ακομα κι αν ανεβασω βατ τερμα στο 40. Κι αυτο μου ειπαν εινσι λαθος γιατι υα βολτ πρεπει να εναι μεταξυ 3,9 και 4,1. Αντε να βγαλω ακρη !!

Αυτό περί volt που σου είπαν είναι λάθος, ξέχασέ το.
http://www.steam-engine.org/ohm.asp

Αποσυνδεδεμένος johnM

• *
  • 32
  • DIY or DIE
Oχι μόνο λάθος άλλα και επικίνδυνο αφού 0.15 ohm στα 4V θέλει περίπου 26Α στα 106W.

Επίσης το νικέλιο και γενικά ο έλεγχος θερμοκρασίας χρειάζεται μια διαδικασία για το κάθε mod πρέπει δλδ να κλείδωσης την αντίσταση σου ακριβώς στα ohm που είναι όταν mod και ατμοποιητής είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κάνεις την διαδικασία σωστά μετά ρυθμίζεις μόνο την θερμοκρασία (και το πόσο γρήγορα θες να φτάσεις σε αυτήν την θερμοκρασία ανάλογα το mod).

Αυτό είναι πιο απλό για έμενα τουλάχιστον.
http://www.rapidtables.com/calc/electric/watt-volt-amp-calculator.htm

Αποσυνδεδεμένος trn600

• *
  • 73
    • Τα τραγουδια μου

Απο τα λεγομενα σου εχω την εντυπωση οτι δεν εχεις επιλεξει την λειτουργια μεταβολης των Watt.
Δοκιμασε τον συνδυασμο των κουμπιων ετσι ωστε τα Watt να ειναι με τα "μεγαλα γραμματα" και το πιθανοτερο να σου λεει με "μικρα γραμματα" τα Volt και τα Ω.
Βαλε τα Watt μεταξυ 8 και 15 και βρες ποια τιμη ακριβως σε ικανοποιει.
Εαν το εχεις οντως στα Watt και δεν βγαζεις ντουμανι στα 15 Watt τοτε μαλλον η αντισταση που εχεις ειναι προβληματικη. Οποτε δοκιμασε να την αλλαξεις. (αναφερομαι στην 1,2 Ω)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2016, 18:58 από trn600 »

Αποσυνδεδεμένος margo

• **
  • 276
Στα w σιγουρα το εχω. Με αντισταση 1,2. Μεθαυριο παιρνω evic vtc mini και θα βαλω αντισταση 0,5 να δοκιμασω. Πριν το ειχα σε θεμοκρασια με 0,15 αντισταση και ημουν πολυ καλυτερα. Σ ευχαριστω!!

Nai θα κοιταξω τον συνδεσμο σε λιγο...να φανταστεις πωλητες μου τα ειπαν αυτα..οτι ναναι δηλαδη..!

Ωραιος ο πινακας! Αλλα στο ρευμα (Ι) τι να βαλω..? Το δικο μου δεν εχει ενδειξη για current

John, πολυ χρησιμος ο πινακας. Τωρα το εχω σε vw, οχι θερμοκρασια, δειχνει 12,2 w,  4,07 volt,  1,36 ohm (ενω εχω μεσα αντισταση 1,2 ωμ)..πως γινεται να δειχνει τοσα ωμ?? Στα αμπερ δεν δειχνει, εκανα τον υπολογισμο και βγαινει 2,99. Ειμαι ασφαλης?? Παντως η τζουρα σε, vw, ειναι μαπα!  Να το γυρισω σε θερμοκρασια φοβαμαι μην ακουσετε κανα μπαμμμμ!!! Δευτερα θα εχω το vtc mini και ελπιζω να με βοηθησετε να το ρυθμισω σωστα με μια μικρη αντισταση σε λειτουργια θερμοκρασιας...μεχρι τοτε, κανω υπομονη..

Τωρα δεν το εχω σε ελεγχο θερμοκρασιας αλλα vw. Με αντισταση 1,2 ωμ, μου δειχνει στην ενδειξη του πινακα 1, 36 ωμ!
Σε τρια καταστηματα ρωτησα, ολοι διαφορετικα απαντησαν, επιπλεον γενικα και βιαστικα..! Σ ευχαριστω"!""!

Επιπλεον μου ειπαν να μην τολμησω..! να το ανεβασω πανω απο 14 βατ με την σντισταση που εβαλαν( 1,2 ωμ)

Mindtrapper,  στο καταστημα μου εβαλαν την νικελιου, μετα σε αλλο καταστημα μου ειπαν να τη βγαλω και να βαλω 1,2 ωμ. Πριν παω διαβασα λιγο σε φορουμ και το ρυθμισα απο πριν σε λειτουργια βατ. Αυτοι ουτε που το κπιταξαν ουτε μου ειπαν τι να ρυθμιζω αναλογα με τα ωμ. Σε αλλο καταστημα φαγωθηκαν να κοιτω μονο τα βολτ! Ουτε εκει διευκτινησαν σε ποια λειτουργια ουτε πώς να το αλλαζω. Και τους ελεγα οτι ειμαι αρχαρια, δυο ημερων ατμιστρια!! Οτι μαθαινω τελικα με τη δικη σας βοηθεια το μαθαινω. Αυτοι πληρωθηκαν τι τους νοιαζει πια...?

Σ ευχαριστω!! Δηλαδη η αντισταση 0,5 και πανω ειναι τιτανιου και τη βαζω σε λειρουργια βατ σ αυτη τη περιπτωση?  Στο καταστημα ουτε το ρυθμισαν, βαλαν 1,2 αντισταση ταχα να μου κρατα η μπαταρια αλλα παλι δεν κρατα και επι πλεον η τζουρα και η γευση χαθηκαν κατα το πλειστον..εκει μου ειπαν 9 με 14 βατ, οχι παραπανω, και επιμεναν να κοιταω και τα βολτ να ειναι μεταξυ 3,9 και 4,1. Απογοητευση...

Τωρα αν το γυρισω σε λειτουργια tc-not mode με αντισταση 1,2 ωμ, πρεπει να το ξεκλειδωσω πρωτα και στα ποσα βατ να το δουλεψω? Δυστυχως οι οδηγιες στο φυλλαδιακι ειναι λιγοστες και δεν αναφερουν καν τη λειτουργια σε vw mode..

Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2016, 17:07 από Cruiser79 »

Αποσυνδεδεμένος johnM

• *
  • 32
  • DIY or DIE
Λόγο του ότι βλέπω πως αντί να σε βοηθάμε μπερδεύεσαι περισσότερο άσε τον έλεγχο θερμοκρασίας στην άκρη για την ώρα.

Σε έλεγχο θερμοκρασίας βάζουμε μόνο αντιστάσης νικελίου, τιτάνιου και SS που είναι και τα σύρματα που κάνουν έλεγχο θερμοκρασίας.

Η 1.2 ohm είναι με kanthal σε αυτήν πέρα από το να την δει το Mod σωστά δεν κάνεις τίποτα άλλο και την δουλεύεις σε VW ξεκινά με 7-8 watt αν το παρακάνεις με τα watt θα το καταλάβεις γιατί θα έχεις γεύση καμένου (καίγεται το βαμβάκι γιατί δεν προλαβαίνει να τροφοδοτήση σωστά).
για την 0.5 τώρα που αναφέρεις κάπου πρέπει πρώτα να μας πεις αν είναι με kanthal.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 902 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114034 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359615 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449859 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110536 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374561 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327871 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1009 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6346 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15209 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29248 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99792 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F