Οσο πατας το κουμπι η αντ/ση ατμοποιει , αλλα οταν το αφήνεις θα ατμοποιησει και μια μικρη ποσοτητα λογο του οτι δεν χανει αμεσως τη θερμοκρασια της και ετσι δεν ειναι δυνατον να ρουφήξεις ολη την ποσοτητα του ατμου που θα παραχθει.
Ειναι ασημαντη η ποσοτητα αυτη που θα παραχθει , αλλα απο την ωρα που θα ξεκινησεις μεχρι την ωρα που θα σταματησεις το ατμισμα , θα υπαρχει μια μικρη ποσοτητα στο τελος της ατμιστικης διαρκειας της ημερας σαν συνολο.
Αν τραβηξεις μια τζουρα και αμεσως μετα παρεις και μια τζουρα χωρις να πατας το κουμπι , θα δεις οτι θα βγαλεις και παλι ατμο.
Μηδαμινη ποσοτητα φυσικα , αλλα σαν συνολο ολη αυτη η ποσοτητα στην πραγματηκοτητα ειναι η κυρια αιτια για αυτο που λεμε -- '' η υγρασια που εχει μαζευτει στο τελος της ημερας μεσα στον ατμ/τη '' --.
Αυτη η ποσοτητα , αφου υπαρχει μεσα στον ατμ/τη και δεν τη ρουφαμε , με το που θα χασει τη θερμοκρασια της , θα ξαναερθει στην αρχικη της μορφη. Δηλαδη θα γινει υγρο και το βλεπουμε ή το ονομαζουμε υγρασια.
Ειναι το 90% της υγρασιας που βλεπουμε στους ατμ/τες μας. Το 10% ειναι ο ατμοσφαιρικος αερας που απο την ιδια αιτια θερμαινεται κι αυτος και μετα με το που κρυωνει , ερχεται κι αυτος στην ιδια μορφη με το υγρο μας.
Υπαρχει ενας τροπος να ελαχιστποιησεις αυτο το θεματακι , αλλα ειναι λιγο σπαστικος για 'μενα και ετσι απλα δεν δινω και μεγαλη σημασια στο θεμα υγρασια......
Το κολπο ειναι οτι δευτερολεπτα πριν σταματησεις τη τζουρα σου , να αφηνεις το κουμπι ενω εσυ θα συνεχησεις να ρουφας.
Ετσι θα τραβηξεις το 90% (ας πουμε ) του ατμου που εχει παραχθει.