Λοιπόοοοον...
Χθες με το που είδα ότι ο Zest ήταν διαθέσιμος έκανα την παραγγελία...
Σήμερα και σε πολύ λιγότερο από 24 ώρες τον είχα στο χέρι μου.
Άψογη συσκευασία, με το κλασσικό πουγκί, μέσα στο οποίο ήταν ο Zest.
Στη συσκευασία επίσης υπήρχε, η δεύτερη καμπάνα, αλλά και 2 όρινγκ για το μεσαίο τμήμα, ένα όρινγκ για το πάνω μέρος της καμινάδας καμπάνας και τέλος 2 βιδάκια (διαφορετικά το ένα από το άλλο) για το σύρμα.
Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τον τοποθετήσω στο Mini Provari που έχω...
ΖΗΜΙΑ Νο1... το αισθητικό αποτέλεσμα αν και δεν θα το έκρινε κανείς άσχημο δεν μου πολυάρεσε, πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι για πρώτη φορά την αγορά ενός μοντ του GUS για να γίνει κουκλί. Ποιόν... Εμένα που έλεγα ότι ποτέ δεν θα αγόραζα μηχανικό μοντ.
Κατόπιν τον δοκίμασα με φιμέ τζαμάκι που είχα από τον Kayfun Lite, το οποίο ταιριάζει στα σπειρώματα απόλυτα.
ΖΗΜΙΑ Νο2... Μου άρεσε πάρα πολύ έτσι, και δεν ξέρω ποιο να πρωτοβάλω!! Το φιμέ ή το ατσάλινο? Εδώ σε θέλω!!! Τελικά άφησα το φιμέ από ανασφάλεια μέχρι να συνηθίσω το πότε θέλει ξαναγέμισμα.
Ύστερα τον έλυσα και άρχισα να παρατηρώ τα διάφορα μέρη του...
ΖΗΜΙΑ Νο3... Απίστευτο φινίρισμα, ενώ δεν παρατήρησα καμία κακοτεχνία. Όπου δε υπάρχουν πάσα, αυτά βιδώνουν χωρίς το παραμικρό γρατζούνισμα. "Βούτυρο" που λέμε! Ο πόλος μου έδωσε την εντύπωση οτι μπορεί να ρυθμιστεί αλλά δεν δοκίμασα.
Ήρθε η ώρα να παρατηρήσω και τις δύο καμπάνες...
Εξωτερικά...
Αλλά και εσωτερικά...
ΖΗΜΙΑ Νο4... Αυτή μου την έκανε η τρουλοειδής καμπάνα από τη στιγμή που την είδα πρώτη φορά... Η οποία έχει περισσότερο βάθος από την κωνική. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την τρουλοειδή.
Μπανάκι μετά σε όλα τα μέρη του με νεράκι, υγρό πιάτων και οδοντόβουρτσα.
Ήρθε η ώρα του σετάπ...
ΖΗΜΙΑ ΝοΧ... εδώ δεν καταλογίζω σε κανέναν άλλο ζημιά πέρα από τον τζαζεμένο εαυτό μου, μιας και αποφάσισα να κάνω το "χειρότερο" ίσως σετάρισμα, για να δω "τι πουλιά πιάνει". Καμία σχέση με τα σετάπ που έβλεπα, ή ενδεχομένως να είναι προτεινόμενα.
Μονό 2άρι φιτίλι λοιπόν με 1,5 Ω N-R-N σύρμα για να έχω την απαραίτητη απόσταση από τις τρυπούλες του αέρα (μεγάαααλη μαγκιά αυτές οι τρυπούλες!!) χωρίς να πυρώνει το σύρμα που βρίσκεται εκτός coil.
Έκοψα το φιτίλι ώστε η καμπάνα όταν βιδώνεται να το σπρώχνει στις οπές τροφοδοσίας αλλά να μην φτάνει ως κάτω... (Θα ξαναγίνει δοκιμή και με λίιιγο μακρύτερα φιτίλια).
(Πώς μπορεί και δουλεύει τόσο καλά με τόσο λίγο απορροφητικό υλικό
? Σκέφτομαι πάντως την τοποθέτηση 2 μικρών αποθηκών υγρού μέσα στην καμπάνα και πάνω στο deck... Θα σας πω αργότερα)
Με όποιο τρόπο και αν δοκίμασα να γεμίσω, δεν είχα πρόβλημα... Είτε από πάνω με μπουκαλάκι με μύτη βελόνα, είτε με το να ξεβιδώσω όλο το σώμα. (Εξετάστηκε και ο τρόπος Lux για γέμισμα από τις τρύπες εισαγωγής του αέρα... Μια χαρά και έτσι!!).
Τέλος...
Η χειρότερη ΖΗΜΙΑ (Νο6)!!!!!!! από εκείνη την ώρα ατμίζω μανιωδώς...Έχει κολλήσει στο στόμα και δεν βγαίνει λέμε!!!!!Υ
Δεν θα προχωρήσω σε σύγκριση με άλλους ατμοποιητές... Θα ήταν άδικο.
Θα κάνει πρώτα αρκετά ml, να στρώσουν τα μέταλλά του, θα δοκιμάσω και απλή αντίσταση με βαμβάκι όπως έχω στον ΙΑΤΤΥ και μετά θα προβώ σε δηλώσεις!!
(Αν και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει
).
Όλα τα παραπάνω τα έγραψα, όχι για να κάνω παρουσίαση στον Phenomenon Zest...
Αλλά γιατί κάποιος (Dr Salonius, Gus... δεν ξέρω
) πρέπει να πληρώσει για τις παραπάνω ζημιές!!!!!
Θα επανέλθω με ατμιστικές εντυπώσεις...
Το ντριπ τιπ Νο 16 αν και ταιριάζει αισθητικά ΠΑΡΑ πολύ, δεν μπορώ να το συνηθίσω...
Θα προτιμούσα ένα πιο μακρύ.
Συγνώμη για το μέγεθος του ποστ...