Έχω στην κατοχή μου εδώ και μία εβδομάδα τον Phenomenon Zest....όλα όσα έχουν ακουστεί σε αυτό το νήμα
περί ασυναγώνιστης γεύσης είναι 100% αποτύπωση της πραγματικότητας!
Να διατυπώσω όμως τη μοναδική μου γκρίνια για τον ατμοποιητή, που όπως φαίνεται έχει διορθωθεί στην
Lite έκδοση: οι 2 εσωτερικές τρύπες του 1mm δίνουν πολύ σφικτή τζούρα, ουσιαστικά ακυρώνοντας το
AFC, αφού ήδη, με μία μόνο τρύπα ανοιχτή (2 δηλαδή) "μπούκωνε" η τροφοδοσία αέρα και δεν υπήρχε νόημα
παραπάνω ανοίγματος του AFC, η τζούρα περιοριζόταν από τις εσωτερικές τρύπες.
Η λύση δόθηκε από το άνοιγμα των τρυπών στα 1.5mm η κάθε μία (3mm συνολικά) που έγινε από εμένα και που
είναι πολύ κοντά στα 2.8mm των τρυπών του Lite. Πλέον υπάρχει ρεαλιστική ρύθμιση τζούρας και δεν είναι
οπτικό "gimmick" η ρύθμιση του airflow από το AFC. Θεωρώ (με όλη την καλή μου διάθεση) πως πρέπει να υπάρχει
ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα από τον κατασκευαστή και ίσως πρέπει η επόμενη φουρνιά των Zest να βγει
με το ίδιο setup που έχουν και οι Lite (όπου θεωρώ πως το airflow θα είναι παρόμοιο με την δική μου τροποποίηση).
Το ίδιο ισχύει και για τις τρυπούλες γεμίσματος, που αν ανέβουν στα 1.5mm++ νομίζω θα είναι πολύ πιο άνετο το
γέμισμα από επάνω (αν και προσωπικά, γεμίζω πάντα από κάτω).
Τα σπειρώματα και το φινίρισμα είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Η διαφορά στην απόδοση μεταξύ των 2 καμπανών
είναι ορατή: πιο "in your face" γεύση στην κωνική καμπάνα, στρογγύλευμα της απόδοσης των γεύσεων και πιο
βελούδινος ατμός (πιθανότατα λόγω των πολλαπλών στροβιλισμών του ατμού ανάμεσα στις 2 κοιλότητες) στην διπλή
καμπάνα.
Γενικότερα, αν μάθεις λίγο λίγες παραξενιές του, ανταμοίβει με το παραπάνω. Παρ' του τον αέρα και θα στο επιστρέψει
στο πολλαπλό. Σίγουρα, μέχρι στιγμής, ο κορυφαίος ατμοποιητής που έχει περάσει από τα χέρια μου, με προϋπόθεση
τις παραπάνω μετατροπές που επεσήμανα.