Όποιος πάει από το μαγαζί του GUS, μπορεί να πάρει το τανκ με την τεράστια τρύπα που γεμίζει από πάνω και μόνο το ένα δαχτυλίδι του τανκ (το πάνω, που είναι διαφορετικό από το προηγούμενο). Το κάτω δαχτυλίδι του νέου τανκ είναι το ίδιο με το προηγούμενο και δεν θα το αλλάξει.
Από τότε που πήρα το νέο τανκ για τον zest 2, έχω πετάξει τα χαρτομάντηλα εντελώς (για τα χέρια μου). Με το νέο τανκ είναι πλέον κατάλληλος και για πρώτος επισκευάσιμος. Αρκεί να κλείνεις τον αέρα, πριν βγάλεις το πάνω δαχτυλίδι για να τον γεμίσεις.
Μελετώντας τη σχεδίασή του (τους 5 περίπου μήνες που τον έχω), τον θαύμασα ως σύλληψη.
Καμπάνα με τρούλο και στενή καμινάδα για δύο επίπεδα συμπύκνωσης του ατμού (και όχι ένα, όπως στους τόσους άλλους) και με μικρό χώρο ατμοποίησης (συνδυασμός για ανάλυση γεύσης).
Βάση σε δύο επίπεδα ύψους, όπου η εσοχή που τα χωρίζει (κάτω από την περιφέρεια του πάνω -πρώτου- επιπέδου) συμβάλλει κι αυτή στην μικρή κατανάλωση (δεν διαχέεται το υγρό στο πάνω -δεύτερο- επίπεδο της βάσης, αλλά ρουφιέται όλο μόνο από το βαμβάκι στα δύο αυλάκια του κάτω -πρώτου- επίπεδου της βάσης).
Ο μικρός χώρος ατμοποίησης (μικρή διάμετρος καμπάνας), που σου υπαγορεύει την βέλτιστη αντίσταση ως πηγή θερμότητας (π.χ. kanthal σύρμα 30ga σε 2mm αξονάκι με 4-6 σπείρες) αλλά και το βέλτιστο λίγο βαμβάκι για τα λίγα watt στα καπνικά υγρά (για σφιχτή τσιγαρίσια τζούρα), σε συνδυασμό με τις τρεις -σε σειρά- τρυπούλες της βάσης κάτω από την αντίσταση (που διασπείρουν τον αέρα σε όλο το μήκος της αντίστασης) και το γεγονός ότι η αντίσταση κάθεται σε συγκεκριμένη "ελάχιστη" απόσταση από τις οπές αέρα από κάτω της (λόγω προσέγγισης των πόλων), πράγμα που σημαίνει συγκεκριμένη ταχύτητα τυρβώδους ροής του αέρα προς την αντίσταση, όλα αυτά συμβάλλουν στην χαρακτηριστική του ανάλυση γεύσης, που διατηρείται σταθερή και δεν "αλλοιώνεται" στη διάρκεια του ατμίσματος. Παράλληλα, αυτά συμβάλλουν στο να μην απαιτεί και σύντομη αλλαγή αντίστασης και βαμβακιού, αν το υγρό σας είναι από τα καθαρά.
Νομίζω ότι το καινούργιο τανκ τον ανεβάζει σε άλλα επίπεδα ευκολίας χρήσης, καθώς και το στήσιμό του είναι απλό και γρήγορο. Σ' αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι οι πόλοι, κάτω από τις βίδες τους, έχουν εγκοπές για να μαγκώνουν εύκολα το σύρμα της αντίστασης την στιγμή πριν το σφίξιμο της βίδας.
Μακάρι να ήταν μικρότερη η τιμή του, για να μπορούσαν να τον έχουν περισσότεροι ατμιστές. Τα μυαλά, όμως, πληρώνονται.