Για το caminor, μίλησα για "θάμπωμα" στην ανάλυση γεύσης σε σχέση με το βασικό drip tip ή το shrink. Δεν μίλησα για το έντονο της γεύσης, καθώς σ' αυτό νομίζω ότι εντάσσεται περισσότερο η "ολοκλήρωση" του γευστικού αποτελέσματος, όπου όλες οι γευστικές νότες ανακατεύονται σε μια συνολική σύνθεση στον ατμό που γευόμαστε στο στόμα. Στην ανάλυση γεύσης νομίζω ότι εντάσσεται η αίσθηση διακριτών γευστικών νοτών του ατμού στο στόμα, όπου μπορείς να διακρίνεις τα διάφορα γευστικά χαρακτηριστικά του ατμού στο στόμα.
Για παράδειγμα, στο gandalf το caminor ανακατεύει το γλυκό, το καπνικό και το δροσερό μέρος του ατμού του στο στόμα, ενώ με το βασικό drip tip τα νιώθεις διακριτά στο στόμα (το γλυκό στην μπροστινή άκρη της γλώσσας, το καπνικό στο πίσω μέρος του στόματος που ανεβαίνει ο ατμός προς τη μύτη και το δροσερό μέρος στα πλάγια της γλώσσας κατά την εκπνοή από το στόμα).
Προφανώς, στο caminor η μεγαλύτερη συμπίεση/συμπύκνωση του ατμού στην έξοδό του προς το στόμα (όπου είναι η μικρότερη διάμετρός του) αυξάνει την ταχύτητα στροβιλισμού του ατμού στο στόμα, με αποτέλεσμα την μικρότερη διάχυσή του στα διαφορετικά σημεία του στόματος κατά την είσοδό του σ' αυτό.
Η έννοια της "έντονης" γεύσης είναι τόσο γενική όσο και προσωπική και μάλλον δυσκολεύει την ευρύτερη κατανόηση του αποτελέσματος μεταξύ μας. Έντονη γεύση αποδίδει και ο hussar στα καπνικά, αλλά -σε σχέση με τον zest- κάνει γευστική ολοκλήρωση και όχι γευστική ανάλυση.
Άποψή μου, βέβαια.
Απλώς προσπάθησα να "μεταφράσω" πιο απτά το τι εγώ εννοώ με την ανάλυση γεύσης.
Πιτσίλισμα στο στόμα δεν έχω πάρει ποτέ με κανένα από τα drip tips που χρησιμοποιώ στον zest, οπότε δεν ξέρω...