Απλώς έπεσα σε σφιχτά orings για το συγκεκριμένο τανκ και όσα κι αν δοκίμασα (διαφορετικών μεγεθών αλλά όλα "γνήσια" από gus ) απλώς δεν μου έδωσαν αυτό το εύκολο βάλε-βγάλε όπως το είχα στους δύο προηγούμενους phenomenon που βρέθηκαν στα χέρια μου παλιότερα.
Μιλάω για το κλασικό τανκ του lite με τα μεταλλικά δαχτυλίδια πάνω και κάτω, εκ των οποίων το δεύτερο έρχεται και σε επαφή με τα oring της βάσης. Τώρα "προβληματικό" θα έλεγα σίγουρα το πλαστικό του "μέρος", αυτό που έχει τις τρύπες αναπλήρωσης υγρού εσωτερικά του πάνω δαχτυλιδιού.
Γιατί;
Επειδή λόγω "αιχμηρών" γωνιών στις εσωτερικές πλευρές των οπών, αυτές "μασάνε" το oring της καμπάνας σχεδόν κάθε φορά που θα βγάλω το τανκ. Βλέπω και τα κομμάτια του λάστιχου που "παρασέρνουν" κατά μια έννοια μέσα στις τρύπες αυτές. Φυσικά και δοκίμασα να τις λειάνω με διάφορους τρόπους χωρίς όμως να υπάρξει εμφανής επιτυχία. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο στενό το σημείο εκεί (μιλάμε για την πάνω τρύπα του τανκ που υποδέχεται τη βάση του drip tip για να καταλάβετε όλοι ) που οι επιλογές που σου δίνονται να τρίψεις για να λειάνεις δεν είναι και τόσες πολλές.. Δοκίμασα με κομμάτι από το πράσινο μέρος του σφουγγαριού των πιάτων, δοκίμασα με οδοντόπαστα και μπατονέτα, δοκίμασα με λίγο "άγριο" πανί που έστριψα έτσι ώστε να χωράει στη συγκεκριμένη τρύπα και το ανεβοκατέβαζα μπας και.. αλλά δεν. Οι τρύπες παραμένουν μέχρι και τώρα "άγριες" και γδέρνουν τα oring χωρίς λύπηση. Προβληματικό αυτό το μέρος του τανκ ναι, συμφωνούμε.
Είχα και σε προηγούμενο phenomenon παρόμοιο τανκ και τέτοια θέματα δεν είχα. Για κάποιο λόγο όμως νομίζω ότι οι gus "στένεψαν" όλα τους τα τανκάκια, ακόμα και τα clear που αγοράζεις σαν έξτρα αν θες. Έχω πάρει και τέτοια με τον τελευταίο μου zest αλλά δεν είναι τόσο "αεράτα" πάνω στον ατμοποιητή όσο τα clear που είχα παλιότερα στον lite. Τα συγκεκριμένα δεν κόβουν το πάνω oring μεν (δεν έχουν τρύπες για το υγρό εξάλλου ) όμως σφίγγουν τόσο πολύ πάνω στη βάση και την καμπάνα (ναι, με όσα oring κι αν δοκίμασα, με ότι συνδυασμό κι αν έκανα αυτών και ξαναλέω, όλα τα orings από gus ) που κάνουν τον συνδυασμό phenomenon zest + clear tank αδύνατο να συνυπάρξει..
Φυσικά αν βρισκόμουν Αθήνα όλα αυτά είμαι βέβαιος πως θα είχαν λυθεί τώρα, δεν αμφιβάλλω για την εξυπηρέτηση των παιδιών σε όποιον τους επισκεφτεί. Όμως από Κρήτη και τέτοια ταλαιπωρία (επικοινωνία, ενημέρωση, αποστολές κλπ ) δεν την κάνω πια. Χαίρομαι το υπόλοιπο οπλοστάσιο και βλέπουμε τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο -κι αδούλευτο σχεδόν- zest v2 που έχω στα χέρια μου εδώ και κάτι μήνες.
Edit: αποφάσισα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και παράγγειλα ένα σετ τανκάκια (τα ίδια με αυτό που έχω αυτή τη στιγμή ) ενώ ζήτησα απ' τον Μάριο να μου βάλει στο πακέτο κάμποσα orings μπας και διορθώσουμε την κατάσταση. Όταν με το καλό παραλάβω θα ενημερώσω για την εξέλιξη.
Edit 2: έλαβα μήνυμα από τους gus που μου ζήτησαν να στείλω τον ατμοποιητή να τον δουν σε περίπτωση που δεν βγάλω άκρη με τα ανταλλακτικά που παράγγειλα, φυσικά τους τιμά πάρα πολύ κάτι τέτοιο και εγώ σαν άνθρωπος δεν θα μπορούσα με τίποτα να το αφήσω ασχολίαστο αυτό. Μάλλον θα το λύσω το πρόβλημά μου με τα ανταλλακτικά που περιμένω, σε κάθε περίπτωση όμως η διάθεση επίλυσης ενός προβλήματος μετράει και τιμάει αληθινά όποιον την επιχειρεί.
Ευχαριστώ από καρδιάς Μάριε (η όποιος άλλος μπήκε στη διαδικασία αυτή ), για την κίνηση αυτή και μόνο μένω υπόχρεος..!