μη συνδυαζεις το ηλεκτρονικο τσιγαρο οτι ειναι παντα με νικοτινη , αρα ενας αλλος τροποσ να παρεις τι νικοτινη σου
εγω πχ ατμιζω με 0 νικοτινη
quote author=alksx link=topic=24272.msg795087#msg795087 date=1419247643]
μου κάνει εντύπωση το πόσο διαφορετικά βλέπετε το η.τ από το κ.τ.
Είναι αλήθεια όπως φαίνεται είναι πολύ λιγότερο βλαβερό από το κ.τ αλλά υγιεινό δεν είναι ε;
"εναλλακτικός τρόπος πρόσληψης νικοτίνης". Γιατί όμως να θέλει να πάρει κανείς νικοτίνη αν δεν υπήρξε εθισμένος στο κάπνισμα; Φαντάζομαι κανένας εδώ δεν δίνει το η.τ του σε κάποιον που δεν είναι ήδη καπνιστής (και αν το κάνει δεν θα έπρεπε).
Και το αυτοκόλλητο νικοτίνης (το οποίο δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσληψης νικοτίνης αλλά δεν το προτιμάμε. Γιατί; γιατί θέλουμε την αίσθηση στο στόμα και στον λαιμό σαν το κ.τ. γιατί θέλουμε την εκπνοή σαν το κ.τ. γιατί θέλουμε την κίνηση, γιατί θέλουμε την "ασχολία". Εγώ δεν τα βλέπω σαν δύο αντιθετικά και μάλιστα συγκρουόμενα πράγματα. Σαν διαφορετικά ναι, αλλά όχι και αντιθετικά.
Δεν νομίζω ότι κάνει καλό και στη ίδια την κοινότητα των ατμιστών να τα βλέπουν ως αντιθετικά πιστεύω.
Θα πρέπει να λέμε στους καπνιστές ότι δεν είναι και τόσο διαφορετικά από το κ.τ και αν το δοκιμάσουν μπορεί να δουν ότι είναι και πολύ καλύτερα. Θα πρέπει να τους λέμε ότι είναι κοντινό πράγμα ώστε να είναι και προσβάσιμο και σε αυτούς. Και όχι "εσύ καπνίζεις εγώ ατμίζω καμία σχέση". Πως θα κάνουν το βήμα να το δοκιμάσουν έτσι;
Θα πρέπει να λέμε και στους μη καπνιστές ότι είναι κοντινό ώστε να μένουν μακριά
θα πρέπει να λέμε και στους εαυτούς μας ότι προσπαθούμε να "μειώσουμε τη βλάβη" αν δεν προσπαθούμε να το κόψουμε, και όχι ότι με το άτμισμα είναι όλα μια χαρά και καμία σχέση.
Για αυτό το άνοιξα το νήμα, γιατί με προβλημάτισε η σερβιτόρα με την ερώτηση "καπνίζετε;"
και η δικιά μου απάντηση είναι "όχι". Αλλά λέω ένα όχι· όχι τόσο ισχυρό σαν των παραπάνω φίλων
ξέρω όμως οτι είμαι ακόμα νέος στο άτμισμα (8μήνες) οπότε ακούω και τους υπόλοιπους
ευχαριστώ