Καλησπέρα σας όλους,
Θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μου, ώστε να μοιραστώ γνώμες και απόψεις, με μέλος που ενδεχομένως να του έχει τύχει το ίδιο περιστατικό.
Αρχικά να αναφέρω ότι τo KT το έχω κόψει, μετά απο 15 χρόνια καπνιστής. Τους τελευταίους 3 μήνες έχω αρχίσει το άτμισμα, το οποίο και μου αρέσει πολύ.
Πριν 3.5 χρόνια, έπαθα τον πρώτο επεισόδιο αυτόματου πνευμοθώρακα. Νοσηλεύτηκα στο Σωτηρία, μου έβαλαν billau και την 4η μέρα πήρα εξιτήριο. Στην συνέχεια έκανα μια αξονική θώρακος υψηλής ευκρίνιας, στην οποία φάνηκαν μικρές κύστες στην περιοχή του υπεζωκότα στον δεξιό πνεύμονα, όπου είχε συμβεί κ αυτό το επεισόδιο. Την ακτινογραφία την είδε ο ιατρός που με είχε αναλάβει, και δεν έκρινε ότι χρίζει χειρουργείου η κατάσταση αυτή.
Πριν σχεδόν ένα μήνα, έπαθα το δεύτερο επεισόδιο επεισόδιο αυτόματου πνευμοθώρακα, αυτή την φορά απο την αριστερή πλευρά. Νοσηλεύτηκα ξανά στο Σωτηρία, μου έβαλαν billau και στην συνέχεια ο ιατρός που με είχε αναβάλει μου εξήγησε ότι πλέον υπάρχουν 85% πιθανότητες να συμβεί ξανά, άρα θα πρέπει να γίνει χειρουργείο ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει αμφωτερόπλευρα (ταυτόχρονα και απο τις δύο πλευρές). Αυτό και έγινε. Αφαιρέθηκε μια περιοχή με μικρές κύστες και έγινε πλευροδεσία (με μέθοδο VATS).
Τώρα, σχεδών ένα μήνα μετά το χειρουργείο - ακόμα σε περίοδο ανάρρωσης - σκέφτομαι για το εάν θα πρέπει ή όχι να συνεχίσω να ατμίζω.
Θα ήθελα λοιπόν, την γνώμη/άποψη μέλους που ενδεχομένως να έχει περάσει την ίδια περιπέτεια, και πως χειρίστηκε το άτμισμα.
Ευχαριστώ.