Ρε θέμα που άνοιξες τώρα...
Και μια και πιάσαμε κλίμα αναμνήσεων, θυμήθηκα ένα νήμα το οποίο με είχε λιώσει στο γέλιο:
Ατμιστική Αργκό του Καλού Φορουμίστα !Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το istick, δήλωσα υπεύθυνα ότι ζηλεύω τους ατμιστές που ξεκινάνε τώρα με αυτά που έχουν στη διάθεσή τους. Όπως φαντάζομαι ζηλέψανε και μένα οι παλιότεροι.
Ξεκίνησα λοιπόν την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε ο ego-c, επανάσταση! Το πρώτο σετ που πάτησε στην Κέρκυρα, έγινε δικό μου με το που βγήκε από το κιβώτιο του courrier όπως το είχε παραγγείλει το e-tsigaro. Μισή ώρα πιο πριν να πήγαινα, θα έφευγα με κανένα ego-t και εγώ... Με προειδοποίησαν για διαρροές... Ελάχιστες είχα αλλά όταν είχα βλαστημούσα. Τυχερός. Έφαγα εκείνη την καφρίλα του να αλλάζεις κεφαλή και να καταλαβαίνεις τι πάει να πει ΛΑΔΙ και φρίκη στη γεύση από το υγρό που έχουν μέσα αυτές οι κεφαλές. Έμαθα να δίνω ζωή στις κεφαλές, αλλάζοντας το φυτίλι. ΜΟΝΟ το φυτίλι, χρησιμοποιώντας παροπλισμένα ανταλλακτικά τρίτων ego-w. Και ήμουν, ή τουλάχιστον νόμιζα, ευχαριστημένος από αντιστάσεις 2.2Ω σε μπαταρία ego, με εισαγωγή αέρα ικανή να καλύψει τις ατμιστικές ανάγκες ενός κοριού.
Δύο μήνες μετά, ανακάλυψα το Lava και τα cartoτάνκ. Ντρεπόμουν να βγω έξω με αυτό το πράμα και το είχα μόνο για σπίτι. Πάλι τυχερός, ελάχιστα σκάρτα carto. Και μετά από λίγο καιρό... Επανάσταση! [μουσική υπόκρουση: O fortuna - Carl Orf] Ήρθαν στην Ελλάδα οι CE4+. Αφού πήρα 6 να τους δοκιμάσω, παρήγγειλα και άλλους 20 από Κίνα και βρήκα την υγειά μου για καιρό. Μέχρι που βγήκε το καινούριο παιχνίδι!
Τ3!!! Αεράτη τζούρα, ντουμάνι, γεύση και τα πρώτα μου review! Ναι ρε! Με Τ3!!! Πάρε και έναν Evod λίγο πιο μετά και χαρές με πανηγύρια!!! Οι ego μου άρχισαν να ψοφάνε και χτύπησα ένα VV No.1 το οποίο για την τιμή του γράφει ιστορία και κάποια στιγμή το θρυλικό μου Λάβα παρέδωσε πνεύμα ύστερα από πτώση. Διορθώνεται, αλλά το κουφάρι του κοσμεί το γραφείο μου, απόδοση τιμών σε ένα vv με δική του άποψη για τα ρεύματα ("δίνω ότι θέλω, όποτε το θέλω και άμα δεν σου αρέσει και θες vv, τράβα πάρε προβάρι και σκάσε €200") και παρουσιαστικό PC δεκαετίας '60... Και ο αντικαταστάτης αυτού, Vamo V2, σε συνδυασμό με τον Gemini Mini που μόλις είχε έρθει στη χώρα μας. Γνωρίστηκα με κόσμο του ατμού, αλλά ο επισκευάσιμος με τρόμαζε. Ίσως έφταιγαν όλα αυτά που διάβαζα για τους Ιαττηδες, τις Ιθάκες, τους Οδυσσέους, τους αγάδες, στρίψε κόψε, ράψε, κάψε, φάε καψούλι, κουβάλα βαλίτσα με σύρματα, κόφτες, δισκοπρίονο και όλα αυτά αν δεν ψάχνεις κανένα ορίγκ κλπ. Και εδώ το σημείο καμπής: Kayfun 3.1ES. Τον έβλεπα σε ριβιού, και λέω δεν μπορεί να είναι και τόσο δύσκολο τελικά. Με το που κυκλοφορεί ο κλώνος (δεν είχα σκοπό να σκάσω €140 για αυθεντικό, και αν δεν μου ταίριαζε???), τον χτυπάω. Σαν τώρα το θυμάμαι, Κυριακή 27/10/2013. Ούτε στοκ, ούτε τίποτα. 2 μήνες έκανε να έλθει και χρειάστηκε να ερευνήσω στο ταχυδρομείο. Απόγευμα Τετάρτης ήταν και μόλις τον πήρα πήγα για μπριτζ και τότε άκουσα:
Και δε βαριέσαι να κάθεσαι να στρίβεις συρματάκια;
Πήγα σπίτι αργά, έπλυνα, έτριψα, καθάρισα, προσευχήθηκα σε κάθε γνωστή και άγνωστη ανώτερη δύναμη, ακόμα και στον Άγιο Καϋφούνιο τον Ντουμανιάτορα, μεγάλη η χάρη Του, και έστριψα την πρώτη μου αντίσταση αφού πρώτα είπα "Ωχ, μεγαλύτερος φαινόταν ο χώρος στο βίντεο του Μπουσάρντο...". Η μία σπείρα από την άλλη, ήθελε €5 ταξί. Έκανα τη φωλιά, έκαψα, έβρεξα και ξαναέκαψα. Έκλεισα, γέμισα Liqua Cuban Cigar (με υγρό που γνωρίζεις καλά πρέπει να δοκιμάζεις καινούριο άτμο) και τζούριασα. Αναφώνησα μεγαλοπρεπώς "τί έστριψα ο π...".
Αυτό ήταν. Για λίγους μήνες δεν τον κυκλοφορούσα έξω, μη μου κρυώσει, και ήμουν με κάρτο, αλλά πάει κι αυτό.
Από τότε, στρίβω αντιστάσεις και βρήκα... ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΜΟΥ!!!
Ωραίο το ταξιδάκι στα σχεδόν τρία χρόνια που ατμίζω (41 και σήμερα!!!).
Να είμαστε καλά να τις αναπολούμε αυτές τις στιγμές γιατί καλά τα νέα εργαλεία αλλά αν δεν υπήρχαν κάτι 808/901, κάτι m&m, κάτι ego-T/C/W, οι περισσότεροι από μας, θα έβλεπαν στο δρόμο κάποιον με κλαρίνο να πετάει ντουμάνια και θα του λέγαμε "Λεβέντη, το ξέρεις ότι αυτό που κρατάς δημιουργεί διάστρεμμα στη γλώσσα? Μου το είπε ο μπατζανάκης του πεθερού της κουμπάρας της θείας μου, που είναι συντηρητής καυστήρων στο υπόγειο του Ευαγγελισμου και ξέρει από αυτά!"...
Μικρέ Τσιπ, σε μία σου λέξη θα σταθώ: "Άσσος, και μάλιστα σκέτος"!