Η πρώτη μου εμπειρία με κλώνους ξεκίνησε πριν 2,5 μήνες περίπου που παρέλαβα τους kayfun x (εδώ και χρόνια ήθελα να δοκιμάσω έναν kayfun) και το millennium που με τόσο πάθος εκθείαζε ο treloneritis. Και οι δύο από ulton. Δεν είχα υψηλές προσδοκίες καθότι θεωρούσα ότι θα είναι φθηνοδουλειές που δε δουλεύουν σωστά. Εξεπλάγην ευχάριστα! Αν κάποιον πρέπει να ξεχωρίσω από τους δύο αυτός θα είναι ο kayfun. Είναι πραγματικά εξαιρετικός. Όλα κουμπώνουν άψογα, η γεύση του ανώτερη (κάνω κυριως ημικαπνικα και καποια καπνικα) από όλους τους προηγούμενους ατμοποιητές μου (μονο midrange είχα), η τζούρα του προσαρμόζεται με μεγάλη ακρίβεια στα γούστα του καθενός και στα μάτια μου είναι και ιδιαίτερα όμορφος. Ο millennium μου αρέσει για τη λίγο πιο "υγρή" του τζουρα αλλά βρίσκω τα κουμπώματα του υπερβολικά σφιχτά (μικρο προβλημα, καλυτερα απ το να ηταν χαλαρα και να ψαχνω ορινγκς) και υπαρχει περίπτωση να κανει μια ελαφρά υπετροφοδοσια αν φάει πολύ κούνημα στην τσεπη ή αν δεν το γυρισω ανάποδα οταν ανοιγω τα υγρά μετά το γέμισμα. Βέβαια παρατηρώ ότι κραταει το βαμβακι σε καλη κατασταση 1-2 μέρες παραπάνω απ τον kayfun, μάλλον λόγω της πιο χαλαρής τροφοδοσίας του. Διαρροές και στεγνές τζούρες δεν πήρα ποτέ από κανέναν τους, ενώ το στήσιμο τους είναι απλό και εύκολο χωρίς καποιο χουι (στήνω παντα μονοκλωνο). Σαν τελευταίο σχόλιο να αναφέρω ότι η ποιότητα των μετάλλων, όπως φαντάζομαι γνωρίζετε οι περισσότεροι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ καλή, καθώς έχουν μία ταση να χαραζονται εύκολα, ίσως πιο ευκολα και απο εναν τυπικο midrange. Σίγουρα θα ξαναπάρω κλώνο, γιατι έμεινα πολυ ευχαριστημένος και παίζω σχεδον αποκλειστικά με αυτούς τους δύο πλέον. Τον kayfun ίσως κάποια στιγμή τον πάρω και αυθεντικό.
Ερώτηση: έχει κάποιος εμπειρία με κλώνο phenomenon (πχ του zest 2 που εχει διαθεσιμο το 2f) και αν ναι αξίζει;