Οπαδός της τεχνολογικής εξέλιξης από πολύ μικρός, οπαδός όμως και του δικαιώματος της επιλογής. Μέχρι στιγμής, κάποια ηλεκτρονικά μοντ, και κάποιες ηλεκτρονικές πλακέτες, έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν error ή κόφτη όταν η θερμοκρασία της πλακέτας ή της μπαταρίας ή της κεφαλής του μοντ έρθει πολύ ψηλά. Σπάνια φυσικά φτάνει σε τέτοιες θερμοκρασίες η ελεγχόμενη παράμετρος γι αυτό και νομίζω ότι μάλλον κανείς μας δεν το έχει συναντήσει. Η παράμετρος, έρχεται preset από την κατασκευάστρια και δεν μπορούμε να την πειράξουμε, οπότε αν δεν μας ικανοποιεί η μεταβλητή που έχουν εισαγάγει, απλά δεν την αγοράζουμε.
Αυτές οι δύο εν αναμονή τεχνολογίες για τις οποίες ήδη ξεκίνησε μάχη, θα επικεντρώνονται σε θερμοκρασία αντίστασης. Η μεν DNA εκδοχή, θα μπορεί να παραμετροποιήσει αυτό το στοιχείο (από ότι κατάλαβα) και θα αφήνει το χρήστη να επιλέγει την μέγιστη θερμοκρασία. Το VIR, πάλι από ότι κατάλαβα, όχι. Και οι δύο απόψεις δεκτές, καθώς και μου αρέσει να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω αλλά και το VIR κινείται στη λογική των μέχρι τώρα ηλεκτρονικών μοντ, στον τομέα θερμοκρασίας φυσικά.
Για όλο αυτό το εγχείρημα της μέτρησης της θερμοκρασίας της αντίστασης, έχω δύο ενστάσεις:
1) Θεωρώ ότι λόγω ιδιομορφίας χρήσης, ιδιαίτερα σε μικρούς θαλάμους ατμοποίησης και με κεραμικό, οι μετρήσεις θα έχουν μεγαλύτερη απόκλιση από την πραγματικότητα.
2) Είναι γνωστό ότι με την εκτεταμένη χρήση ενός coil, και την εμφάνιση μάκας, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο με ίδιες τιμές αντίστασης, να θέλουμε περισσότερο γκάζι. Τι αποτέλεσμα θα έχει κάτι τέτοιο όταν χρησιμοποιείται η ωμική αντίσταση για την μέτρηση της θερμοκρασίας?
Προσωπικά, δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να με περιορίζουν "για την ασφάλειά μου", δηλαδή να σκέφτονται για μένα πριν από μένα. Θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να διαχειριστώ ένα ηλεκτρονικό μοντ, χωρίς αυτό να πρέπει να κάνει τη δουλειά για μένα. Ίσως τέτοιες τεχνολογίες να φανούν χρήσιμες σε κάποιους που αρέσκονται σε αντιστάσεις που πλησιάζουν το βραχυκύκλωμα και σε αποφορτίσεις που θα τρόμαζαν και τον Tesla, αλλά όχι σε μένα. Αν και το πιο πιθανό, βάσει του ατμιστικού μου προφίλ, είναι να μην φτάσω ποτέ τις μέγιστες τιμές των παραμέτρων, είτε του ενός είτε του άλλου, θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής. Θέλω να έχω το δικαίωμα να δουλέψω τη συσκευή μου στο μάξιμουμ, και ας μην το κάνω ποτέ.
Αυτές είναι οι απόψεις μου από την προεπισκόπηση και μόνο των προαναγγελόμενων συσκευών. Όταν με το καλό κυκλοφορήσουν, βλέπουμε για τα περαιτέρω.