Γειά σας και πάλι.Πήρα ένα υγρό το οποίο διαπίστωσα ότι έχει λήξει απο τον 1/14.Να το πάω πίσω ή δεν υπάρχει πρόβλημα;
Nαι έχει ημερομηνία παραγωγής και λήξης σαφές το γράφει.Απλά έχω ακούσει ότι είναι τυπικές οι ημερομηνίες λόγω ευρωπαική ένωσης και ότι αυτά δεν λήγουν.
Καλημέρα.
Κατ' αρχάς, μελέτησε το
Ληγμένα Υγρά & Ημ/νία λήξης υγρών.Εκεί θα βρεις απόψεις, εμπειρίες και απαντήσεις για ότι αφορά τη λήξη των υγρών.
Κατά δεύτερον, υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
α) ο έμπορος σε ενημέρωσε ότι ήταν ληγμένο το υγρό και το αγόρασες εν γνώσει σου,
β) ο έμπορος
δεν σε ενημέρωσε ότι ήταν ληγμένο και
i) δεν το έχει αντιληφθεί ούτε αυτός
ii) είναι λίγο πονηρούλης
Στο α) διαβάζεις το νήμα που σου είπα και πράττεις όπως εσύ νιώθεις άνετα.
Στο βi) διαβάζεις το νήμα, ενημερώνεις τον έμπορο και πράττεις όπως εσύ νιώθεις άνετα
Στο βii) διαβάζεις το νήμα, περνάς τον έμπορο γενεές 14, του επιστρέφεις το υγρό, παίρνεις τα λεφτά σου πίσω και δεν ψωνίζεις ξανά από εκεί.
Προσωπικά έχω ατμίσει ληγμένα και ληγμένα. Υγρά, αρώματα, βάσεις. Αλλά πάντα ως δική μου επιλογή. Κατανοοώ το να μην το έχει πάρει χαμπάρι ο έμπορος, αλλά αρνούμαι να δεχτώ το να το ξέρει, να μου το πουλήσει ληγμένο και αν το αντιληφθώ να μου αρχίσει διάφορες ατάκες του στυλ "δε λήγουν, τυπικότητες" κλπ. Το αν λήγουν ή όχι άσε με να το αποφασίσω εγώ ως τελικός χρήστης.