Δεν νομίζω φίλε μου πως είναι θέμα παλαιότητας, όπως δεν νομίζω και ότι γενικά είναι κάτι σημαντικό.
Δεν νομίζω κανείς μας να υπολόγιζε πόση νικοτίνη έπαιρνε ημερησίως (πόσο μάλλον με κάθε τζούρα), όταν κάπνιζε κανονικά τσιγάρα. Απλά, καπνίζαμε μέχρι να μην θέλουμε άλλο.
Το ητ μπορεί να μπαίνει κάθε μέρα και περισότερρο στη ζωή μας, αλλά θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να σταματήσει να είναι "κάτι νέο". Το κάπνισμα, εφευρέθηκε τον 16ο αιώνα, χάρη στον κο Κολόμβο, και μόλις τη δεκατία του 1960 είχαμε τα μέσα και την θέληση να αποδείξουμε τις βλαβερές του επιπτώσεις.
Δεν λέω να περάσουν 500 χρόνια για να γίνουν μελέτες, αλλά μια 15ετία (επιεικώς) χρειάζεται για να μελετηθούν τυχόν επιπτώσεις του σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, όλο και κάποιος θα βρεθεί να κάνει ανάλυση στο πόση νικοτίνη περιέχεται ανά τζούρα.
Μόνο που εδώ έχουμε πολλές μεταβλητές: επιφάνεια ατμοποίησης, βαττ συνολικά, βαττ ανά τετρ.χιλιοστό αντίστασης, υλικό αντίστασης, φυτίλι, μπαταρία, σύσταση υγρού και πάει λέγοντας!
Φιλικά πάντα, νομίζω ότι μια τέτοια ανάλυση, μόνο εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα θα μπορούσε να έχει.