Χαιρετω την παρεα! Ατμιζω μολις δευτερη μερα και ειμαι γεματος αποριες... Προσπαθω να διαβασω οσο περισσοτερα μπορω εδω μεσα, αλλα ειπα να γραψω και μερικες συντομες ερωτησεις απευθειας:
Μετα απο μια ερευνα εδω μεσα ειπα να ξεκινησω με ενα Pico (+melo 3 mini). Το παλικαρι στο σχετικο shop με παροτρυνε να βαλουμε μια αντισταση 1.8 ohm (triton) για ενα μηνα, ωστε να ερθει πιο κοντα σε τσιγαρισια. Ξεκινησα με Tribeca 6mg νικοτινη. Μου ειπε να μεινω στα περιπου 4.7 volts (12 watts) και τον αερα στο 1/3 καπου. Οι αποριες μου (μαλλον αφελεις) ειναι οι εξης:
1) Οταν γεμιζω με υγρο (μεχρι 75% καπου και σωστα το σφιξιμο) παρατηρω μετα οτι για καμια 10ρια τζουρες κατι δεν παει καλα. Λιγος ατμος και μαλλον υγρο στο στομα. Τι μπορει να κανω λαθος?
2) Οταν αναποδογυριζω το pico περπατωντας (στο χερι μου), καμια φορα βγαινει λιγο υγρο απο τον ατμοποιητη καπου. Υποτιθεται οτι πρεπει να το εχω παντα σε ορθια σταση??
3) Υπαρχει τροπος να αλλαζω υγρο (γευση) μεσα στη μερα? Ο μονος τροπος ειναι δευτερος ατμοποιητης ή χανω κατι ?
4) Δεν εχω αλλη εμπειρια, αλλα με αυτο το σεταρισμα δεν μου βγαινει να κανω mouth to lung. Με παει ασυναισθητα σε πνευμονικη και υποψιαζομαι οτι αν και την θελω δεν την εχω οπως πρεπει λογω σεταρισματος. Μηπως κακως εχω την 1.8 τελικα και πρεπει να αλλαξω σε αυτες του melo για να γινει πιο πλουσια και ευκολη η τζουρα? Ετσι κι αλλιως οταν προσπαθω να κανω τσιγαρισια δεν γινεται (βγαινει πολυ λιγος ατμος).
5) Αυτο το χτυπημα που λετε παντου τι ειναι? Εγω δεν καταλαβαινω τιποτα. Μου εδωσαν στο shop να δοκιμασω el greco tobacco 1.2 και βρηκα οτι ετσουζε στο λαιμο. Ετσι πηρα tribeca 0.6 που το βρηκα πιο ηπιο και χωρις τσουξιμο. Η αληθεια ειναι οτι το η.κ. αν και εχει πιο ωραια γευση δε μου δινει την πληροτητα της τσιγαρισιας αισθησης. Ειναι καπως υγρο και ουδετερο στο λαιμο. Μαλλον κατι κανω λαθος, γιαυτο τα γραφω!
6) Οταν παταω το on ακουγεται ενας θορυβος σαν τσιτσιρισμα. Ετσι κανουν ολες οι συσκευες ή πρεπει να αλλαξω κατι?
7) Καπνιζα Marlboro Gold και Old Holborn. Τον tribeca τον βρισκω αρκετα ενδιαφερων αλλα ισως λιγο κουραστικο λογω αρωματος. Ιδανικα ηθελα κατι πιο ουδετερο καπνικο (χωρις να βρωμαει πουριλα). Τι θα μπορουσα να δοκιμασω?
8. ) Διαβασα διαφορα εδω αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι ισχυει και τι οχι για τη νικοτινη. Με 2 ml πνευμονικων 6 mg στα 4.7v (12 watts) ποσα περιπου lights ειναι σα να καπνιζω χοντρικα? Νιωθω μια ελλειψη, αλλα οκ. Εχω ξανακοψει το καπνισμα για 2 χρονια και θελω να τα κοψω ολα. Δε θελω αναπληρωση φουλ. Απλα να καταλαβω τι εχω κοψει απο νικοτινη.
Ευχαριστω πολυ και καλως σας βρηκα!!