Φίλε LeRoi οι επισκευάσιμοι έχουν από λίγες έως άπειρες διαφορές με τους εργοστασιακούς ατμοποιητές.
Οι σημαντικότερες είναι:
Θα πρέπει να φτιάχνεις μόνος σου τις αντιστάσεις, δηλαδή να στρίβεις το σύρμα, το βαμβάκι κλπ. που συνεπάγεται εργαλεία, γνώσεις και χρόνο για πολλά πειράματα. Δεν είναι κάτι που συστήνεται σε νέους ατμιστές. Θα σου πρότεινα να σιγουρευτείς πρώτα πως θα μείνεις στον ατμό αντί για το κωλοτσίγαρο, και μετά αφού διαβάσεις και διάφορα εδώ μέσα για τους επισκευάσιμους, κάνεις και τα πειράματά σου.
Όσο για δεύτερο ατμοποιητή έχεις δύο λύσεις:
Ή παίρνεις έναν δεύτερο Cubis εφόσον είσαι ευχαριστημένος με τον πρώτο, ή πάιρνεις κάτι που δίνει παραπλήσια τζούρα και γεύση, όπως ο Tron-S ή ο Triton 2 ή Triton Mini.
Υπάρχει και η λύση να πας σε άλλους όχι και τόσο παραπλήσιους, αλλά εμπεριέχει το ρίσκο να μην σου αρέσουν.
Σχετικά με τα Watt που χρησιμοποιείς, θα συμφωνήσω με τον Savo πως είναι υψηλά (έως πολύ υψηλά).
Στις περισσότερες κεφαλές οι κατασκευαστές συστήνουν ένα εύρος watt που θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε. Ακόμα κι αν δεν λάβεις αυτό υπ' όψιν σου, καλό θα είναι να κάνεις αυτό που είπε ο Savo: Την ώρα που πατάς το κουμπί ρίξε μια ματιά στην ένδειξη των Volt. Αυτά ιδανικά θα πρέπει να είναι 3,6 έως 4,4. Οριακά θα έλαγα μπορείς να φτάσεις και στα 4,8 αν και δεν υπάρχει λόγος. Πάνω από τα 5 volt αρχίζουμε και και ανησυχούμε για την πορεία σου στο χώρο του ατμίσματος.

Για παράδειγμα, εγώ προσωπικά (αυτό δεν είναι μπούσουλας για όλους) στις 1,8Ω κεφαλές χρησιμοποιώ 9,5 έως 11 watt το πολύ, στις 1,5Ω χρησιμοποιώ 12-14 watt, και στις 1Ω χρησιμοποιώ 15-18 watt. Στην 0,6Ω του ΑΙΟ που μπορείς να τοποθετήσεις και στον Cubis και την συστήνω ανεπιφύλακτα χρησιμοποιώ 20-24 watt.