Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα.
Γράφω εδώ ζητώντας τη βοήθειά σας.
Είμαι 45 χρονών και από τα 14-15 που το πρωτάρχισα δεν έχω βγάλει ούτε στιγμή το τσιγάρο από το στόμα μου. Καπνίζω απίστευτα πολύ, τα τρία 25άρια (75 τσιγάρα) μπορεί και να μη μου φτάσουν σε μια δύσκολη μέρα, αν τυχόν βγω το βράδυ ή ξενυχτήσω ή έχω πίεση στη δουλειά, και δεν υπάρχει μέρα που να πέφτω κάτω από 2Χ25.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια, κι επειδή γερνάμε και το σώμα μού φαίνεται ότι θα μας προδώσει, έχω προσπαθήσει με κολπάκια να το μειώσω - όταν πνιγώ από τα τσιγάρα καπνίζω τσιμπούκι, ή προσπαθώ να βάζω ασκήσεις στον εαυτό μου ένα τσιγάρο την ώρα. Δεν έχω καταφέρει κάτι και τώρα τελευταία άρχισα να σκέφτομαι το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Εψαξα λίγο στο ίντερνετ, βρήκα και εσάς και διάβασα κάποια βασικά πράγματα, όμως επειδή είμαι άσχετος (μια φορά έχω δοκιμάσει από γνωστό ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν έχω καμία εμπειρία) αισθάνομαι ότι χρειάζομαι πιο προσωπική καθοδήγηση όσον αφορά το με τι να ξεκινήσω. Θέλω πραγματικά να το προσπαθήσω (πριν μου το κόψει κάνας γιατρός με το σκληρό τρόπο) και επειδή με ξέρω, είναι κρίσιμη η πρώτη επαφή - αν απογοητευτώ, είναι πολύ εύκολο να ανάψω κανονικό τσιγάρο.
Πέρα από το χαρακτηριστικό ότι καπνίζω πολύ, είμαι και πολύ κολλημένος με την αίσθηση του τσιγάρου στο χέρι μου. Δουλεύω στον υπολογιστή πολλές ώρες κάθε μέρα και καθώς πληκτρολογώ το τσιγάρο είναι μόνιμα στα δάχτυλα (ξέρετε, το γνωστό που πέφτει η στάχτη στο πληκτρολόγιο κτλ.). Φαντάζομαι λοιπόν ότι ίσως να ήθελα κάτι ελαφρύ, αλλά από την άλλη τα ''μίνι'', αν έχω καταλάβει καλά έχουν μικρές μπαταρίες και δεν θα φτουράνε με τη χρήση που κάνω.
Σόρι για το πρώτο μακροσκελές ποστ, αλλά θέλησα να είμαι λίγο αναλυτικός για να μπορέσετε να με κατευθύνετε σωστά.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων