Καλησπέρα φίλοι πρώην καπνιστές/νυν ατμιστές
Είμαι 24 χρονών και κάπνιζα για 6 χρόνια κ.τ και πριν κάτι εβδομάδες είχα έναν ενοχλητικό βήχα που δεν έλεγε να φύγει με τίποτα. Αλλά ούτε και η συνήθεια μου έλεγε να φύγει. Πρίν από 5 μέρες λοιπόν πήρα την απόφαση να το κόψω και να αρχίσω το η.τ αφού ήθελα τη νικοτίνη ακόμα και για να με βοηθάει να συγκεντρωθώ στο διάβασμα μου...Από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησα μπορώ να πώ ότι δε ξετρελάθηκα αλλά την επόμενη μέρα παρατήρησα ότι και ο βήχας μου είχε περάσει (μπορεί να είναι και τυχαίο) αλλά το καλύτερο ήταν ότι ούτε καν ένιωθα την ανάγκη για κανονικό τσιγάρο όσο άτμιζα. Αυτό μάλιστα ήταν καταπληκτικό! Έφτασα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό να κάνω 5 μέρες χωρίς τσιγάρο!!
Ξεκίνησα με ένα απτα προιόντα της e-cig Hellas, συγκεκριμένα κάτι τέτοιο:

Αν και το clearomizer που μου έδωσαν για κάποιο λόγο ήταν αυτό:
Φυσικά όμως είχα και έχω προβλήματα και κάμποσες απορίες όπως όσοι ξεκινάνε.
Είναι πολλά και συγνώμη για τη τεράστια λίστα που ακολουθεί
(1) Αρχικά το πρόβλημα μου ήταν ότι λίγο απ'το "χυμό" κατέληγε στο στόμα μου και δε μπορούσα να βρώ άκρη, καθάρισα τα πάντα με χαρτί, που και που μου έβγαιναν ωραίες τζούρες χωρίς υγρά όχι πάντα όμως.
Μπορώ να πώ ότι αυτό ήταν το μόνο μείον που βρήκα στο η.τ, εκτός βέβαια απ'τις άπειρες πληροφορίες που πρέπει να μάθεις αν είναι να συνεχίσεις.
Αποφάσισα να πάρω ένα ίδιο αλλά καινούριο clearomizer λοιπόν και δεν έχω άλλη "διαρροή" για την ώρα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η αντίσταση που υπάρχει στο κάτω μέρος του clearomizer και να γέμισε υγρό?
Γενικότερα κάθε πότε πρέπει να αλλάζω αυτήν την αντίσταση? Εκτός απ'το στόμιο και τη μπαταρία που αλλού δε πρέπει να υπάρχει υγρό για να μη γίνονται ατυχήματα?
(2) Χαζή ερώτηση: Τι είναι το λεγόμενο "coil" που ακούω συχνά? Είναι οι μικροί πλαστικοί κύλινδροι που υπάρχουν γύρω απ'την αντίσταση ή ένας μεγαλύτερος που είναι στη βάση της?
(3) Όσον αφορά την χημική ουσία acetaldehyde που ακούγεται συχνά για τα η.τ φροντίζω να παίρνω acetaldehyde-free υγρά, οπότε πίστευα ότι είμαι κομπλέ απο αυτό το θέμα. Πρόσφατα είδα όμως ότι αυτή η ουσία εκκρίνεται όταν ζεσταθεί υπερβολικά το coil ή με τα "dry hits". Αποτι καταλαβαίνω είναι ότι dry hit είναι όταν δεν ατμίζεται αρκετό υγρό και δε τραβάς καλή τζούρα σωστά? Αν όχι πώς θα καταλάβω ένα dry-hit?
(4) Όταν πατάω το κουμπι για να ατμήσω ακούγεται ένα πολύ μικρό "κρακ" το οποίο δε φαίνεται κάτι σημαντικό (γίνεται και με τα δύο clearomizer). Μπορώ να ατμίσω κανονικά, αλλά μερικές φορές η γεύση του "χυμού" είναι κάπως πικρή (σα φάρμακο) αλλά σε καμία περίπτωση άσχημη. Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί κάτι ή είναι ιδέα μου απ'οσα διάβασα για τα acetaldehyde? Θα το καταλάβω αν έχει καεί κάτι?
(5) Γενικότερα τι και πόσο συχνά χρειάζεται αλλαγή γιατί έχω μπερδευτεί με την ορολογία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας παιδιά, το forum σας με βοήθησε ήδη πολύ απτ'την ημέρα που ξεκίνησα.