Παίδες σας ξαναχαιρετώ.
Αφού γνωριστήκαμε ήρθε η ωρα για.... ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ :
Πριν απο μια εβδομάδα παρέλαβα το Ovale Elips C.
Μη μου αρχίσετε τα γιατί και τα πως. Το είδα , μου άρεσε και το πήρα. Τώρα, είναι καλό? Είναι κακό? Κανείς δεν ξέρει, όπως λέει και ένας καλός φίλος.
Η εμπειρία μου απο το Elips C
Καταρχήν απο τη στιγμή που παραλαμβάνεις το "τσιγάρο" έχεις θέμα με τα τανκάκια.
Δεν υπάρχουν στην αγορά, βρήκα μονάχα στην Ιρλανδία.
Φαίνεται πως η Ovale κατασκεύασε αυτά τα "επαναστατικά " νέα τανκάκια... μόνο για τις συσκευασίες πώλησης των τσιγάρων της.
Διαρροές υπάρχουν , όσο κι αν θέλουν κάποιο να πουλάνε ανεβάζοντας βίντεο στο Youtube ουρλιάζοντας πως το τσιγάρο είναι τέλειο, δεν έχει υποψία διαρροής και το ατμίζει ακόμα και ο Θεός.
Πάμε τώρα στα σημαντικά.
Τα διαβάζετε έχοντας δεδομένο οτι
είμαι άσχετος και άπειρος (νέος ατμιστής)Η διάρκεια της μπαταρίας είναι "καλή" - "ικανοποιητική" για κάποιον που δεν έχει διάθεση να ψοφήσει στο άτμισμα. Με νορμάλ χρήση π.χ. 3 ml την ημέρα, η μπαταρία είναι ....ας πούμε σχεδόν με το ζόρι επαρκής.
Ο σχεδιασμός του είναι καλός μεν αλλά δεν είναι δα και κανα επίτευγμα της αεροναυπηγικής. Οκ , καλός, μεταλλικός, έχει μια φινέτσα.
Τα τανκάκια είναι επιεικώς καλά. Η συσκευασία έχει 5. Έχω ατμίσει σύνολο 20 ml περίπου και ήδη το ένα τανκάκι πήγε περίπατο, μιας και χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει, απο το πουθενά άρχισε να φτύνει τα υγρά έξω χωρίς να υπάρχει απο μέρους μου ιδιαίτερη χρήση ή ένταση στη χρήση. Το έπλυνα, το καθάρισα, το στέγνωσα, έστρωσε για λίγο και ματαξανάπαλε τα ίδια.
Ο ατμοποιητής.Είναι αρκετά καλός όσο λειτουργεί. Πόσο όμως? Ο ένας σε τρεις μέρες άρχισε τα καμμένα και με αηδίασε εντελώς. Δεν άλλαξα υγρό, δεν άλλαξε κάτι. Ξάφνου το καμμένο υπάρχει σε κάθε τζούρα. Τον άνοιξα, τον καθάρισα, τον έπλυνα, τον έκανα dry burning, τον έκανα βόλτα στο πάρκο, τον πήγα σινεμά, τον χάιδεψα, τον έβαλα σε οινόπνευμα, τον στέγνωσα, περιποιήθηκα το φυτίλι, ΤΙΠΟΤΑ. Πάλι καμμένο. Έσπρωξα το φυτίλι προς τα μέσα ΤΙΠΟΤΑ. Τράβηξα το φυτίλι προς τα έξω ΤΙΠΟΤΑ. Καθάρισα ξεχωριστά το φυτίλι, ΤΙΠΟΤΑ. Και πάνω που είπα να πάει να γ%%^$^%$ και χρησιμοποίησα τον δεύτερο ατμοποιητή με το δεύτερο τσιγάρο, τα ίδια. Παλι καμμένο. Ε, λέω είναι το υγρό ρε συ, δεν μπορεί. :Αλλάζω υγρό. Χρησιμοποιούσα της Natura το Dark Vapure και το γυρίζω σε Havana Dry 28 (δεν ειμαι σιγουρος ποιας εταιριας ειναι). Πάλι τα ίδια. Εν τω μεταξύ το Havana Dry το είχα ατμίσει για μια μέρα και είχα πάθει πλάκα. Λάτρεψα το η.τ. με αυτό τον καπνό. Ε, σήμερα μπορώ να πω πως μου έσπασε τα α*^&$%# η όλη φάση διότι έχω δύο ατμοποιητές, έναν ολοκαίνουργιο κι έναν μιας εβδομάδας καθαρισμένο που μου παράγουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ γεύση καμμένου. Ξενέρωσα παντελώς με τη φάση αλλά οκ, θα αγοράσω νέους ατμό και πιστεύω πως όλα θα πάνω καλά.
Παρατήρηση στον "παλιό " ατμοποιητή: Το υγρό μέσα στο τανκάκι έχει γίνει απο ξανθό, σχεδόν καφέ. Κάτι παίζει, δεν ξέρω τι. Εκτός αυτού παρατηρώ μεγάλη διαφορά στη ροή αέρα στο ένα τσιγάρο και το άλο τσιγάρο. Αυτό με τον νέο ατμοποιητή έχει σαφώς καλύτερη ροή απο αυτό με τον "παλιό".
Ερώτηση: Το φυτίλι πρέπει να ακουμπάει την αντίσταση ή πρέπει να βρίσκεται πάνω απο αυτή? πρέπει να είναι "μαζεμένο" ή "απλωμένο"? για να καταλάβετε την ερώτηση μου, πρέπει να είναι κλειστό όπως ένα λουλούδι πριν ανοίξει το άνθος ή όπως είναι το λουλούδι όταν πλέον ανοίξουν τα πέταλα του?
Απο ατμό, δε μπορώ να πω,
όταν είναι οκ ο ατμοποιητής παράγει άφθονο και μπορώ να πω πως σαν εμπειρία αγγίζει αρκετά το κ.τ. , με αποτέλεσμα να αρχίζει σιγά σιγά να με κερδίζει απόλυτα, μιας και δε νιώθω πλέον αυτό το μπαφιασμα που ένιωθα με το κ.τ.
Ερώτηση: μπορώ να αναμίξω υγρά διαφορετικών εταιριών?
Ξαναερώτηση: Με τι ενταση πρέπει να ρουφάω αέρα? Δυνατά? Μέτρια? Σιγά? έχω καταλάβει πως όσο πιο σιγά ρουφάω (μέχρι ενα σημείο εννοείται), τόσο περισσότερο έντονη είναι η γεύση και φυσικά τόσο πιο απολαυστικό. Αλλά απο τη στιγμή που άρχισε το "κάψιμο"effect, δεν απολαμβάνω ούτε ρουφιξιά. Τίποτα.
Ατμίζω για να ατμίσω.Ματαξαναερώτηση:
Μπορώ να τοποθετήσω κεφαλές egoC άλλης εταιρίας ? (που να μη γράφει πάνω Ovale αλλά EgoC) θα έχω κάποιο πρόβλημα? είναι λανθασμένη η άποψή μου πως ΜΙΑ εταιρία παράγει ατμοποιητές , τις διαθέτει σε όλες τις υπόλοιπες και αλλάζει απλά το λογότυπο που τυπώνεται πάνω?
Ερώτηση:
Μπορώ να προσαρμόσω άλλη μπαταρία ? μπορώ να αλλάω την μπαταρία στο εσωτερικό του περιβλήματος του Elips με κάποια μεγαλύτερη (απο άποψη mA)?
Επερώτηση της διερωτήσεως:έχει ακούσει κάποιος ή γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω στην ελλάδα τανκάκια για Elips C?
Τελευταία ερώτηση και πιο σημαντική: Τα αυγά τα αλωνίζουνε?
Συγνώμη που σας κουράζω παιδιά. Θα γράψω κι άλλες ερωτήσεις σύντομα. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το τσιγάρο πάντως. Η Joytech είναι καλή ρε παιδιά? Υπάρχει αντιπρόσωπος στην πόλη μου και θα με βόλευε το επόμενο η.τ. μου να είναι κάτι τετοιο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας παιδιά.