Ανοίγω αυτό το θέμα για το Seven-22, για να σας μεταφέρω την εμπειρία χρήσης του, μια και το mod κοντεύει να κλείσει ένα μήνα χρήσης στα χέρια μου. Μια και αμτίζω μόλις πέντε μήνες, και το Seven-22 είναι μόλις το τρίτο μου ηλεκτρονικό mod, ότι σας γράφω εδώ αποτελεί μόνο τη προσωπική μου άποψη και θα πρέπει να το βλέπετε υπό το πρίσμα της πολύ μικρής εμπειρίας που έχω. Τα άλλα μου δύο mods είναι το Vamo V5 (τέσσερις μήνες χρήσης) και το e-Huge (μερικές μέρες χρήσης μόνο σε δύο διαφορετικά κομμάτια).
Το mod το αγόρασα από
αυτόν τον Αμερικάνο πωλητή στο ebay, και από τον οποίο έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Αρχές Αυγούστου ήταν ο μοναδικός πωλητής του Seven-22 που δεν ζητούσε και τέλη εκτελωνισμού για την Ελλάδα, τρεις άλλοι πωλητές ζητούσαν 20-25 ευρώ τέλη. Κόστισε
95 ευρώ, μαζί με την MNKE μπαταρία των 3500mAh και τα μεταφορικά. Μέσα σε 11-12 μέρες ήρθε το mod μέσω USPS, ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα με το τελωνείο.
Αν και δεν νομίζω ότι έχει νόημα μια και είναι ήδη γνωστά, ας αναφέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά του mod:
α. Φοράει το τσιπάκι SX220 της Green Leaf και η πλακέτα του θεωρείται κλώνος του DNA20. Όπως ορίζει και το όνομά του, το mod μπορεί να αποδώσει από εφτά (μίνιμουμ), μέχρι είκοσι δύο (μάξιμουμ) βατ.
β. Δέχεται ατμοποιητές με αντίσταση από 0,5Ω (μίνιμουμ) μέχρι 3Ω (μάξιμουμ).
γ. Δίνει συνεχές ρεύμα και όχι παλμικό, όπως π.χ. το Vamo V5.
Στο Seven-22 ρυθμίζονται από το χρήστη μόνο τα βατ, και το mod αναλαμβάνει να δώσει τα ιδανικά βολτ. To mod ελέγχει συνεχώς τόσο την αντίσταση του ατμοποιητή που φοράει, αλλά και την μπαταρία του. Αυτό διακρίνεται εύκολα από τις μικρές αλλαγές στην αντίσταση μέχρι 0,1Ω που μπορεί να εμφανιστούν τη στιγμή που πατιέται το κουμπί του mod, όσο και από τις μικρές διακυμάνσεις στη τάση φόρτισης της μπαταρίας που παρουσιάζεται real time στην οθόνη. Επίσης, το Seven-22 δείχνει στην οθόνη του τη διαφοροποίηση της τάσης φόρτισης της μπαταρίας, από τη κατάσταση stand by, στη κατάσταση που η μπαταρία παρέχει ρεύμα, πατιέται δηλαδή το πλήκτρο.
Μετά από τρεις βδομάδες συμβίωσης με το Seven-22, μπορώ να πω ότι το έχω "καψουρευτεί" κυριολεκτικά,
οπότε τα σχόλιά μου ίσως και να μην είναι τόσο αντικειμενικά. Το mod το πρωτοείδα σε ένα βιντεάκι στο youtube και το ερωτεύτηκα εμφανισιακά επιτόπου. Αργότερα είδα reviews και έμαθα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Για μένα η αυτονομία του mod είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, για αυτό τα 26650 mods αποτελούν πλέον μονόδρομο, ούτε καν το συζητώ πλέον για μπαταρίες 18350 κτλ., μου φαίνονται απλά αστείες. Ατμίζω πάνω από 5ml την ημέρα, και μία μπαταρία 18350 με πάει κάπου έξι με εφτά ώρες το πολύ. Η κόκκινη AW 18650 των 2000 mAh με πάει μία μέρα το μέγιστο. Αυτές οι αυτονομίες μου φαίνονται πολύ μικρές, για αυτό το Seven-22 έχει παραμερίσει εντελώς το Vamo V5, ακόμα και στις εξόδους μου τα βράδια προτιμώ να παίρνω το Seven-22 μαζί μου.
Σε σύγκριση τόσο με το Vamo V5 όσο και με το e-Huge, το Seven-22 κερδίζει σχεδόν παντού, δείχνει (και είναι) τουλάχιστον μία κατηγορία επάνω, σε φινίρισμα, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα και ομοιογένεια ατμίσματος κτλ. Ειδικά σε ζευγάρι με τον Ναυτίλο μου, όλες οι τζούρες είναι ακριβώς ίδιες γευστικά, από τη πρώτη μέχρι και τη τελευταία που θα παραδώσει πνεύμα η μπαταρία. Το Seven-22 χάνει φυσικά μακράν μόνο στην αυτονομία από το e-Huge με τον σωλήνα επέκτασης και τις δύο 26650 μπαταρίες, και σε φορητότητα από το Vamo V5.
Η εφαρμογή των τμημάτων του Seven-22 είναι άψογη, ειδικά το βίδωμα και ξεβίδωμα του επάνω δαχτυλιδιού είναι κυριολεκτικά βελούδινη, σκέτη απόλαυση.
Στα αρνητικά του mod, όπως ακριβώς έχει πει και ο PBusardo στο review του, είναι η μειωμένη ακρίβεια στα πολύ χαμηλά βατ που δίνει το mod στις χαμηλές αντιστάσεις, δηλαδή 1,4Ω και κάτω. Συγκεκριμένα, δεν δίνει κάτω από
εννέα βατ σε αυτές τις αντιστάσεις, ακόμα κι αν το έχεις βάλει στα
εφτά βατ. Από τα 9-10 βατ και πάνω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και το mod δίνει ακριβώς τα σωστά βατ.
Στα θετικά του mod, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι η ποιότητα κατασκευής, το φινίρισμα και η συνολικότερη αίσθηση χρήσης. Το mod έχει γίνει το άλλο μου μισό, φαίνεται μέχρι στιγμής να μου δίνει όλα όσα εγώ θα ήθελα.
Πάμε σε μερικές φωτό.
Ο floating πόλος της αρχικής έκδοσης, έχει αντικατασταθεί με μία βίδα ρυθμιζόμενη στο ύψος.
Η ΜΝΚΕ των 3500 mAh που μου έστειλε ο Αμερικάνος πωλητής, τη χρεώνει μόλις
10 ευρώ. Παρόλο που δεν μου γέμισε καθόλου το μάτι αρχικά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή. Δίνει με άνεση
12-13 ml κατανάλωση υγρού αυτονομία, εμένα δηλαδή με πάει στις δυόμισι μέρες. Χάνει φυσικά από τις γαϊδούρες Enerpower των 4500 mAh που έχω, που δίνουν
15-16 ml κατανάλωση υγρού, και ξεπερνάνε οριακά τις τρεις μέρες σε αυτονομία.
Εδώ ζευγάρι με τον Ναυτίλο μου. Το οπτικό τους ταίριασμα είνα αρκετά καλό, ενώ ο Ναυτίλος βιδώνει άψογα στο Seven-22.
Σε σύγκριση με το Vamo V5.
Εδώ με τον 26650 κλώνο του Kayfun από το fasttech. Το οπτικό ταίριασμα είναι απλά άψογο, νομίζεις ότι ο Kayfun αποτελεί συνέχεια του Seven-22. Ταυτόχρονα βέβαια, το βάρος εκτοξεύεται στα ύψη.
Και μία με όλα μου τα mods μαζί, για να έχετε τις τάξεις μεγέθους...