vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

717 επισκέπτες, 5 χρήστες
anetost, Milarepa, Methodios, aalex, maprix

Κιτρινιζουν οι τοιχοι?

Αποσυνδεδεμένος d3r3Lict

• **
  • 119
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Κιτρινιζουν οι τοιχοι?
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:08 »
όχι δεν κιτρινίζουν

Αποσυνδεδεμένος djakisnikolaidis

• **
  • 278
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:11 »
oxi σε καμια περιπτωση

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:21 »
Πώς ένα απλό ερώτημα γίνεται εμπειρία ατμιστών και - γιατί όχι; - κατευθύνει και κάποιες επιστημονικές έρευνες.
Δεδομένο: Οι τοίχοι δεν κιτρινίζουν με το ΗΤ.
Όμως, για χρόνια, ακούγαμε το: "δες πόση κιτρινίλα μαζεύτηκε στο άσπρο αλουμίνιο του παράθυρου από τη νικοτίνη..."
Γιατί δεν κιτρινίζουν αυτά με το ΗΤ;
Ο ατμιστής απορροφά όλη τη νικοτίνη που εισπνέει ή το κιτρίνισμα από το ΚΤ δεν ήταν εξαιτίας της νικοτίνης αλλά άλλων ουσιών;
Όσο για τα ίχνη που αφήνει η vg στο παράθυρο (φαίνεται ότι στα τζάμια είναι περισσότερο εμφανή) φεύγουν με απλό καθάρισμα, όπως και η κιτρινίλα λόγω ΚΤ, άλλωστε.

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
  • Φύλο: Γυναίκα
  • big sister's watching you!
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:23 »
Μιχάλη, θα συμφωνήσω με τον φιλτατο συνατμιστή που ανέφερε ότι η κιτρινίλα προκαλείται από την πίσσα και τα παράγωγα της καύσης που υπάρχουν στον καπνό, αλλά όχι στον ατμό

« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:30 »
Με τους υπολογιστές ξέρω οτι ο νούμερο ένα εχθρός είναι η σκόνη και παραμελούμε να τους καθαρίζουμε συχνά.

Οχι ενταξει απλα αν την συνδιασεις και με γλιτσα τη σκονη σωθηκες.  :)) :))

Αρα σε γενικες γραμμες παντως αν η γλυκερινη ευθυνεται κατα βαση για τη γλιτσα τοτε υγρα με περισσοτερη PG θα αφηνουν λιγοτερο σωστα ?

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:41 »
γλυκερίνη είναι και η pg. Τώρα, πιθανόν να αφήνει λιγότερη, αλλά νεράκι ούτε αυτή είναι.
Και εννοείται ότι σκόνη και "γλίτσα" μαζί θα πνίξουν τον υπολογιστή, γι΄αυτό προτεινα πιο συχνό καθαρισμό του.

Αποσυνδεδεμένος Vrs5

• 2526
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:47 »
Εμενα το pc μου αρεσει να ΄΄βουιζει''  :)) :))

Εκτος την μπιχλα  :tongue_smilie:  στα τζαμια του αυτοκινητου δεν εχω εντοπισει προβλημα καπου αλλου στα τοσα χρονια με το ΗΤ.

Αποσυνδεδεμένος nikos523

• 1249
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 27, 2014, 00:55 »
Προσωπικά δεν έτυχε να δω ουτε μαυριλες ούτε γλίτσα κάπου με τον ατμο.
Για κιτρινιλες πάσης φύσεως, ούτε λόγος εννοείται

Sent from my G pad using Tapatalk Pro

Αποσυνδεδεμένος joyeman

• 1208
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 27, 2014, 01:14 »
Μιας και χθες εκανα μετακινηση μεγαλου πινακα στο σαλονι, σε σπιτι που μπηκα πριν 2 χρονια και δεν εχει καπνισει ποτε κανενας μεσα (και λογω των παιδιων), επιβεβαιωνω με σιγουρια οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα στον τοιχο...

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος rodokanator

• **
  • 266
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 27, 2014, 14:19 »
Απο εμπειρια και μονο οταν καπνιζα στο γραφειο μου οι τοιχοι κιτρινιζαν.
Εδω και περιπου 2,5 χρονια που ατμιζω και μετα απο βαψιμο ολου του γραφειου οι τοιχοι ειναι πεντακαθαροι.

Αποσυνδεδεμένος Tedys

• **
  • 110
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 27, 2014, 14:47 »
ΑΝ ΚΑΙ ΑΤΜΙΖΩ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ .ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΔΕΝ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ) ΟΤΙ ΘΑΜΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ

Από το συντονισμό: Παρακαλούμε, γράφετε με πεζά γράμματα. Τα κεφαλαία δείχνουν σαν να φωνάζετε και είναι κουραστικά στην αναγνωση. Ευχαριστούμε
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2014, 15:03 από petra »

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 27, 2014, 15:09 »
Λοιπον, έσπαγα το κεφάλι μου να βρω γιατί η γλυκερίνη κάθεται περισσότερο στα τζάμια που αναφέρετε, παρά στους τοίχους. Και γιατί στο τζάμι που έχω στην επιφάνεια γραφείου μου δεν παρατηρώ αυτό το φαινόμενο.
Τείνω να πιστέψω ότι η διαφορά θερμοκρασίας ενός τζαμιού στην εσωτερική επιφάνεια σε σχέση με την εξωτερική του λειτουργεί σαν μαγνήτης για την υγρασία και για τους ατμούς της γλυκερίνης. Και αμέσως μετά για τη σκόνη, που κολλάει σε κάτι υγρό και μετά στεγνώνει μαζί του και γίνεται σαν φιλμ. Ακόμη κι αν δεν ατμίσουμε, η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω κάνει "αχνό" στο τζάμι του αυτοκινήτου (ενίοτε και του σπιτιού) με αποτέλεσμα αυτό να βρωμίζει γρηγορότερα. Ακόμη κι αν δεν ατμίζουμε, ούτε καπνίζουμε. Νομίζω ότι αν σαπουνίσουμε ένα κομμάτι τοίχου και μια μπαλκονόπορτα σήμερα, κάνουμε το ίδιο στο ταμπλό του αυτοκινήτου και στο παρμπριζ και ξανά το ίδιο σε μια βδομάδα, θα δούμε τα τζάμια να βγάζουν περισσότερη βρωμιά από τις άλλες επιφάνειες. Είτε καπνίσουμε στο χώρο, είτε ατμίσουμε, είτε δεν κάνουμε τίποτα από τα δυο.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 27, 2014, 15:17 »
Υγροποίηση είναι, όπως είπες, λόγω διαφοράς θερμοκρασίας, γι' αυτό το καλοκαίρι δεν είναι ιδιαίτερα αισθητό το φαινόμενο.
Αλλά εμένα μου φαίνεται ότι ο ατμός του η.τ. κολλάει περισσότερο σχηματίζοντας αυτό το φιλμ και μένει και περισσότερο από τους απλούς υδρατμούς πάνω στις επιφάνειες που υγροποιείται (τζάμια συνήθως), κι αφού μένει περισσότερο, μαζεύει και περισσότερη σκόνη κάνοντας πιο έντονη αυτή τη γλίτσα.

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 27, 2014, 15:35 »
Aυτό ακριβώς που εννοούσα, αλλά το εξέφρασες καλύτερα εσύ.
Αν παρατηρήσουμε σημεία στο αυτοκίνητο, που υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σταξιές/λεκέδες από ουσίες που δε στεγνώνουν ποτέ, όπως λάδι ή γράσα, βλέπουμε το φαινόμενο πολύ μα πολύ πιο έντονο.

Αποσυνδεδεμένος Alfabravo

• **
  • 344
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 27, 2014, 15:44 »
ο ατμός του η.τ. κολλάει περισσότερο σχηματίζοντας αυτό το φιλμ και μένει και περισσότερο από τους απλούς υδρατμούς πάνω στις επιφάνειες που υγροποιείται (τζάμια συνήθως)

Σωστά το λές. Η διαφορά με τους υδρατμούς είναι ότι το νερό από το οποίο αποτελούνται όταν υγροποιηθεί στα τζάμια, μετά από λίγο εξατμίζεται και αν δεν υπάρχουν άλλοι ρύποι, τα τζάμια μένουν καθαρά.
Σε αντίθεση με τους υδρατμούς, οι ατμοί της γλυκερίνης και της προπυλενογλυκόλης αφού υγροποιηθούν, παραμένουν στα τζάμια και δεν εξατμίζονται, μαζεύοντας επάνω τους άλλους ρύπους.
Εξ’ ού και η γλίτσα όπως προείπες

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 962 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114114 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359689 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449954 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110597 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374659 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327954 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1041 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6398 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15256 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29301 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99840 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F