Καλησπέρα και απο εμένα.Μόλις γράφτικα στο foroum και είναι το πρώτο post που κάνω.Ευκαιρία να κάνω κάποια post για να έχω το δικαίωμα να ανοίξω και τα δικά μου θέματα.Δεν θα πω για το προφίλ μου το ποιος είμαι.Άλλωστε δεν είναι επι του παρόντος.Εγώ δουλεύω atty tobh v2 rda με supreme evic.;Έκανα πολλές δοκιμές και σε αντιστάσεις και σε υλικά και σε ζoυμία (pg-vg).To μεγάλο μπάμ έγινε με τον atty.Σχεδιασμένος σωστά με τον αέρα να στροβιλίζει μέσα στη καμπάνα και με έξι τρύπες να αναπνέει το εργαλείο σωστά.Όπως είπαν και οι φίλοι πρέπει να κοιτάξεις κάποια πράματα για να έχεις και το αποτέλεσμα που θες.kanthal/υλικό(mesh,cotton κτλ)/τι coil θα φτιάξεις και στα πόσα ohm/βάση/ρεύματα.
το δικό μου στήσιμο είναι δύο coils 8 σπιρομάτων με kanthal a1 32αρι οργανικό βαμβάκι,πέτυχα 0.6 ohm και ατμίζω ακόμα και σε 20 w 3,5 v ;Oτι χυμό και να βάλω η γεύση και το ντουμάνι είναι με άριστα το 10 ίσως και 8.Αν ήθελα 10 μπορέι να το έφτανα με περισσότερες τρύπες (περισσότερος αέρας) και κάποiες άλλες λεπτομέρειες που δεν ξέρω μιας και εγώ είμαι καινούργιος στο χόρο.Άρα για εμένα προσωπικά ρόλο έπαιξε ο ατμοποιήτης.Με vg τα αποτελέσματα είναι ακόμα ποιο πλούσια.Καμία σχέση με τον rsst ο οποίος είναι πλέον παρελθόν για εμένα
Φιλε μου Limo αφου εχεις VV/VW , κανε στον RSST 2.0 - 2.2 Ωμ με 5αρι Ribbon Kanthal , σε 8 cm mesh και βαλε το μοντακι στα 12 Watts και δεν θα ειναι πλεον παρελθον.
Αν ανοιξεις και την τρυπα της καμπανας στα 2 mm και κανεις και ''πνευμονικες τζουρες , θα σε παρουν με τις πετρες ολοι....
Εγω τον εχω με 10 cm mesh , 2 mm τρυπα καμπανας (πλεμονι τζουρ) , 2.1 ohm , 15 Watts και στο DNA 20 D μου δινει 5.6 Volts και τραβαει απο την μπαταρια 2.6 Amperes...
Δηλαδη , με λιγο ρευμα (2.6 Amps) χανεται ο κοσμος.......
Σε VV/VW , δεν προκειτε ποτε να υπαρξει καλο αποτελεσμα αν εχει χαμιλη αντ/ση. Αντιθετα με μεσαια ή μεγαλη αντ/ση , το ρευμα θα κανει σωστα τη δουλεια του....
Οσο για τον Expromizer του φιλου , δοκιμασε σε VV/VW και παλι στα 2 Ωμ + με συρμα πανω απο 0.20 (προσωπικα δουλευω πολυ το 32αρι), ειτε micro coil , ειτε απλη , αλλα δωσε μεγαλη προσοχη ποσο βαμβακι θα βαλεις . Θα πρεπει να περναει στρημενο στην αντ/ση ευκολα , αλλα να ''τριβει'' εσωτερικα την αντ/ση. Το βαμβακι διαστελεται παρα πολυ και αν εχει παραπανω , δεν θα υπαρχει καλη κυκλοφορια του υγρου , με αποτελεσμα να εχεις φτωχη ποσοτιτα στην αντ/ση ή μπορει να εχεις ακομα και υπερτροφοδοσια και η αντ/ση να μην μπορει να ατμοποιησει τοσο μεγαλη ποσοτητα , αφου λογο του παραπανω υγρου , δεν θα φτασει ποτε τη σωστη θερμοκρασια ατμοποιησης.
Βεβαια αυτο μπορει να δουλεψει και υπερ σου αν μπορεις να ανεβασεις και περισσοτερα Volts/Watts και να εχεις πλουσιο υγρο σε μεγαλο/πολυ ρευμα. Εδω θα εχεις και το αναλογο αποτελεσμα. Δλδ , πλουσιο αποτελεσμα σε ολα.
Τελος , αν θελεις ντουμανι και γευση χωρις να υπολογισουμε το κοστος (που προσωπικα το βλεπω πολυ μικρο σε DIY υγρα καταναλωνοντας πανω απο 12 ml καθε μερα με αναλογιες 10 σταγονες αρωμα σε 10 ml υγρο),η λυση ειναι σκετη VG με οσο το δυνατον λιγοτερη αραιωση.
Με 10% νερο στην VG , μια χαρα αραιωση εχεις και αν θελεις ακομα καλυτερη αποδωση , βαζεις λιγοτερο νερο.
Το θεμα σου , προσωπικα μιλωντας παντα , ειναι στο πως στηνεις τον ατμ/τη σου και στο ποσο βαμβακι βαζεις.
Ενα tip ειναι και το οτι θα πρεπει να σηκωσεις λιγο παραπανω απο τις βιδες την αντ/ση σου , ωστε ο αερας να περναει απο ολο το μηκος της αντ/σης .
Λογο της διασπορας που θα υποστει μετα την εισοδο του στο θαλαμο ατμ/σης , θα εχεις μικροτερη ταχυτητα στον αερα , αλλα θα καλυπτει στο περασμα του ολο το μηκος της αντ/σης και ολος ο παραγομενος ατμος , θα παρασυρεται απο τον αερα.
Αν ειναι χαμηλα στο χειλος της εισαγωγης , ο αερας θα εχει μεγαλη ταχυτητα και θα πιανει μονο ενα μερος της αντ/σης σου , μη μπορωντας να παρει ολο τον ατμο που θα παραχθει.
Ενα αλλο θεμα ειναι και στα ποσα Watts ατμιζεις . Αν ανεβασεις πολυ , η δυναμη του ρευματος , αντι να μετατρεπει το υγρο σε ατμο , θα το τιναζει δεξια κι αριστερα μεσα στο θαλαμο.
Οπως καταλαβαινεις , τα παντα σε σχεση με το ρευμα , τις αντ/σεις , το στησιμο και την ποσοτητα του υλικου τροφοδοσιας , θα πρεπει να ειναι σε αναλογια.
Αυτο νομιζω ειναι που ψαχνεις.
Υπαρχουν κατα τοπους πολλοι ατμιστες και μερικοι ειναι πολυ ψαγμενοι σε πολλα θεματα. Αν πας σε συναντισεις με παλαιους ατμιστες , να εισαι σιγουρος οτι θα σε βοηθησουν να βρεις την ακρη.....