Φίλε μου, και εγώ νέος στο ητ., αυτά που γράφεις είναι σχεδόν καρμπόν με τις δικές μου σκέψεις όταν πρωτοξεκίνησα με επισκευάσιμο (kayfun lite+) και τους πειραματισμούς σε αντιστάσεις, βαμβάκια, φυτίλια, υγρά, κτλ.
Είχα δει όλα τα youtube videos με παρουσιάσεις κ στησίματα επισκευάσιμων, διαγωνισμούς, κτλ και είχα εντυπωσιαστεί με τα ντουμάνια.
Βέβαια αν και τρομερό το θέαμα, έχω στο βάθος του μυαλού μου κάποια ερωτήματα.
Η χρήση τέτοιων setup είναι πρακτική σε καθημερινή χρήση;
Για διαγωνισμούς, ένα mod με πολλά watts σίγουρα μπορεί να δώσει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στην καθημερινότητα όμως τι χρειάζεται για να το χρησιμοποιείς διαρκώς; Πόσες μπαταρίες πρέπει να έχεις μαζί σου για να αντέχουν αυτά τα watts; Πόσο υγρό καταναλώνει αυτό το ντουμάνι; Η γεύση υφίσταται, ή θυσιάζεται στον βωμό του σύννεφου;
Από προσωπική εμπειρία, η περισσότερη VG (για μεγάλη παραγωγή ατμού) σε μία βάση έχει το μειονέκτημα ότι απαιτεί και περισσότερο ποσοστό αρώματος σε σχέση με την PG για να δώσει την ίδια γεύση, άρα μεγαλύτερα έξοδα για τα αρώματα που θα τελειώνουν πιο γρήγορα (μιλάω για diy υγρά).
Για τις μπαταρίες, στον kayfun με το vamo παίζω κατά μέσο όρο στα 10Watts, δηλαδή χαμηλότατα σε σχέση με τα watts που βλέπουμε στους διαγωνισμούς. Παρ' όλα αυτά, χρειάζομαι 2 Χ 18350 700ma από τις 9am έως τις 5pm, και
1 Χ 18650 3400ma (οκ δεν την τελειώνω όλη) το απόγευμα μέχρι το επόμενο πρωί .Επίσης καταναλώνω πλέον περί τα 10ml τη μέρα, άρα το diy είναι μονόδρομος για εμένα από πλευράς κόστους, άσχετα που έχω καταφέρει να φτιάξω το υγρό που πραγματικά με ικανοποιεί.
Φαντάσου να παίζεις στα 30-50-100watts τι επένδυση σε mod και μπαταρίες πρέπει να κάνεις και να κουβαλάς μαζί σου.
Επίσης σκέφτομαι να είμαι πχ σε μία καφετέρια ή σε κάποιο άλλο δημόσιο χώρο, και να βγάλω το ντουμάνι που φαίνεται στα παραπάνω video. Στην καλύτερη θα νομίσουν ότι έπιασε φωτιά
Για να βγάλω τέτοιο ντουμάνι μέσα στο γραφείο, σε μέσο μαζικής μεταφοράς, κτλ, δεν το συζητάω καν
, στην Ελλάδα βρισκόμαστε.
Άλλο ένα θέμα που με προβληματίζει, είναι ότι λογικά στα πολλά watts και τις παράλληλες αντιστάσεις, θα έχεις και πάρα πολύ ζεστό ατμό. Είμαι φαν του κρύου προς χλιαρού ατμού, οπότε λογικά δεν μου κάνουν τέτοια στησίματα, αν και φαντάζομαι οτι με κανένα τεράστιο επιστόμιο θα κρυώνει κάπως ο ατμός μέχρι να φτάσει στο στόμα. Είναι που είναι μεγάλο το vamo με την 18650, με μακρύ επιστόμιο θα είναι σαν να κρατάω γλομπ ή αργιλέ.
Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες σκέψεις μου με την μικρή εμπειρία μου στο θέμα και την κοινή λογική. Ελπίζω να βρεις αυτό που ζητάς και σε ικανοποιεί, λογικά με τους συν-φορουμίτες μας που έχουν την εμπειρία και τη διάθεση να βοηθάνε, θα βρείς την άκρη σου.
Καλά ντουμάνια σου εύχομαι και αν δεν σου κάνει κόπο, κράτα μας ενήμερους για τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της αναζήτησής σου.