[justify]Κατόπιν συμβουλής του THED έστησα αργά εχθές το βράδυ (ni200 0.25 διάμετρο) σε 1,5mm αξονάκι, 6 σπείρες και βγήκε 0,10Ω. Πάλι τα ίδια δηλαδή από ποσότητα ατμού οκ αλλά από γεύση πολύ υποτονική. Λες και έχω αραιώση το υγρό σε αναλογία 1 υγρό 2 βάση(έτοιμα υγρά).[/justify]
[justify]Φίλε shadockan δεν υπάρχει λόγος να μην σε πιστεύω ούτε εσένα αλλά και ούτε άλλο παιδί στο φόρουμ. Αλίμονο. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες-watt σε όλα τα στησίματα ξεκινάω από χαμηλά και αρχίζω να ανεβάζω λίγο-λίγο πότε το ένα πότε το άλλο μέχρι να αρχίσει να με χαλάει και ο ατμός και η γεύση οπότε γυρίζω λίγο πίσω εκεί που μου άρεσε. Στο συγκεκριμένο στήσιμο ατμίζω 220-230c με 9-10W. Στα προηγούμενα δύο, το πρώτο( 2mm αξονάκι, 7 σπείρες, 0,12Ω) άτμισμα 230-240c 11-12W και στο δεύτερο (2mm αξονάκι, 6 σπείρες, 0,11Ω) 220-230c 11-12W. Πάντως επαναλαμβάνω ότι έκανα αρκετούς συνδυασμούς σε θερμοκρασίες και watt, και οι συγκεκριμένοι που αναφέρω είναι αυτοί που μου άρεσαν.[/justify]
[justify]Τώρα όσον αφορά που σταματά η θερμοκρασία σε τζούρες τον 3-4 δευτερολέπτων που κάνω φτάνει περίπου 5-10C κάτω από εκεί που έχω ορίσει(αν κατάλαβα σωστά τι ρωτάς, γιατί είπαμε πρώτη φορά σε έλεγχο θερμοκρασίας).[/justify]
[justify]Υ.Γ. Πριν μία ωρίτσα περίπου έστησα με kanthal και ήρθα στα ίσα μου.[/justify]
Δεν υπαρχει και λογος να μαλωνουμε για τιποτα φιλε μου......
Απλα οταν καποιος λεει τη γνωμη του , καλο ειναι να τον ακουμε , να δοκιμαζουμε και μετα να εχουμε γνωμη.
Δεν επιμενω ποτε σε κατι που δεν ξερω καλα και αν καπου επιμενω , ειναι γιατι πραγματικα το ξερω παρα πολυ καλα.
Αν δεν σου ειναι κοπος , κανε τα κεραμικα σου στα 2.5mm ή στα κεραμικα που εχεις προσπαθησε με μια φαλτσετα να τα ξύσεις εσωτερικα , ωστε να μπορει εστω και οριακα , να περασει το 2mm τρυπανακι.
Αν το καταφερεις αυτο , τοτε το μονο που θα πρεπει να κοιταξεις , ειναι η ποσοτητα βαμβακιου.
Αν καταφερεις (σιγα το πραμα δηλαδη) να βαλεις το σωστο βαμβακι σαν ποσοτητα , χωρις να χαλασεις την αντισταση , τοτε θα δεις πραγματικα οτι ειναι εντελως απεριγραπτος ατμ/της.
Ενα κολπακι ειναι να φτιαξεις την αντισταση σου , να τη βαλεις στο κεραμικο και μετα να βαλεις το 2mm αξονακι στο κατω μερος των οπων του κεραμικου.
Συνηθως τα κεραμικα απο το Atmistique , στο κατω μερος ειναι λιγο πιο φαρδια και χωρανε το 2mm αξονακι.
Τον τροπο που στρηβουμε την αντισταση στο αξονακι δεν μπορω να την περιγραψω και για το λογο αυτο θα προσπαθησω να ανεβασω ενα βιντεο.
Λιγο υπομονη λοιπον...
Αλλο θεμα τωρα......
Δεν μπορω να επιβαλω κατι σε καποιον και εκτος απο το οτι δεν ειναι σωστο , δεν ειμαι Θεος.........
Απλος ατμιστης ειμαι και 'γω και οτι βλεπω , οτι καταλαβαινω , οτι κανω ............. , βαση αυτων περιγραφω , βαση αυτων γραφω τη γνωμη μου........
Αν παραφερθηκα ζητω ολοψυχα συγνωμη , αλλα δεν εχω ειρωνευτει κανενα με σκοπο τη κοροϊδια.
Αν καποια φορα το κανω , θα το κανω μονο και μονο για πλακα και ποτε σε στυλ κοροϊδιας ή ακυρωσης του συνομιλητή μου.
Δεν θα ακυρωσω κανενα και ποτε.
Ποτε δεν το εκανα.....
Ποτε δεν κοροϊδευω και ποτε δεν εχω αρνηθει οποιαδηποτε βοηθεια ,σ τον οποιοδηποτε......
Αυτο το τελευταιο ειναι κατι που μου δινει μεγαλη χαρα και παρα πολλα ατομα απο εδω μεσα το ξερουν πολυ καλα.
Μονο να βοηθησω προσπαθω ΠΑΝΤΑ.....